,

BMW C400X: l’escúter esportiu de mitja cilindrada

BMW C400X, l’escúter de mitjana cilindrada arriba al mercat. I és que quan fa ja uns anys els de BMW Motorrad ens van sorprendre amb la presentació del seu primer maxi escúter, tots vàrem pensar que els costaria fer-se un lloc, al menys amb facilitat, dins d’un segment dominat básicament per Yamaha i Suzuki des dels seus inicis.

Però ens oblidàvem que estàvem parlant de BMW. Els bavaresos volien un tall del cada cop més gran pastís que suposava el mercat de les motos urbanes i el volien malgrat que no era un segment que dominessin. 

Dit i fet! En aparèixer, aquella primera C 650 Sport va encisar tothom, com també va fer-ho, de diferent manera,  el model més touring, la GT, el fet és que des de llavors han competit de tú a tú en el segment dels maxiscooters i s’han endut any rere any més quota de mercat.  Així doncs, un cop més, missió aconseguida!

Nous temps

Però els temps canvien i amb ells les preferències dels usuaris. Fa ja uns anys que hi ha un altre segment en creixement constant. Parlem del segment dels escúters de mitjana cilindrada, el corresponent a models d’entre 300 i 400cc.

Els de BMW ho han constatat i tornen a presentar batalla amb un nou model per lluitar en aquesta categoria. Parlem del nou BMW C400X.

Aquest bonic escúter amb genètica urbanita, arriba amb un disseny molt actual. És de cota estreta per ser àgil i funcional per la ciutat però també es presenta amb un caràcter reactiu i molt dinàmic per si l’apretem en sortir més enllà de la city. 

Sense oblidar-nos del motor, el xassís i el basculant són en gran part els gran responsables d’aquesta polivalència i seguretat, doncs agilitat a marge, aporten una estabilitat en revolts sense precedents. Lògicament, també participen en això les suspensions, l’equilibratge de pesos i molts dels sistemes tecnològics amb que la marca l’ha equipat.

Motor 350cc

El motor és un monocilíndric de 350cc amb 34 cavalls i 35Nm de parell motor, xifres que asseguren més enllà de potència i rendiment, una excel·lent capacitat de recuperació sigui quin sigui el ritme a que conduïm. 

Si a tot això li sumem el saber fer de la marca, que com sempre garanteix una estètica diferencial en els seus models, fiabilitat, suavitat i finor mecànica, l’aposta sembla molt segura i l’èxit també.

Equipament

Un dels altres grans arguments de BMW està en l’equipament tecnològic. A més,  estrena nous sistemes pensants per oferir la millor experiència de connectivitat entre el pilot, el seu entorn i la seva vida online. I és que el sistema de connectivitat de BMW permet sincronitzar el telèfon intel·ligent per gaudir, entre d’altres informacions i aplicacions, de la navegació, fent-ho tot des d’una pantalla de TFT de 6,5 polzades.

Però no tot queda només en això. També arriba equipat amb un seguit de detalls molt destacables, com ara el doble cavallet lateral i central, el sistema d’il·luminació Led al davant, al darrere i en els intermitents (la  llum diürna en Led és opcional).

També ve equipat amb dues guanteres, una presa de corrent de 12 V, quedant com a opció l’adaptador USB.

Paquets opcionals

Com és habitual en la marca, hi ha varis paquets d’accessoris disponible a gust de cada client: Paquet Confort, que inclou seient i punas calefactables, i el Paquet Connected Ride, que inclou la pantalla TFT en color i el comandaren multicontroller. Finalment hi ha altres elements opcionals com l’alarma antirobatori, l’arrancada sense clau, el parabrisa alt, la graella per equipatges, varies opcions de Topcase (maleta posterior), i els suports pel navegador BMW Motorrad Navigator o per dur el mòbil… 

En ruta

Però si l’estètica, les opcions d’accessoris i les tecnologies són destacables, l’experiència al conduir-la encara és més impressionant.

La BMW C400X es temperamental i fàcil fe conduir al mateix temps. La resposta de l’accelerador és sempre la que ha de ser.  Per ciutat dóna la sensació de que conduïm un autèntic escúter urbà, suau i permissiu, però molt àgil per les seves reduïdes dimensions.

Ara be, si apretem, la genètica de BMW apareix desbocant tota la capacitat dels seus 34CV, que no són pocs en cap situació.

Sistemes

Equipada amb control de tracció, la C400X transmet tota la potència a partir d’una caixa del canvi CVT  i del basculant de la transmissió.

L’esquelet de la nova  BMW C400X está format per un bastidor tubular d’acer que s’encarrega de suportar tant el pes com les forces generades pel conjunt.

En l’apartat de suspensions, la part davantera ve equipada amb una forquilla telescòpica amb barres de 35mm i un recorregut de 110mm. Al darrere ve amb dos amortidors amb precàrrega regulable.

El sistema de frens esta format per dos discs de 270 mm de diàmetre i una pinça de 4 pistons en la part davantera, i per un disc de 265 mm amb pinça d’un únic pistó al darrere. Completa la dotació de frens l’ABS de dos canals Continental MK 100 MAB.

Càrrega

Sota del seient podem guardar-hi un casc jet mentre circulem. Quan estem aparcats podrem guardar fins i tot un d’integral gràcies al ja conegut sistema que té sota del seient. Cert és que mentre circulem, l’espai és quasi nul, donat que la bossa desplegable on guardem el casc quan aparquem la moto, ocupa molt d’espai en aquest model, anul·lant les opcions de capacitat al mínim. En tot cas, sempre podem posar una maleta extra, doncs aquest problema, més o menys, el tenen tots els escúters esportius.

Colors

Pel que fa a l’estètica, tot i que el blau (Zenith Blue Metal) és l’abanderat de llançament i el més maco al nostre parer, la nova C400X està disponible en dos colors més, un de negre anomenat Black Storm i un de blanc anomenat Alpine White.

Informeu-vos-en a BMW Motorrad de Pyrénées Motors. Prat de la Tresa s/n. Tel +376 880751

Fotos: press.bmwgroup.com