,

Gerard de la Casa s’acosta als títols de CEM i CCM

Gerard de la Casa (Subaru WRC-Baporo Motorsport), segueix amb les seves possibilitats intactes per aconseguir el títol de campió en la categoria de Turismes tant de Campionat d’Espanya de Muntanya (CEM), com el de Catalunya (CCM) de la mateixa especialitat.

Una vegada superada la primera part del calendari d’ambdues competicions, el pilot de Gedith Center és el líder destacat de l’Espanyol de Muntanya, a part d’haver igualat la situació amb Joan Salvans.

En l’Espanyol, triomfs a Estepona, Guia de Isora i a Alp.

Superat amb escreix l’equador del calendari, De la Casa ha demostrat ser molt competitiu al volant del Subaru Impreza WRC , tot i no disposar de cap millora en la mecànica en la part inicial.

A Alp però, amb el nou motor, va superar en totes les tres pujades de carrera al seu gran rival, el campió de l’any 2017 de l’especialitat José A. Aznar.

Mancant només dues proves per finalitzar el campionat, en Gerard assegura no confiar-se encara de res:

Fins ara hem superat a Aznar en quatre de les cinc proves disputades, però les diferències segueixen sent mínimes. Queden dues carreres, Chantada (Lugo) i La Santa (Totana – Múrcia). Serà important mantenir el ritme i si tot surt bé a la prova gallega, ja podrem dir que hem assegurat el títol.

En el campionat català, màxima igualtat.

Gerard de la Casa, guanyador de les últimes sis temporades entre els Turismes del CCM, haurà de donar el millor d’ell mateix per repetir per sèptima vegada consecutiva.

La lluita amb Joan Salvans promet emocions fortes fins al final.

L’inici de temporada, amb tres segons llocs consecutius, més l’absència a Guardiola de Berguedà per coincidència de dates amb el Fito, obligaran al pilot andorrà a protagonitzar una dura remuntada en les tres cites que resten d’aquest calendari: Farell, Sant Feliu de Codines i Ullastrell.

Amb els últims resultats hem arreglat una mica la situació, no ens podem permetre cap errada en les tres proves que queden. Per sort, no tenim cap altra coincidència entre els diferents calendaris que seguim i això ens permetrà disputar el que resta de tots dos campionats.

Lluitador nat

Del comentari de Gerard de la Casa pot endevinar-se que està decidit a lluitar en totes les opcions que resten per poder complir el seu primer títol de Campió d’Espanya de Muntanya i el setè consecutiu del regional català.

A més d’intentar aconseguir els objectius que es va marcar a l’inici de la temporada, el pilot andorrà i el seu equip (Baporo Motorsport), no descarten la possibilitat de participar en pujades que són habituals en el seu calendari particular (Castrillón, Vejer, Marmol, …).

En aquests moments però, el repte immediat serà a Chantada (dies 18 i 19 d’agost), en la 45a edició de la prova d’aquesta localitat gallega que, 9 anys després, tornarà a ser vàlida per el Campionat d’Espanya de l’especialitat.

Info/Fotos: Fotoesport