,

BMW Z4 M40i: L’ESPORTIU DESCAPOTABLE MÉS ESPERAT

Ha calgut esperar deu anys per tornar a gaudir de la nova generació Z4 Roadster, l’esportiu biplaça descapotable de la marca bàvara que ja està disponible a Pyrénées Motors, el concessionari oficial BMW per Andorra.

Ja vam fer una pinzellada en l’article en què parlàvem del concurs `Pebble Beach Concours d’Elegance’ fa unes quantes edicions.

Ara, donat que ja ha arribat el moment,  en fem alguna més, per allò de posar-vos les dents llargues.

Ja disponible

I és que ja feia massa anys que esperàvem l’arribada d’aquesta nova generació del Z4. Bàsicament pel fet que donada l’evolució natural de diferents segments de la marca, el seu roadster no podia tardar més temps en reaparèixer.

Feta aquesta petita introducció, comencem.

Així de primeres, és veu clarament que el nou Z4 presenta un centre de gravetat encara més baix. També, sobretot vist des del davant, ressalta l’amplada de la carrosseria.

BMW Z4 M40i: l’abanderat

La versió amb la que s’ha presentat internacionalment l’esportiu descapotable biplaça dels de BMW correspon al model Z4 M40i, la versió més potent del catàleg.

Em qualsevol cas, ja ens està bé. El Z4 M40i és com a topall de gamma, el més suggerent i complert.

Incorpora un motor gasolina longitudinal de sis cilindres en línia amb 340 CV de potència.  Ve equipat amb un canvi automàtic de vuit relacions.

Aquest motor permet una acceleració per pujar de 0 a 100 de només 4,6 segons.

Ve equipat amb un diferencial electrònic desenvolupat per BMW Motorsport, el departament de alt rendiment i competició dels bàvars. Han sabut trobar la conjugació exacte en termes de rendiment, de potència, d’estabilitat i de tracció del cotxe, que com es òbvi, es posterior.  I és que la posició centrada del seient del conductor, el baix centre de gravetat que hem comentat, juntament a una distribució equilibrada de pesos 50:50, les vies amples i una distància entre eixos compacta, garanteixen una conducció àgil, esportiva i molt gratificant al volant!

El plaer de conduir

Com a bon Z4, el nou descapotable biplaça dels de BMW és un autèntic caprici a l’abast dels pilots més exigents. Enguany, aquest bonic esportiu arriba amb una capota tèxtil de color antracita que es pot retirar en pocs segons, fins i tot amb el cotxe en moviment.

Els instruments de l’interior que envolten al pilot, però també el seu impressionant disseny, estan orientats a proporcionar el màxim plaer de conducció.

Com sempre que surt una novetat, hi haurà a disposició dels més ràpids a reaccionar una primera edició, anomenada com és habitual «First Edition».

 

First Edition

Inclou de sèrie detalls i equipament excepcionals. Compta amb entapissat de cuir negre especial amb costures decoratives, seients regulables elèctricament amb funció de memòria, la llum ambiental opcional i el sistema de so Harman Kardon. Els llums LED adaptables amb funció de matriu per a la llum de carretera, el BMW Head-Up Display -presentat per primera vegada en un roadster- i el BMW Live Cockpit Professional, que ofereix l’última tecnologia en connectivitat.

El model de presentació estrenava un nou color mai vist fins ara. És l’anomenat «Frozen Orange» (taronja congelat). També presenta unes vistoses  llandes exclusives de 19 polzades de nou disseny.

Entregues programades

La llista d’espera, tant per aquest com per altres acabats de la gamma Z4 2019 s’ha anat engreixant des de fa més de 10 mesos. I és que les expectatives -i més encara vist el resultat- per poder veure’l i en el millor dels casos, estrenar-lo just quan comença el bon temps, obligava als pretendents a les primeres unitats a còrrer per reservar-lo.  Finalment, amb puntualitat germànica, ja s’ha alliberat i ja està disponible tota la gamma.

El model de presentació estrenava un nou color, el «Frozen Orange»

Disponible a Pyrénées Motors

Per tant, si us agrada aquesta nova entrega i no vàreu fer-ho al seu dia, us aconsellem que us adreceu quan abans millor a Pyrénées Motors per fer la comanda i configuració de la vostra unitat. Amb sort, podreu estrenar-la en poques setmanes.

Tot i que ens hem centrat en l’M40i, aprofitarem per rematar aquest article exposant vols les altres dues motoritzacions disponibles. 

El BMW Z4 sDrive 30i és el que segueix a l’M40i. Incorpora un motor amb quatre cilindres de 2.0 litres de cilindrada i 258 cavalls (entre les 5000 i les 6500 rpm). El parell màxim és de 400Nm entre 1500 i 4.400 voltes.També incorpora la caixa automàtica Steptronic de vuit marxes. El 0 a 100 km/h el fa en 5,4 segons. La velocitat màxima és de 250 km/h. Finalment homologa un consum d’entre 6 i 6,1 litres (137-139 g/km de CO2).

BMW Z4 sDrive 20i.  És la variant més bàsica. Parlem d’un 2.0 litres de quatre cilindres, però amb una potència de 197 CV entre 4.500 i 6.500 rpm. El parell màxim és de 320 Nm entre 1.450 i 4.200 rpm. Puja de 0 a 100 km/h ho en 6,6 segons. La velocitat màxima és de 240 km/h. La transmissió també és la mateixa, una Steptronic de vuit relacions.

El consum mitjà i les emissions són iguals que en el cas anterior, es a dir,  entre 6 i 6,1 litres i entre 137 i 139 g/km de CO2.

Adreceu-vos a Pyrénées Motors. Allà us informaran i aconsellaran de tot: les configuracions i la llarga d’accessoris i extres que completen l’oferta del nou ‘roadster’ dels de BMW.

Trobareu Pyrénées Motors de Grup Pyrénées tot baixant cap a Sant Julià de Lòria. Concretament a Prat de la Tresa s/n. tel 880 750

 

 

Fotos: press.bmwgroup