,

Cardelús fa balanç de la temporada de la Copa del Món de MotoE

Amb la temporada del campionat de motos elèctriques ja acabada, Xavi Cardelús afronta ara la recta final del Moto2 European Championship.

L’andorrà ha acabat ocupant el 15è lloc de la classificació final del MotoE, en un any marcat per les lesions. I és que a causa d’això, només ha pogut participar en 6 de les 12 curses que s’han disputat.

Dues lesions quasi seguides

Després de fer una bona pretemporada en la què va estar sempre en el Top8,  el pilot de l’Avintia Esponsorama Racing es va perdre les primeres dues curses de l’any a causa de la fractura soferta en dos dits de la mà esquerra.

Les altres quatre curses que tampoc va poder disputar van ser les de Mugello i Assen, en aquest cas, a causa d’una nova lesió que va patir a Mugello. L’incident -amb consequències molt més greus que en la primera ocasió-  va obligar-lo a passar pel quiròfan per tal que li reconstruissin un dels dits del peu dret, tendons i teixits inclosos.

Millor resultat

La recuperació, tot i l’esforç i la rapidesa amb que va intentar fer-ho anar tot, no el va permetre reaparèixer fins a Àustria. Allà però, tot i no estar totalment recuperat va aconseguir un meritori sisè lloc, el seu millor resultat de la temporada.

Al final, amb els 13 punts obtinguts al Red Bull Ring i els 11 de Misano, Cardelús ha acabat amb un total de 31 punts.

Valoracions del pilot

“He tingut molta mala sort perquè només he pogut disputar la meitat de les curses de la temporada de MotoE a causa de les lesions. Això m’ha privat de tenir continuïtat al campionat i aconseguir bons resultats.  A tot això cal afegir que en alguna de les curses que he disputat he tingut petits problemes que no m’han acabat de permetre reflectir el gran treball que hem fet. En aquest esport, la constància i la continuïtat són claus i això m’ha faltat”

Certament no ha estat fàcil. A més, val a dir que les característiques estructurals del campionat i com aquest està inclòs al programa dels diferents Grans Premis de MotoGP, tampoc han ajudat gaire:

“Cal tenir en compte que la categoria de MotoE compta amb només 40 minuts d’entrenaments lliures per cursa, dividits en dues sessions i 10 minuts de classificatoris. A les curses de dissabte i diumenge pugem a la moto sense haver tingut cap contacte previ. Això, que és igual per a tothom, a mi m’ha penalitzat especialment perquè amb les absències (a causa de les lesions) sempre necessites més temps de readaptació quan tornes a pujar-te a la moto. Es tracta de poder fer el màxim de quilòmetres possibles. En tot cas,això que dic no es una queixa, sinó la constatació d’un fet que no ha afavorit les circumstàncies per les que he passat aquesta temporada.Res més!”

De tota manera i malgrat els entrebancs soferts, la valoració que l’andorrà fa del seu rendiment és força positiva:

“Quan he estat en bones condicions físiques he anat ràpid. Crec que he demostrat que sóc un dels pilots a tenir en compte en el MotoE, un campionat que experimentarà un gran creixement de cara a la temporada 2023, gràcies al canvi de motos i a l’entrada en escena de Ducati”.