,

El 2n. lloc al Rally di Roma Capitale, consolida Joan Vinyes a l’ERCOPEN

Rally di Roma Capitale.- Joan Vinyes-Jordi Mercader (Suzuki Swift R4lly #26), van assolir l’objectiu plantejat de cara a Roma: completar el X Ral·li di Roma Capitale i continuar ampliant el seu ascens en la provisional de l’ERCopen.

En aquest sentit, la parella va completar la prova italiana asmb una excel·lent  segona plaça, just per  darrere d’Alberto Monarri i Alberto Chamorro, companys seus d’equip. La tercera posició va ser per al pilot francès Victor Cartier i el seu Toyota.

“L’objectiu prioritari no era un altre que continuar sumant punts. Era indispensable evitar situacions de risc que posessin en perill la nostra continuïtat en la prova. No ha estat fàcil, però ho hem aconseguit.”  – comentava Vinyes al finalitzar la prova.

Els reconeixements de les cronometrades primer obstacle a superar.

Les carreteres properes a Fiuggi van tornar a ser l’escenari on va disputar-se el ral·li. Es tracta d’unes especials espectaculars. Segons Vinyes aquestes espacials van sorprendre’ls amb algun element extra:

Com era d’esperar, la densa jornada de reconeixements va tenir -com a tota Catalunya- a la calor com a protagonista. I és que els termòmetres van superar els 40º. Per això, sobreviure dins del Suzuki no va ser gens fàcil.

En el shakedown de divendres (dia 22) els equips ja es van posar en ‘modo-competició’. Vinyes-Mercader van completar aquest test sense problemes, marcant un millor crono de 2’22”800 en l’especial de 4,2 km de Fumone. Va ser el millor crono de la categoria ERCopen. Gràscies en això,  tot començava seguint les millors exceptatives.

Imprevistos en el Swift en la 1a etapa

L’etapa inicial va començar divendres amb la disputa de la superespecial pels carrers amb més història de Roma. El risc era evident, per la qual cosa a Vinyes-Mercader no els va importar cedir uns segons i assegurar-se de superar l’especial sense contratemps.

La primera etapa va continuar dissabte i els del Suzuki #26 van seguir la mateixa estratègia: marcar un ritme competitiu però sense forçar en cap moment. Tot i això, durant l’etapa va produir-se un incident que a posteriori tindria conseqüències en la classificació final de Vinyes-Mercader.
La neutralització de la tercera cronometrada (primer pas per Santopadre – Fontana Liri), a causa d’un accident del pilot francès Emmanuel Guiguou (Alpine), va provocar que els comissaris esportius atorguessin uns cronos estimatius als pilots. Aquesta situació es va mantenir invariable fins que un cop finalitzada l’etapa el director de carrera va decidir per sorpresa variar el criteri inicial.

Així ens ho comentava en Joan:

“Una vegada finalitzada l’etapa, la decisió del director de carrera va ser aplicar els temps de la segona passada també en la primera. Crec que no és del tot just ja que, per exemple, l’estat de la mecànica no era el mateix a l’iniciar el ral·li que al finalitzar l’etapa. A causa d’això nosaltres ens vam veure ‘penalitzats’ amb 20”.

2a etapa 2: Seguir el guió previst

Malgrat el que acabem de comentar, en la 2a etapa el plantejament de Vinyes-Mercader va continuar sent el mateix: anar superant les cronometrades aprofitant les zones més còmodes per a anar més de pressa i mostrar-se més conservadors en els punts de més risc.

Al final tot va sortir com ho van preveure. La satisfacció per haver aconseguit l’objectiu pel qual es van desplaçar a Fiuggi s’havia completat de la millor forma possible:

“Ha estat molt dur, sobretot per la calor, però hem aconseguit entrar el Swift al parc tancat de Fiuggi i en conseqüència hem sumat uns punts molt valuosos”

Juan López Frade, màxim responsable de Suzuki Ibèrica, també expressava la seva satisfacció.

Estic molt satisfet amb el resultat aconseguit. Deixem Roma amb un molt bon regust i amb la reedició del títol assegurada per al nostre equip. Ara toca preparar el Ral·li Barum”.

Així és. Tal i com diu Frade, ara toca pensar en la cita txeca. Es tracta d’un ral·li mític del calendari internacional de l’especialitat, desconegut per a l’equip Suzuki Ibèrica, inclosos Vinyes-Mercader. A més, al Ral·li Barum el títol estarà en joc de manera definitiva.

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

 

Font / Fotos. Fotoesport