,

Edgar Montellà guanyador absolut a la XI Pujada a Alp

Edgar Montellà (Silver Car S3) va ser el guanyador absolut de la XI Pujada a Alp, després de decantar al seu favor una espectacular lluita amb el Silver Car S3 d’Antoni Arrufat i amb Jordi Gaig, el més ràpid en Turismes amb el seu Porsche GT3R.

En turismes, Gerard de la Casa (Ford Festa WRX) va demostrar que prova a prova cada cop està més a gust al volant del seu Ford, un fet que queda clarament reflexat al veure’l situar-se cada vegada més a prop dels Porsche. En aquest sentit,  De la Casa va superar a Joan Salvans (Porsche GT3 997) per 1”5, quedant-se però, a 2”358 de Gaig.

Recorregut habitual

Respecte del recorregut, els de Vlineorg, organitzadors de la prova, van confiar una vegada més en el recorregut de sempre: la carretera GI-400, amb sortida en el punt quilomètric 18,400 i amb l’arribada en el 12,550. En total van ser 6,15 km de recorregut, amb un desnivell de 417 metres.

Montellà continua guanyant a Catalunya

Edgar Montellà va ser el protagonista d’una excel·lent actuació en una pujada marcada per les altes temperatures.
El pilot d’Encamp va arribar a la localitat de la Cerdanya amb l’objectiu de plantar cara als Porsche. L’any passat Jordi Gaig va ser el guanyador absolut, sent l’únic pilot capaç de baixar de 3’10”. Val a dir que ho va aconseguir en les dues pujades vàlides per a la classificació final.

És en aquest context que Montellà va encapçalar la classificació absoluta amb un millor crono de 3’08”012, seguit d’Antoni Arrufat (Siver Car S3) a 2”303, i de Jordi Gaig (Porsche GT3R) a 2”820.

A per totes!

Montellà va jugar-se el tot pel tot, però sempre tenint molt present que després d’Alp tocarà anar cap a Chantada per disputar la prova gallega del Campionat d’Espanya (CEM) i que per tant calia mantenir la mecànica el millor possible.

“És evident que qualsevol contratemps a Alp hagués posat en perill la nostra participació a la prova de la localitat gallega. Així doncs, doblement satisfet perquè a més d’aconseguir el triomf, seguim tenint  la mecànica intacta”.

De la Casa, molt a prop!

Cada vegada estem més a prop dels Porsche i això ens motiva molt a continuar millorant en cada pujada” – ens comentava Gerard de la Casa (Ford Festa WRX), una vegada finalitzada la seva participació a Alp.

De la Casa només va perdre temps respecte de Gaig en el duel particular que manté amb els Porsche.

Així ens comentava De la Casa tot el succeit durant la jornada:

“En la primera pujada d’entrenaments no havíem fet ni un 1 km, quan el Fiesta es va quedar sense accelerador. Afortunadament un cop a l’assistència es va poder localitzar i solucionar amb rapidesa el problema. A partir d’això vam sortir en la segona tanda d’entrenaments, però les  dificultats va tornar a aparèixer. Un cop solventat el problema tot va quedar en ordre i vam poder seguir la competició amb normalitat”

48a Pujada a Chantada

Com hem comentat, la propera cita del calendari serà 48a Pujada a Chantada, prova vàlida per al Campionat d’Espanya de l’especialitat. La prova es disputarà el proper cap de setmana (dies 23 i 24).