,

12a posició d’Albert Llovera – Claudi Ribeiro al Rally Terra da Auga

Albert Llovera – Claudi Ribeiro “Leites”, al volant d’un Toyota Yaris GR RZ, van completar en la 12a posició el Ra·li Terra da Auga 2023, segona prova del calendari sobre terra de la Toyota Racing Cup.

Llovera va marxar molt satisfet de terres gallegues, tant per haver completat el seu primer ral·li al volant del Yaris, com per haver pogut continuar treballant en la seva nova mecànica.

“Hem pogut fer molts quilòmetres i això per a nosaltres és imprescindible. En el meu cas, ho ha estat tant per recuperar el ritme de competició que tenia fa 8 anys, com per poder millorar la competitivitat del Yaris. Cal esmentar que estem esperant les noves suspensions. Els nostres rivals ja les tenen en les seves mecàniques”


El tàndem del Grup La Grajera va iniciar un ral·li que es preveia molt complicat. L’objectiu estava clar: no cometre errors i poder completar la jornada.

Descobrint el GR RZ

Des dels primers parcials van situar-se a tocar del Top10,  mantenint de manera regular la 12a  posició. Per aconseguir-ho van haver de fer front a un recorregut que no va posar-los  les coses fàcils. Segons l’Albert “les especials amagaven ensurts. En poca distància podies trobar una zona humida que lliscava molt i a continuació una zona completament seca”. 

A més, el pilot d’Andorra la Vella afegia que “a mesura que avançava la competició, la confiança també va anar creixent. Vam poder provar algunes coses de pilotatge per conèixer millor el cotxe, és a dir, que en la mesura del possible vam poder descobrir algunes reaccions d’una mecànica que  fins ara ens eren totalment desconegudes”.

Altíssim nivell

Llovera també va quedar sorprès del ritme d’alguns participants:

“M’ha sorprès el nivell d’alguns dels rivals. Van molt ràpid! Per a mi, seguir el seu ritme és pràcticament impossible ara mateix. Continuarem treballant per estar el més amunt possible de la Toyota Iberian Cup”

Per a l’Albert, un dels punts a millorar està en “les apurades de frenada amb el canvi de velocitats manual. Amb el seqüencial ho teníem resolt, però amb el manual cal continuar treballant”.

Next Stop: Aboboreira

La Toyota Iberian Racing Cup 2023 tindrà la seva pròxima cita l’últim cap de setmana d’abril (dies 25 i 26), amb el retorn a terres portugueses. Allà tindrà lloc el Ral·li Terras d’Aboboreira, prova del campionat portuguès de l’especialitat, organitzada pel Clube Automóvel de Amarante.

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

Info original /Fotos: Fotoesport