,

Joan Vinyes-Jordi Mercader i el Hyundai i20 Rally2, llestos per demà!

La Copa d’Espanya de Ral·lis de Terra-Rallycar arrencarà el proper cap de setmana (dies 24 i 25 de març) a la localitat gallega d’Ordres (la Corunya), centre neuràlgic de la competició. 

El Ral·li Terra da Auga 2023 serà el punt de partida per a la parella formada per Joan Vinyes i Jordi Mercader, en una especialitat i un certamen on ja van ser protagonistes durant la dècada dels 2000.

En la present edició del CERT – Rallycar, Vinyes pilotarà un Hyundai Rally2 preparat a les instal·lacions de Rallycar. L’objectiu?, Segons Vinyes, l’objectiu passa per “recuperar les millors sensacions de fa unes temporades i estar entre els millors en cadascuna de les proves”

Jornada de test

En opinió de Joan Vinyes: “Abans d’iniciar un ral·li amb una mecànica que no coneixes, si pots fer-se, fer una jornada de test és imprescindible. Tan sols per situar-te al volant, en aquest cas del Hyundai Rally2, començar a conèixer algunes de les sensacions que transmet el cotxe i fer els primers quilòmetres, encara que sigui a un ritme inferior al normal, és vital per començar el ral·li amb molta més confiança”

”Som conscients que el treball està gairebé tot per fer, però l’inici ha estat molt positiu i marca una mica el camí a seguir. Estic molt content i el Hyundai va de cine” 

111,40 km de velocitat

Els organitzadors han preparat un traçat -en aparença exigent-  per estrenar la present temporada. La prova es disputarà dissabte (dia 25), és a dir, hi haurà una única etapa amb quatre seccions.

En les dues seccions matinals es disputaran els trams A (14,47 km) i B (11,01 km). Les seccions que tancaran el ral·li seran les especials C (14,89 km) i D (15,33 km). En total el recorregut del ral·li és de 242,76 km, dels quals, 111,40 es disputaran contra el crono.

Com és habitual en els ral·lis del CERT – Rallycar, el recorregut no es coneix fins els moments previs a l’inici de l’única passada de reconeixement que els pilots poden fer en un cotxe de carrer.
A Ordes aquesta passada de reconeixement l’estan fent avui divendres (dia 24).

El tram de qualificació “primer punt calent”

La segona part de la jornada prèvia a l’inici de la competició deixarà via lliure als pilots perquè es puguin situar al volant de les mecàniques de competició.

A partir de les 14.00 hores podran iniciar l’anomenada “Free-Practice” , on podran superar l’especial a doble passada. Minuts més tard els corredors es jugaran poder triar un lloc privilegiat de cara a l’ordre de sortida. En concret, el tram de qualificació es correrà entre les 14.45 i 15.30 hores.

Per al pilot del team Rallycar “estar entre els millors en el tram de qualificació pot ser decisiu. Poder triar la posició de sortida en les proves de terra és molt important”.

Avui, la jornada finalitzarà amb la tradicional cerimònia de sortida, la qual tindrà lloc aquest vespre a  l’Albereda d’Ordes, a partir de les 20.30 hores.

Demà dissabte a les 8.15 hores es donarà la sortida al primer participant!

Gassss Joan!

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

Info original /Fotos: Fotoesport