,

SUBIDA DE VALDEZCARAY: 2on LLOC PER A MONTELLÀ

Edgar Montellà (Speed Car) es va desplaçar fins a La Rioja, a Ezcaray, per competir en la XXV Subida a Valdezcaray, prova vàlida pel Campionat de La Rioja de Muntanya.

El jove pilot de l’Automòbil Club d’Andorra va aconseguir pujar al tercer calaix de podi absolut de la prova. A més, va ocupar la segona posició de la categoria CM.

Montellà en plena acció

6,4 quilòmetres

Els organitzadors de l’esdeveniment, els de D5 + Racing Club, van preparar la prova a la carretera LR-416, entre els punts quilomètrica 1 i 7,4. En total 6400 metres, amb un desnivell de 407 metres i un pendent mitjà del 6,35%.

Van disputar-se 4 pujades. La primera va ser d’entrenament. Les tres restants eren les vàlides per a la carrera. Per a la classificació final, es tenia en compte només el millor crono d’aquestes 3 pujades, de cada pilot.

Poca sort

Edgar Montellà, tot i aconseguir posicions d’honor en les classificacions finals, no va tenir massa sort a la prova de La Rioja.

En la primera de les pujades va aconseguir el millor temps de la jornada (2’56 “963).
A partir d’aquest instant els problemes mecànics van marcar la participació del pilot andorrà, que veia impotent com els seus rivals anaven millorant els seus cronos.

Montellà comentava d’aquesta manera l’esdevingut a l’estació d’esquí de Vadezcaray.

“En la segona pujada es va afluixar un palier de la part posterior i em vaig limitar a completar la pujada sense tenir un contratemps més gran. Per altura banda, el cotxe va quedar-se accelerat en dues ocasions. Per últim, també vaig tenir problemes de temperatura”.

Acabada la prova, Montellà ja té novament a punt el cotxe

Ja a punt!

Tot i no poder disputar la prova al 100%, l’Edgar comentava:

“Si la mecànica ha de fallar, val més que ho faci en aquestes proves en les quals no ens juguem res.  Ara mateix l’Speed Car ja s’està reparat per garantir tota la fiabilitat de cara a la pròxima cita”.

Tal com apuntava Montellà, la XIX Pujada al Farell serà el proper compromís què haurà de fer front els dies 22 i 23 de setembre.

La prova organitzada per l’Escuderia Montbui Racing Vallès serà vàlida per al Campionat de Catalunya de Muntanya.