,

5è lloc per a Xavi Cardelús al Moto2 European Championship de Jerez

Avui diumenge (4 de juny) Xavi Cardelús s’ha classificat 5è a la cursa del Moto2 European Championship, campeonat que enguany visitava el circuit de Jerez.

L’andorrà, que sortia des de la tercera filera de la graella, ha començat a recuperar posicions a partir de la segona volta. De fet, en l’escalada que ha protagonitzat en els primers compassos de la carrera, fins i tot ha arribat a situar-se en la quarta posició, quan la cursa tot just estava en la vuitena volta.

LLuita aferrissada amb Rato

A partir d’aquí, Cardelús ha baixat una posició, quedant-se alineat amb Mattia Rato amb qui ha estat lluitant per tornar a fer seu el quart lloc. Finalment però, l’andorrà ha estat superat per l’italià quan només faltaven tres voltes pel final.

Val a dir que en el frec a frec que han mantingut, ambdós pilots han retallat molt les diferències respecte dels dos pilots que lluitaven per la segona posició, Tant ha estat així que al final Cardelús ha acabat a un segon de la segona posició i a cinc de Carlos Tatay, el guanyador.

Amb el resultat d’avui, el pilot de Promoracing, que al llarg de la cursa ha estat el més ràpid als sectors 2 i 4 del circuit, suma 44 punts a la classificació provisional del campionat, ocupant la 5a. posició, a vuit punts del quart classificat. Els immediats perseguidors de Cardelús a la classificació estan a 12 punts d’ell.

Les declaracions

Cardelús valora així el resultat d’avui: Estic content per la cinquena posició d’avui, tot i que no del tot, doncs he imprès el mateix ritme que el segon classificat i podia haver acabat al podi. En tot cas crec que he fet una bona cursa”

Està clar que al ritme que ha rodat, si Cardelús hagués pogut sortir des de la segona línia de la graella, les opcions de podi haguessin estat quasi assegurades. Conscient d’això, el pilot comentava que. “és molt important assegurar-nos una posició a les dues primers línies de la graella per poder seguir el meu ritme des d’un inici. Treballarem perquè sigui així

Next Stop: Portimao

La quarta prova de la temporada del Moto2 tindrà el circuit portuguès de Portimao com a escenari. La cita arribarà d’aquí a un mes, concretament el primer cap de setmana de juliol.

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.