, ,

Motoretro Andorra presenta la gamma 2023 d’Electric Motion a Naturlàndia

El passat dissabte 21 de maig, Motoretro Andorra va convidar als seus clients a provar la nova gamma 2023 d’Electric Motion, marca de motos elèctriques orientades al trial i a l’esbarjo. La convocatòria va tenir lloc al punt 1600 de Naturlàndia, conegut per ser la zona on la majoria de practicants de trial es reuneixen per practicar aquest esport.

Entre això i el poder de convocatòria de la botiga laurediana, a mig matí ja hi havia una gran quantitat de gent provant els diferents models del catàleg.

La jornada va desenvolupar-se amb molt bon ambient, de fet, fins i tot la pluja prevista va donar treva i no va aparèixer fins que tot havia conclós.

La majoria de trialistes que van aplegar-se, amateurs i professionals, com ara l’expilot Xavier Casas, van elogiar l’experiència viscuda.

Dit això, passem a comentar les dues variants (amb dos models cadascuna)  que hi ha actualment:

EPure Sport

El model EPure Sport és el model base del catàleg. Porta un embragatge electrònic que funciona sense oli i actua directament sobre l’electrònica. A més, fa de fre regeneratiu.

Entre altres elements, l’EPure Sport incorpora una forquilla Tech de 39mm amb barres d’acer. També inclou  control de tracció de sèrie en els tres mapes de potència, quelcom indispensable donada la naturalesa elèctrica del propulsor.

La bateria de liti 1875 kWh
 té una autonomia d’entre dues i quatre hores d’activitat.

En total, la moto pesa de 71 quilos.

EPure Race

L’EPure Race és el model de gamma alta. Aquesta moto elèctrica de trial es diferencia de la resta de la gamma per comptar amb un embragatge mecànic (diafragma lubrificat amb oli), fent-la molt més prestacional, però també més específica per a pilots experimentats.

Entre les novetats més importants hi ha el sistema TKO de ralentí, disponible en tres mapes de potència (la moto té un total de 6 mapes).

Altres detalls són el fre regeneratiu de sèrie, la forquilla Tech amb barres d’alumini, l’amortidor posterior Reiger de dues vies i els estreps S3 Hard Rock Steel.

Val a dir que l’EPure Race és la mateixa versió que participa al Campionat del Món de TrialE.

La seva bateria és la mateixa que la de l’EPure Sport, a l’igual que la seva autonomia. Això sí, pesa 3 kg més, passant dels 71 als 74 quilos en total.

Escape

La gamma Escape és la variant de trial per poder fer llargs recorreguts o excursions. Per això, la seva bateria és de més capacitat. Pel mateix motiu, la posició de conducció també és mes còmoda i polivalent.

La moto també disposa de tres mapes de potència. Equipa de sèrie control de tracció en tots els mapes de potència.

Inclou una bateria de liti 2.7 kWh, oferint una 
autonomia de més de 60 quilòmetres.

El seu pes és de 80 kG.

Escape R

La versió R és la més prestacional. El més rellevant és que com en el cas de  l’EPure Race, equipa un embragatge mecànic.

Aquest model també porta una forquilla Tech amb barres d’alumini al davant i a un amortidor Reiger al darrere.

Disposa de sis mapes de potència, tres d’ells amb ralentí.

Com l’Escape de base, l’Escape R també porta la bateria gran de 2.7 kWh, assolint una autonomia de més de 60 quilòmetres o quatre hores ben bones d’activitat.

El pes puja un quilogram respecte de l’Escape, arribant als 85 quilos.

Matriculables

Per acabar, dir-vos que tots els models estan homologats i són matriculables per al seu ús urbà, de manera que podreu desplaçar-vos a les zones de pràctica conduint desde casa, un gran avantatge!

Finalment destacarem que tot i que prestacionalment tiren com una 300 CC, les Elèctric Motion oficialment equivalen a motos de 125 CC. Gràcies en això són motos que poden conduir-se amb el carnet B (amb dos anys d’antiguetat) i amb l’A1.

Si voleu veure un petit vídeo de com va anar la jornada, accediu a qualsevol dels canals de Motoraldia, ja sigui Youtube, Instagram o TikTok.

Per a la resta, informeu-vos a Motoretro, importador oficial de la marca al Principat. Tel 841000

———

Per a més novetats de motos, feu clic en aquest enllaç directe o accediu a la secció ‘Novetats – Motos’ des del menú superior del blog.