,

Joan Vinyes-Jordi Mercader molt a prop del triomf al III Rally Reino de León

Joan Vinyes – Jordi Mercader (Hyundai Rally2 R5 – Team Rallycar) van aconseguir aquest passat cap de setmana (dies 3 i 4 de juny), la segona plaça de la classificació final del III Rally Reino de León.

En la que ha estat la tercera prova del calendari de la Copa d’Espanya de Ral·lis de terra, els pilots de Hyundai-Andorra van estar al capdavant de la provisional del ral·li durant bona part de la segona etapa. Malauradament però, en un final disputat en unes condicions caòtiques, els del Hyundai Rally2 R5 – Team Rallycar no van poder concretar el triomf.

Vinyes ens resumia d’aquesta manera un ral·li que va complicar-se fins a límits insospitats: “En els reconeixements ja vam poder observar que les pluges caigudes les jornades anteriors havien deteriorat l’estat de les pistes, deixant un munt de forats i grava a la pista. També va haver-hi zones que estaven completament seques i amb molta pols. A més, l’amenaça de pluja va ser constant” – comentava l’andorrà, un cop al parc tancat-

“Vam marcar l’escratx en 5 de les especials disputades i vam ser líders de la provisional fins que faltaven 4 especials per al final. Al final però, una virolla i el caos del final van jugar en contra dels nostres interessos”.

Shakedown sense contratemps

El “shakedown”, una especial molt trencada de 4 km, va arrencar amb una calor sufocant, però amb l’amenaça de la pluja molt present. Al final es van completar les dues hores del test sense contratemps. Vinyes-Mercader van fer les tres passades previstes, fent els canvis que van considerar oportuns gràcies a la informació recollida en els reconeixements de les especials.   

El temps dels pilots del Team Rallycar al tram de qualificació va ser de 2’56”783, ocupant una quarta posició en la classificació, un lloc sobre el qual, Vinyes manifestava més tard que “m’han superat per 3”, i la veritat és que no m’ho explico. Al meu entendre, hem fet una passada a bon ritme i sense cometre errors. En fi, el crono dicta sentència i la realitat és la que és. Amb tot, he pogut triar poder sortir a la novena plaça, una posició correcta si tenim en compte que, segons les previsions, començarem el ral·li amb els trams secs, amb molta pols, però sense fang … Millor que no plogui” – afegia.

Sense aigua, però amb molta pols

A partir de les 19.00 hores va iniciar-se el ral·li amb la meteorologia respectant als pilots i als presents a les cronometrades. En conseqüència, la falta d’aigua implicaria molta pols, sobretot a l’especial A. A més de la Plànols, tal i com preveia Vinyes, els pilots van trobar-se amb una gran quantitat de pedra solta i molts forats a les pistes.

Els pilots de Hyundai-Andorra van marcar l’escratx a l’especial inicial, mentre que en la següent es van situar en la tercera plaça, acabant aquesta primera etapa en la segona posició absoluta, a 2”200 d’Oriol Gómez-Andres Blanco, líders provisionals del ral·li.

Abans de celebrar-se la cerimònia de sortida a la Plaça Sant Marcos, Vinyes ens comentava que va tenir unes “excel·lents sensacions en les dues especials disputades a la tarda. Tot s’ha desenvolupat segons el previst, hem marcat el nostre primer escratx i això sempre dóna confiança. Demà sortirem segons. No sé si serà millor o pitjor, però sortirem a guanyar des de l’inici”.

Pluja torrencial al final

Tot i que durant la nit va ploure, fent que l’estat de les pistes fos tota una incògnita fins poder comprovar-ne l’estat, tal i com va anunciar-nos, Vinyes va sortir a l’atac des del mateix inici. Gràcies en això va ser el més ràpid a les tres primeres especials del dia i va situar-se líder de la classificació absoluta.

L’andorrà va mantenir el primer lloc fins al primer pas per l’especial D (octava cronometrada de la prova). Malauradament, una virolla en aquesta cronometrada el va fer perdre un temps preciós i amb ell el lideratge de la cursa. Per això va acabar situant-se a la segona plaça, a 1”4 del líder (Quintana-Martinez).

A partir d’aquest instant, la neutralització de l’especial B3, la disputa del segon pas per l’especial D i l’especial urbana, les dues en condicions vertaderament dantesques, no van ser l’escenari apropiat perquè Vinyes tingués opcions d’intentar recuperar la posició de privilegi perduda.

Sec, mullat, sec!

En aquest sentit, la pluja va deixar la D2 molt complicada.  I és que si la part inicial estava seca, l’intermitja presentava grans tolls d’aigua, mentre que la part final tornava a estar asense una gota d’aigua. Segons Vinyes: “Vam sortir amb rodes dures. Després de veure com estava el recorregut, potser hauríem anat millor amb rodes toves”.

Malgrat la decepció que comporta perdre el triomf quan el van tenir tant a tocar, Vinyes opinava que “me’n vaig de León molt content de com s’ha desenvolupat la prova. Li estic agafant confiança al Hyundai, sobretot en les zones complicades. Amb tot, soc conscient que haig de continuar treballant per conèixer al 100% aquesta mecànica. Tot i així estem millorant prova a prova. En el proper ral·li ho tornarem a intentar”.

Classificació final

  1. Quintana-Martinez (Skoda Fabia Rally2), 59’24”900
  2. Vinyes-Mercader (Hyundai i20 Rally2), 24”500
  3. Vidales-Hereu (Skoda Fabia Rally2), a 1’32”300
  4. Alonso-Sanchez (Citroën C3 Rally2), a 2’16”300
  5. Macias-Portela (Skoda Fabia N5), a 2’36”900.

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

 

Info original/fotos: Fotoesport