,

A falta d’un meeting, Joan Vinyes es manté 3r. a la Porsche Carrera Cup Benelux

En el que va ser el seu debut a Zolder (Bèlgica), Joan Vinyes va complir amb els objectius que s’havia marcat. Per al pilot de Baporo Motorsport, puntuar a les dues carreres era una necessitat innegociable, quelcom que finalment va aconseguir amb la 4a. i la 3a. posició que va assolir. Aquests resultats mantenen al pilot d’Andorra la Vella al tercer graó del podi PRO-AM.

L’altre objectiu marcat tenia a veure amb l’apartat logístic de l’equip, és a dir, acabar el meeting amb la mecànica intacta. I és que d’aquí a quinze dies es disputarà un nou meeting al circuit Red Bull, a Spielberg (Àustria).

Malgrat tot, Vinyes va marxar del traçat belga molt contrariat, sobretot, per la manera que havien anat les carreres. Així ens ho explicava: “Feia la sensació que molts dels pilots havien perdut el nord. Va haver-hi diversos tocs amb conseqüències greus tant per a pilots com per a mecàniques. Em fa la sensació que més d’un no podrà córrer a Àustria, per no tenir un Porsche a la seva disposició a temps. En fi, no he gaudit de les carreres, més aviat tot el contrari. Anava més pendent del que passava al meu voltant, que d’intentar superar als meus rivals directes” –remarcava visiblement molest Vinyes.

Un traçat belga bonic, però complicat

Als lliures, Vinyes va poder comprovar les referències que tenia del traçat de Zolder. És a dir, que es tracta d’una pista estreta en la què és complicat avançar. A més, hi ha una sèrie de punts molt concrets, sobretot alguna chicane, on no és gens fàcil passar sense perdre una dècima.

Als entrenaments cronometrats la igualtat va ser la nota dominant. A part del líder de la PRO-AM, el britànic Sacha Norden, que va superar en gairebé un segon al seu immediat perseguidor, la resta de participants (7) van estar separats per menys de dos segons. Així doncs, quedava clar que l’inici de les carreres seria un dels moments clau.

Amb un millor crono de 1’32”552, Vinyes sortia des de la vuitena línia de la graella. Respecte d’això, l’andorrà ens comenta que “en la mesura del possible caldrà evitar els tocs que et poden deixar fora de carrera tot just començar. Probablement es formarà una filera de cotxes. Això també pot ajudar a superar més de pressa els punts conflictius, els quals, de forma individual és gairebé impossible superar-los”.

Banderes a dojo

Les dues carreres van desenvolupar-se de manera molt semblant, amb forts tocs i sortides de pista constants.
Van ser carreres en les què la lluita “cos a cos” va superar amb escreix el permès en competicions d’aquestes característiques. A part de les nombroses banderes grogues mostrades al llarg de tot el certamen, després de les vuit primeres voltes de la primera van treure una bandera vermella a causa d’un fort xoc múltiple.

En aquest sentit, el pilot de l’equip Baporo Motorsport no va poder deslliurar-se dels incidents i en les dues carreres es va trobar en la darrera posició del grup de participants a causa d’un cop d’un rival.

Amb tot, per a Vinyes el millor del cap de setmana van ser els resultats: “La quarta i tercera posició aconseguides en les carreres ens mantenen vius a la provisional del campionat, en el qual, a falta de la confirmació oficial, matemàticament encara tenim la possibilitat d’aconseguir la segona posició.

Àustria: propera parada

Respecte al proper meeting a Austria, Vinyes afegia que “és molt difícil, però tot es decidirà al circuit Red Bull. Espero que la gent s’hagi tranquil·litzat per poder competir i gaudir de les carreres”.

Com bé comentava el pilot, els pròxims dies 22, 23 i 24 de setembre tindrà lloc al circuit de Red Bull (Spielberg-Àustria) el sisè i últim meeting de la Porsche Carrera Cup Benelux 2023.

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

Info original/fotos: Fotoesport