,

Albert Llovera molt motivat per competir al 60è Ral·li Princesa d’Astúries

Albert Llovera disputarà a partir de demà dimecres el 60è Ral·li Princesa d’Astúries (fins ara Príncep d’Astúries), prova amb la què s’inicia la segona part del calendari de la Toyota Gazoo Iberian Racing Cup 2023.

La cita asturiana, puntuable per al Súper-Campionat d’Espanya de l’Especialitat (S-CER) es disputarà entre els dies 7, 8 i 9 de setembre. La ciutat d’Oviedo tornarà a ser el punt central de la prova.

Un cop superat el període d’inactivitat competitiva de meitat de temporada, Llovera i el seu Toyota Yaris ja estan a Oviedo amb els de PCR Sport, el seu equip habitual, i amb Claudi Ribeiro “Leites” el seu copilot.

Recent operat d’un dit

Malgrat no haver tingut competicions a l’agenda, Llovera no ha descuidat en cap moment la seva preparació física. De fet, fins i tot ha aprofitat aquests dies de vacances per poder millorar la posada a punt de la seva mà esquerra, operació de dit inclosa. Tal i com comentava el d’Andorra la Vella, “als últims ral·lis el dolor al dit polze de la mà esquerra va anar en augment, fins al punt d’acabar els ral·lis en condicions molt precàries. Em vaig posar en mans del Dr. Mir i el seu equip. Un cop revisat, van enviar-me cap al “taller” (hospital) i la reparació ha estat tot un èxit” -comentava rient Llovera.

“Ara estic a prop del 100% i, sobretot, amb moltes ganes de començar la lluita amb els més ràpids al Princesa”

Respecte del ral·li, Llovera i el seu “copi” el coneixen per separat. En aquest sentit, l’Albert comentava que “tornar a Astúries després tants anys i a més, fer-ho en les circumstàncies en què es produeix aquest retorn, és tota una “novetat” tant per a mi com per a “Leites”. Hi tornem amb una mecànica diferent i en un traçat mixt, així que ens haurem de posar les piles i estar, una vegada més, molt encertats als reconeixements, per poder fer front amb garanties a uns rivals que, la majoria, sí que coneixen l’escenari. De fet, n’hi ha alguns que són asturians. Amb tot, soc optimista, estic segur que estarem a la `pomada´”.

Canvi radical al recorregut

El “shakedown” es disputarà divendres (dia 7) sobre terra. En concret tindrà lloc en un tram de 3,25 km a la zona de la Llanera.

En funció del que hagin vist en els reconeixements, Llovera-”Leites” tindran dues hores (a partir de les 16.45 hores) per afinar al màxim els reglatges del seu Toyota Yaris,.

Dissabte (dia 8) a partir de les 9.30 hores es donarà la sortida des del Parc de la Manjoya a la primera etapa.
Durant aquesta primera jornada els pilots competiran en 4 especials sobre terra combinades en tres seccions. Aquí, tal i com comentava Llovera,  “hi haurà més igualtat ja que el traçat de terra serà nou per a tots”

La segona etapa començarà a les 9.30 hores de diumenge, també des de La Manjoya. L’etapa, en aquesta ocasió tindrà lloc en asfalt, La configuració en aquesta etapa serà també de tres seccions.

El recorregut total del ral·li serà de 382,62 km sobre terra, dels quals 90,66 seran de velocitat. Sobre asfalt, el traçat a superar pels participants serà de 89,54 km contra el cronòmetre. Tot plegat sumarà 338,88 km.

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

Info original/fotos: Fotoesport