, ,

BMW CE 02: l’alternativa elèctrica urbanita per als més joves

Amb el BMW CE 02, la divisió de motos de BMW ens presenta el seu segon model elèctric ideat per a la mobilitat urbana, en aquest cas dels més joves. Ho fa només dos anys després de l’arribada del BMW CE 04 de segona generació.

És així que amb el nou CE 02, la marca avança fermament en la seva estratègia envers la mobilitat elèctrica urbana sobre dues rodes.

Gràcies a la propulsió elèctrica, a un disseny avantguardista i a les solucions innovadores que inclou, aquest és un vehicle que destaca pel seu dinamisme, solvència i divertiment a l’hora de moure’ns en entorns urbans.

Disseny progressiu i molt d’espai

Les grans rodes garanteixen un comportament molt efectiu, fins i tot més enllà dels carrers de la ciutat.

Estèticament, el negre del bastidor, el del parafang davanter i el del carenat de triple suport, combinat amb el gris metal·litzat de la coberta del motor, ofereixen un contrast molt atractiu.

Amb el paquet opcional HIGHLINE, el CE 02 ofereix una aparença encara més cridanera i vistosa. Les forquetes anoditzades en daurat a l’estil de les invertides i el disseny de franges combinades amb color petroli a contrast, donen en aquest simpàtic escúter una aparença molt futurista.

Dues variants de rendiment

Els joves de 16 anys poden conduir el CE 02 sense problemes ja que la potència màxima de l’escúter és de 11 kW, uns 15 CV (par motor de 55 Nm).El potent propulsor de la versió de 11 kW permet accelerar ràpidament quan cal, oferint una autèntica experiència de conducció.

Amb la versió de 4 kW (5 CV), amb una potència nominal de 3,2 kW, és a dir, 4 CV, l’escúter elèctric està limitat a 45 km/h, complint així els requisits necessaris per poder conduir-lo amb el permís de cotxe.

Amb una velocitat màxima de 95 km/h, els trajectes són ràpids fins i tot per autopistes. Això, juntament amb una autonomia superior als 90 km (versió de 11 kW i segons WMTC), l’escúter permet als usuaris complir fins i tot en trajectes de mitja distància, més enllà del centre de la ciutat.

Gràcies als 132 kg de la versió de 11 kW, o als 119 kg de la de 4 kW, més la poca alcada del seient (750 mm), el CE 02 és un vehicle fàcil de conduir i de fàcil control.

Fins a tres modes

Els modes de conducció “Flow” i “Surf” s’inclouen de sèrie. El tercer mode anomenat “Flash”, només s’ofereix com a equipament opcional.

El “Flow” és l’ideal per circular entre el trànsit diari de la ciutat. D’altra banda, el mode “Surf” proporciona una experiència de conducció més dinàmica, per exemple, al sortir de la ciutat. Finalment, el mode opcional de tall esportiu “Flash” del paquet HIGHLIN, ofereix el màxim rendiment del CE 02.

Carregador de sèrie

El BMW CE 02 ve de sèrie amb un carregador extern de 0,9 kW. Amb ell es poden realitzar recàrregues de forma ràpida i còmoda en qualsevol endoll domèstic convencional.

Per obtenir carregues més ràpides, hi ha un carregador ràpid de 1,5 kW disponible com a part de l’equipament opcional HIGHLINE. Això sí, només serveix per a la versió de 11 kW.

Estructuralment a l’alçada

El BMW CE 02 basa la seva estructura de xassís amb un bastidor tubular d’acer doble de gran rigidesa torsional.

A la part davantera l’escúter munta una forquilla telescòpica amb un sistema d’amortiment hidràulic, mentre que al darrere porta un basculant monobraç i un amortidor fix.
Els pneumàtics, molt amples, van muntats en unes llandes d’aliatge lleuger.
Pel que fa a la frenada, un conjunt de frens de disc tant al davant com al darrere, més el sistema ABS a la roda davantera, garanteixen una frenada segura i efectiva.

Pantalla TFT i connectivitat.

A la posició de conducció destaca la pantalla TFT. Concentra tota la informació del CE 02: velocitat, estat de càrrega de la bateria, indicadors lluminosos…

Gràcies a una presa USB-C integrada podrem recarregar el mòbil mentre estiguem conduint. Des del mòbil, gràcies a l’aplicació BMW Motorrad Connected podrem controlar l’estat de la càrrega de la bateria via Bluetooth.

Amb el paquet HIGHLINE també és possible enregistrar els viatges i controlar en qualsevol moment informacions com l’estat de la càrrega, així com altres dades.

Altres aspectes destacats els tenim en sistemes com l’ASC (Automatic Stability Control) i l’RSC (Recuperative Stability Control), una mena de sistema d’estabilitat molt interessant.

L’Assistent de marxa enrere, la tecnologia de connexió sense necessitat de fer servir la clau i la preinstal·lació per posar una alarma antirobatori, completen la resta d’arguments que caracteritzen el nou CE 02.

Tot i que no arribarà fins la primavera vinent, a la divisió de motos BMW de Pyrénées Motors ja disposen de tota la informació, així que podeu contactar-los per saber-ho tot molt més al detall. Recordeu que els trobareu a la seu central d’exposició de les diferents marques, tot baixant cap a Sant Julià de Lòria, a Prat de la Tresa s/n. Tel. +376 880750.

———

Per a més novetats de motos, feu clic en aquest enllaç directe o accediu a la secció ‘Novetats – Motos’ des del menú superior del blog.

Fotos: BMW