,

El tren davanter complica la jornada de Cardelús a Motorland

Xavi Cardelús s’ha classificat avui al sisè i vuitè lloc final a cadascuna de les dues curses del Moto2 European Championship de Motorland, penúltima prova del campionat europeu.

Malauradament per als interesos de l’andorrà, que havia viatjat a Motorland per lluitar directament pel títol de l’Europeu, incidències persistents al tren davanter han limitat seriosament el seu pilotatge, sentenciant les opcions del pilot de Promoracing i deixant-lo sense cap opció de poder lluitar pel podi.

A punt de caure a la sortida

A la primera de les dues curses, Cardelús ha estat a punt de tocar-se amb un altre pilot a la sortida. Tot evitar la caiguda, li ha estat impossible no despenjar-se del grup en què estava i ha baixat fins a la setena posició.

A partir d’aquest moment, l’andorrà ha pilotat amb molta solvència, remuntant posicions fins arribar al grup que lluitava pel segon lloc.

A vuit voltes del final però, ha tornat a estar a punt de caure i de nou ha perdut la posició assolida, quedant un cop més al setè lloc.

Tot i que aquesta vegada les posicions de podi ja no eren assolibles per a Cardelús, a la darrera volta a pogut adelantar fins la sisena posició amb la què ha acabat creuant la línia de meta.

Els problemes s’intensifiquen

La segona cursa del dia ha tingut un guió molt semblant. Després de fer una bona sortida -aquest cop sense incident- els problemes amb el tren davanter, constants durant tot el cap de setmana, han estat més intensos en aquesta segona ronda, sobretot quan Cardelús intentava forçava el ritme. Tant ha estat així que tot i la bona sortida, Cardelús ha acabat cedint algunes posicions quan tot just disputava la primera volta.

Al final, després d’una segona carrera on els problemes es feien cada cop més evidents, sobretot quan forçava el ritme, l’andorrà ha acabat creuant la meta al vuitè lloc.

Un cop a boxes, Cardelús comentava així el que ha passat avui a Motorland:

No puc estar ni content ni satisfet de com han anat les coses avui. No he tingut opcions de poder lluitar per les posicions en les què havia d’estar, que no eren altres que les de podi. No hem pogut resoldre del tot els problemes que arrossegàvem des de divendres amb el tren davanter de la moto. Per això, cada vegada que mirava d’arriscar, tenia un ensurt amb un alt risc de caure, com ha estat el cas en diverses ocasions. Òbviament, el sisè i el vuitè lloc són posicions que ni ens satisfan, ni ens corresponen

Felicitació a Senna Agius

Pel que fa a les opcions de lluitar pel títol, Cardelús afegia que “els resultats d’avui han fet que se’ns escapi el títol de Campió d’Europa. Només ens queda felicitar al campió

L’última cursa de la temporada del Moto2 es disputarà el 5 de novembre al Circuit Ricardo Tormo de la Comunitat Valenciana.

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.