,

BMW VISION NEXT 100: EL FUTUR BY BMW

Ja fa quasi tres anys que els bavaresos van posar-nos les dents llargues amb l’anomenat projecte BMW VISION NEXT 100. És un dels seus millors exercicis conceptuals pel que fa a la mobilitat del futur.  El projecte inclou una moto i un cotxe.

A mitjans de 2016 els de BMW van presentar aquest prototip anomenat BMW Motorrad Vision Next 100, tot avançant com serà la moto del futur segons ells. Un any més tard, amb motiu del centenari de la marca, va arribar el torn del cotxe, el BMW VISION NEXT 100.

Ens agrada tant que us refresquem ambdós conceptes en aquest article.

La moto

Tot i anar ja de camí cap als tres anys, el cert és que no ens hem pogut treure del cap aquesta súper moto.

Sincerament! Aquest excel·lent exercici de disseny de futur, inevitablement em fa recordar, no sé jo, les motos de la película Tron per exemple? 

Encara falten molts anys abans de que puguin ser una realitat. Per tant, augurar quina serà l’energia que s’utilitzarà a nivell de propulsors no és fàcil. En tot cas, donarem com a previsible que aquesta impressionant moto serà de naturalesa elèctrica, com és el prototip.

En equilibri

Una de les grans novetats d’aquest prototip és que incorpora un sistema d’auto equilibri (self balancing) evitant les caigudes de la moto.

En aquest sentit, els de BMW no han optat per fer servir les tecnologies basades en giroscopis, sinó que han apostan per una nova tecnologia de control de tracció i d’estabilitat que permetrien, entre altres coses,  que tant el pilot com l’acompanyant no haguessin de necessitar portar casc de protecció, donat que no haurà cap risc de caiguda.

https://www.bmwgroup.com/en/next100/brandvisions.html

Foto: BMW Group

Un altre detall tan impactant com futurista és que el pilot durà unes ulleres de realitat augmentada que li aportaran tota la informació de l’entorn, el trànsit o l’estat de carreteres i dels paràmetres referits a l’estat de la moto i a la seguretat. 

 

L’automòbil

Vista la moto, donem un cop d’ull al BMW VISION NEXT 100, l’automòbil amb que els de BMW van completar el març passat aquest exercici de futur tan impressionant.

Va ser amb motiu del primer centenari de la marca, quan els bavaresos van mostrar al món el concepte VISION NEXT 100 aplicat a un automòbil.

Consolidats com un dels fabricants de referència pel que fa, entre altres segments, al dels automòbils esportius de talla Premium, el mes de març de l’any passat van aprofitar la celebració del seu centenari per gaudir-ne al màxim tot posant davant de les càmeres del món sencer el BMW VISION NEXT 100, convidant als presents aquell dia i a la resta del món hores després a imaginar com serà el món dels automòbils el segle vinent.

Conducció autònoma

Aquest cotxe conceptual ensenyava un futur on la conducció autònoma seria la gran protagonista. I és que amb una xarxa de cotxes intel·ligents i connectats en línia, el tránsit dependrà de sistemes informàtics globals.

Estructuralment és tan futurista com ho és a nivell tecnològic

Els cotxes sabran llegir els gestos corporals del conductor i de tots els ocupants del vehicle. Així doncs estarà pendent de tots i cadascún d’ells. Farà de la mobilitat una nova experiencia on el confort i la seguretat destacaran de sobremanera.

Estructuralment, el BMW VISION NEXT 100 està fet base d’una combinació de plàstics i fibra de carboni.

Respecte del tipus de propulsió, BMW no ha desvetllat encara quina mena de motor o propulsor utilitzaria. L’hidrògen o un sistema elèctric de gran capacitat són els candidats més possibles.

La funció «Boost» dóna el control al conductor

Però com a bon BMW, allò de “t’agrada conduir” ha de seguir molt present entre els usuaris de la marca. En aquest sentit, el BMW Vision Next 100 vindrà amb una funció anomenada «Boost».  Aquesta funció donarà al conductor el control manual del cotxe, fent-lo gaudir d’una experiència total al volant.

 

Fotos. https://www.bmwgroup.com/en/next100/brandvisions.html