,

Cardelús es medirà demà per primer cop al Circuit de les Amèriques

Ahir, la primera presa de contacte amb el Circuit de les Amèriques no va ser fàcil per a Cardelús, malgrat que entre la primera i la segona sessió d’entrenaments del dia el pilot va  millorar un segon la seva volta ràpida, retallant en 3 dècimes la diferència respecte del millor registre de la categoria.

Al primer entrenament del dia el de Fantic Racing va fer dues sortides a pista duent a terme un total de 14 voltes al circuit, el qual, amb els seus 5 quilòmetres i mig és un dels més llargs del Campionat del Món. A l’última volta Cardelús va aconseguir fer el seu millor registre de la sessió (2’12.938),  quedant a poc més de 3 segons de la volta més ràpida de la sessió.

Un circuit desconegut

A la segona sessió el seu millor registre va ser de 2’11.891, a 3.5 de la millor volta ràpida. La millora però, no va ser suficient per sortir del fons de la classificació. El fet de no conèixer la pista va ser el gran handicap que va tenir ahir l’andorrà, quelcom però, que poc a poc anirà posant a lloc amb el pas de les dues sessions prèvies a la cursa de demà.

Respecte de la jornada d’ahir, un cop al box l’andorrà comentava que  el primer dia de test en aquest Gran Premi de les Amèriques ha estat complicat. De fet era com rodar en un circuit nou perquè vaig estar aquí al 2019, però no vaig completar més d’una quinzena de voltes. El forats i el poc grip de les zones d’asfalt nou, no m’han ajudat a adaptar-me al traçat més ràpidament. Tot i això, no estem tan lluny i la millora d’un segon entre les dues sessions és important, malgrat que m’està costant. Crec que si fem un pas endavant quant a la posada a punt de la moto, demà (avui dissabte) les coses aniran força més be.

Demà a les 19.15, la cursa

Avui dissabte es disputarà el tercer entrenament de la categoria a partir de les 16:25, mentre que la Q1 es farà a les 20:45. La cursa (16 voltes) de demà diumenge està prevista per a les 19:15.