,

Excel·lent jornada de Joan Vinyes-Jaume Font a l’Autòdrom de l’Algarve

Excel·lent debut de Joan Vinyes – Jaume Font al Campionat d’Espanya de GT i Turismes. Al meeting que donava el tret de sortida al certamen, Vinyes – Font van aconseguir la segona i tercera posició respectivament a les dues curses disputades.

Un cop finalitzada la seva primera competició al circuit portuguès, el pilot d’Andorra la Vella es mostrava molt satisfet. En aquest sentit, Viyes comentava que “vam arribar a l’Algarve sense gaires referències ni del traçat ni de la majoria dels adversaris que ens trobaríem a la pista. Em sento molt satisfet de la feina que hem fet amb els tècnics de Baporo Motorsport per millorar la nostra mecànica”

Hem lluitat des de l’inici de tú a tú amb els rivals, en un traçat on no havíem competit mai! Haver aconseguit pujar dues vegades al podi és per estar molt contents” – afegia l’andorrà.

Clima desfavorable al final

A la zona on hi ha l’Autòdrom de l’Algarve la previsió era que en algun moment de la setmana podien aparèixer xàfecs. Al final sí que van aparèixer de manera generosa, però afortunadament només dissabte a la nit.

A causa d’això, en el moment d’iniciar-se la segona cursa del GT-CET la pista de Portimao encara estava humida i amb algunes zones seques, les més buscades pels participants a l’hora de traçar.

Bons entrenaments privats

La primera presa de contacte amb la pista portuguesa va servir per prendre les primeres conclusions a tots els nivells. Va ser en aquest moment quan Vinyes – Font va comprovar que el nivell de pilotatge i les prestacions del Porsche eren excel·lents, un fet que els donava la possibilitat de poder estar entre els millors, en una graella no solament nombrosa, també amb pilots molt experimentats.

A la primera mànega dels entrenaments privats Vinyes-Font van completar un total de 22 voltes amb un millor crono de 1’48”057. Aquest temps va situar-los a la segona posició de la GT CUP, encapçalant un grup de quatre equips que van quedar separats per només 5 dècimes.

A la continuació (segona mànega) els de Baporo Motorsport van seguir la mateixa progressió. Van fer un total de 21 voltes, aconseguint a la recta final de la sèrie baixar a 1’47”990, un crono que els va suposar la cinquena posició, en una classificació amb els temps encara més ajustats.

Rivalitat màxima

Joan Vinyes va poder confirmar el que havien intuït, és a dir, que la rivalitat va ser màxima. En aquest sentit, l’andorrà comentava que “vam arribar a Portimao sense conèixer la majoria dels nostres rivals, encara que no teníem cap dubte que hauríem de còrrer molt per estar entre els millors”

Just abans de començar, en Joan afegia que “als privats tots ens guardem ‘alguna cosa’, de manera que a partir dels oficials és quan veurem el 100% de la realitat de la situació. Ara mateix però, sóc molt optimista”.

Jaume Font

Bones sensacions, però …

Vinyes va disputar la primera de les tandes de 10’ en les què es decidia la posició de sortida de la cursa de la tarda.

La tanda va estar marcada per diversos incidents que van obligar a treure fins i tot una bandera vermella. En aquesta tanda, Vinyes va aconseguir el seu millor crono (1’47”255) a la 6a volta, l’última que va disputar. Aquest era el seu comentari: “No he acabat satisfet. Ha estat tot molt complicat, hem estat massa temps al pit-lane i quan hem pogut reprendre la mànega hi havia molt de trànsit a la pista. A causa d’això completar una volta “neta” ha estat impossible. Amb tot però, estic convençut que a la cursa tot serà molt diferent”.

Per la seva banda Jaume Font va parar el crono en 1’46”328 a la cinquena i última volta. Aquest registre el va situar a la segona línia de la graella de sortida de la cursa tancava el meeting.

Sempre en posició de podi.

Cursa 1: Vinyes va protagonitzar una excel·lent sortida que el va situar a la tercera posició de manera immediata. Va aguantar així al llarg de les 12 voltes del seu relleu, tot mantenint diferències mínimes amb els rivals que el precedien i còmodament distanciant dels que tenia al darrere. La sortida del cotxe de seguretat a la cinquena volta va eliminar totes les diferències, encara que l’incident no va suposar canvis a la classificació. Un cop el CS va abandonar la pista, es va reprendre la competició i tot va tornar a la normalitat.

Arribada la 13a volta i situats al quart lloc, va arribar el moment que Jaume Font es posés al volant del Porsche. Font va mantenir aquesta posició durant les quatre següents voltes (volta 17). A partir d’aquell instant va començar el “ball” de posicions fins que va aconseguir fer-se definitivament amb la segona plaça quan ja estaven disputant la penúltima volta (22) de la mànega.

El pit-lane: moment delicat

Un cop al lliurament de premis d’aquesta primera cursa, en Joan ens comentava algun dels moments complicats de la prova:

“El moment d’entrar al pit-lane per fer el canvi de pilot sempre és una situació delicada, ja que s’ha de fer molt ràpid, però respectant l’handicap. En aquesta ocasió encara ha estat més difícil a causa d’una bandera groga que hi havia a la pista. Al final no solament hem superat aquest tràmit, també hem acabat al podi. Començar així sempre és aporta plus de motivació. A veure si demà seguim amb la mateixa línia d’efectivitat” – completava el de Baporo Motorsport.

Joan Vinyes

Pista molla a la 2a cursa

Amb una pista en un estat molt delicat, doncs com ja hem comentat, encara hi havia zones sense se car del tot, Jaume Font va prendre la sortida des de la segona línia de la graella de sortida.

L’objectiu passava per intentar superar la part inicial de la cursa sense els contratemps que amb tota probabilitat es produirien per l’asfalt parcialment moll.

Dit i fet, a causa de l’estat de la pista van produir-se virolles i vàries sortides de pista. Com a conseqüència els comissaris es van veure obligats a mostrar diverses vegades la bandera groga. Amb tot, Font va situar-se de manera regular al Top5 de la nombrosa graella de cotxes fins que va entrar al pit-lane (volta 12) per cedir el volant a Vinyes.

Escalada vertiginosa

Un cop als comandaments, Vinyes va sortir a pista passant per la línia de meta de la 13a volta a la 9a posició. Després, l’andorra va fer dues rondes d’adelantaments perfectament estructurats que van fer-lo pujar fins al tercer lloc final, quan tot just faltaven dues voltes per acabar la cursa.

Un cop finalitzada l’última prova del meeting dels GT-CET, ‘satisfacció’ era la paraula que definia l’estat d’ànim que regnava al box dels de Baporo Motorsport.

Segons en Joan: “Repetir podi sempre és positiu. A més, les condicions d’avui no eren fàcils. Seguirem treballant per millorar i continuar entre els millors de la GT-CUP”.

Next Stop: Jarama

La propera cita tindrà connotacions molt diferents respecte del meeting de Portimao. Seran dues hores non-stop al circuit del Jarama. La prova, que es disputarà els dies 11 i 12 de maig, serà vàlida únicament per al Campionat d’Espanya de Resistència (CER).

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

Info original/Fotos: Fotoesport