,

Copa del Món de MotoE: 13è lloc de Cardelús a Le Mans

Avui diumenge (16 de maig), Xavi Cardelús s’ha classificat en el 13è lloc a Le Mans, segona prova de la Copa del Món FIM Enel de MotoE.

Cardelús, que sortia des de la 2a línia de la graella, no ha tingut la sort de cara. I és que finalment a creuat la línia d’arribada en la 13a posició, quan en realitat tot apuntava a un molt millor resultat.

Al final de la primera volta el pilot de l’Avintia Esponsorama Racing ha passat en la 4a posició per la línia d’arribada. A continuació, s’ha anat mantenint en el grup que liderava la prova, movent-se entre la tercera i la sisena posició fins que ha arribat l’inesperat.

Incident en la 3a volta

En el transcurs de la tercera volta, per evitar colpejar un pilot que el precedia ha hagut de rectificar la traçada sortint-se per una escapatòria d’asfalt que l’ha allunyat de la pista. A causa d’això ha cedit més de 10 segons abans de poder reincorporar-se. Des d’aquell moment ha perdut tota opció de poder fer un bon resultat.

Malgrat l’incident Cardelús ha seguit marcant un bon ritme, però ja estava massa lluny del grup principal de la cursa per poder fer res. Al final, tal i com queda dit, l’andorrà s’ha hagut de conformar amb els 3 punts de la 13ena posició.

En acabar, el pilot explicava d’aquesta manera el succeït en aquesta segona cita de la Copa del Món de motos elèctriques:

Estem tenint un principi de temporada realment negatiu pel que fa a la sort i avui no ha estat una excepció. He sortit bé i m’he mantingut en el grup que encapçalava la cursa fins que ha arribat l’incident. Un rival ha frenat més fort de l’habitual davant meu i per no topar amb ell i provocar la caiguda de tots dos m’he hagut de sortir de la pista. He mirat de no trepitjar la grava a alta velocitat i al fer-ho m’he desviat per un carril paral·lel a la pista principal que no tornava a contactar fins força metres més endavant. En aquesta operació m’he deixat més de 10 segons que han sentenciat totes les meves possibilitats d’aconseguir un bon resultat

Propera cursa a Barcelona

La propera prova de la Copa del Món FIM Enel de MotoE es disputarà el 6 de juny en el Circuit de Barcelona-Catalunya.

———

Per accedir a la secció que dediquem a l’esport internacional, podeu fer clic en aquest enllaç directe.