,

Raül Ferré acaba 2n. en la 49a Pujada Internacional al Fito

En la 49a Pujada Internacional al Fito, prova corresponent al Campionat d’Espanya de Muntanya disputada

aquest cap de setmana, Raül Ferré (Silver Car CS) va fer-se amb la 2a posició de la categoria II.

Per la seva part, Edgar Montellà (Silver Car S3) va acabar en la 4a plaça, mentre que Gerard de la Casa, que debutava als comandaments del nou Ford Fiesta ST, no va poder acabar a causa d’una espectacular sortida de pista, afortunadament sense conseqüències greus pel pilot.

Podi CEM de la 49à Pujada al Fito

Tret de sortida a CEM

La pujada, que tenia el seu nucli central a Arriondas (Astúries), va donar el tret de sortida al CEM. A més, la prova també era vàlida de cara a l’europeu de l’especialitat.

Entre els pilots que disputaven l’europeu de l’especialitat, Raül Ferré va ser l’únic representant destacat en les classificacions finals de la 49a Pujada Internacional al Fito. El pilot de Silver Car va situar-se entre els cinc millors de la categoria II i tercer de classe (CN-SC).

En aquesta ocasió, el duel tan esperat entre Faggioli i Merli no es va poder dur a terme a causa d’una indisposició física del pilot italià que el va obligar a abandonar  després de la primera jornada.

Javi Villa (BRC BR53) i Sebastien Petit (Nova NP01-2), van acompanyar en el podi de la categoria II a un Christian Merli (Osella FA30) molt superior.

La pluja, protagonista

Com de costum, la pluja va estar, com quasi sempre, en l’esdeveniment. També és cert però, que no ho va fer ni amb la intensitat ni amb la insistència que apuntaven  les previsions, sobretot durant la jornada del dissabte.

Així doncs les pujades d’aquesta primera jornada es van disputar amb l’asfalt, més o menys, mullat, circumstància que va provocar incertesa en el parc d’assistència, així com més d’un esglai als participants.

Diumenge la situació no va millorar, més aviat al contrari. Va estar plovent fins tot just abans d’iniciar-se la competició. Així doncs l’asfalt va continuar sent una de les  dificultats afegides d’aquesta segona jornada. Tot que amb el pas de les hores l’asfalt es va anar assecant, el cert és que va continuar lliscant molt, fins i tot quan semblava sec.

Raül Ferré en plena pujada

Raul Ferré en el Top5

Raul Ferré, pilot de l’ACA Esport, va mostrar-se molt satisfet de la seva primera participació asl Fito, a més, competia per primera vegada al volant de la barqueta de Silver Car.

Els rivals a batre al CEM eren Javi Villa, l’actual campió i Joseba Iraola, excampió d’Espanya de la categoria.

Ferré va acostar-se a Villa en les pujades inicials de carrera, mentre que Iraola només va poder acabar la primera mànega d’entrenaments de dissabte degut a uns problemes en la centraleta electrònica.

Així doncs l’objectiu de Ferré i el seu equip de cara a Arriondas va complir-se amb escreix. Així ho comentava el pilot:

Si fa un parell de setmanes m’haguèssin ofert aquest resultat l’hauria signat sense dubtar-ho. Estar just per darrere de Javi Villa en el Fito i entre els cinc més ràpids de l’europeu és un resultat excel·lent”

Ferré també destacava com van aconseguir aquest resultat, doncs aquesta “era la primera carrera que fèiem amb la barqueta de Silver Car i a més en un recorregut tan exigent com el del Fito. La mecànica va funcionar impecable en un cap de setmana que la climatologia va complicar-ho tot molt

En l’última pujada vam sortir amb un setup que potser no era el més adient i vam decidir no arriscar. En la resta de les pujades vam estar a prop de Villa, i de manera regular entre els quatre millors de l’europeu

És evident que la valoració de Ferré sobre la seva participació en el Fito 2021 és molt positiva:  Estem molt contents de com va desenvolupar-se el cap de setmana. Amb només dos anys d’experiència en el món de l’automobilisme, crec que el resultat aconseguit és immillorable

Edgar Montellà

A Montella se li escapa el podi

En finalitzar la seva participació al Fito, Montellà es mostrava en línies generals prou satisfet de la seva actuació en la sempre complicada muntanya asturiana.

En general ha estat un cap de setmana positiu. Només em retrec a mi mateix el pilotatge de la segona pujada de carrera, que va ser nefast. Vaig cometre diversos errors que van costar-me uns segons molt valuosos. Vaig perdre la tercera posició del podi, el qual, en principi, semblava possible. Tot i haver recuperat diverses posicions en l’última pujada, al final van faltar-me 3’” –lamentava Montellà.

Amb tot, el pilot és conscient que és important segueix sent millorar les seves prestacions:

Ens ha faltat regularitat en la segona pujada. És un factor a millorar. Haurem d’estar més concentrats i no cometre aquests errors. Aquest serà un objectiu a complir. No hem començat el CEM al 100%, però sóc optimista i agafarem el millor ritme molt aviat”

Gerard de la Casa acaba abans d’hora

El pilot de Gedith Center va desplaçar-se a Arriondas amb pocs quilòmetres al volant del nou Ford Fiesta ST. Tot i això, estava convençut que podia completar una bona actuació en un traçat de per si sempre difícil i que enguany encara era més complicat a causa de la climatologia adversa.

L’andorrà va començar a molt bon ritme en les dues manegues que va poder disputar. Era evident que la seva intenció era anar de menys a més. Malauradament però, en la primera de carrera, l’última de dissabte, va patir una aparatosa sortida de carretera que el va deixar fora. Afortunadament l’accident no va tenir conseqüències gaire greus. I és que tot i l’espectacularitat de l’accident, l’andorrà només va trencar-se el canell dret.

Com bé comentava un cop al parc tancat, “ara toca recuperar-se i continuar donant gas el més aviat possible

Propera parada: Les Canàries

Els equips que tenen el Campionat d’Espanya de Muntanya com a objectiu de la temporada 2021, s’hauran de desplaçar a les Illes Canàries, en concret a Tenerife, per participar en el segon acte del certamen. Serà la 12a Pujada a Guia de Isora, prova que es disputarà el primer cap de setmana de juny (dies 5 i 6).

———

Per a més entrades referents a la participació de pilots andorrans en competicions d’àmbit internacional, accediu directament fent clic en aquest enllaç.

 

Info original / Fotos: Fotoesport