DEVEL SIXTEEN: FACIN JOC SENYORS

Imatge del Debel Sixteen a l’estand de Devel Motors en el Saló de l’Automòbil de Dubái.

Sixty & Sixteen

El Devel Sixteen és el nou súper esportiu desenvolupat per Devel Motors. Un nou model, el segon,  que s’alinea al costat de l’altra creació dels de Devel Motors, el Sixty.

L’estratosfèric Devel Sixteen està equipat amb un únic propulsor amb 5.076 CV desenvolupat per Steve Morris Engines.

En el darrer Saló de l’automòbil de Dubái va ser presentada la seva versió de carrer, (la que veieu a les imatges), encara que la què realment ha posat del revés a la indústria és la versió original, la qual a més va inundar les xarxes a partir d’un vídeo que van pujar els de Devel Motors al seu compte de Instagram. Finalment han anat apareixent més videos amb la versió de carrer, tots ells fets a Dubai.

El cas és que el Devel Sixteen va camí de convertir-se en el cotxe de producció més ràpid del planeta, tot i que al no estar encara homologat per circular normalment, de moment no li llevarà el rècord als del Koenigsegg amb l’Agera. 

El Deven Sixteen  va camí de ser el cotxe de producció més ràpid del planeta

Èxit viral

Sigui com sigui poc importa aquest detall, que d’altra banda salvaran aviat. El cas és que l’exclusiu fabricant Dubaití va posant temperatura a l’assumpte mostrant el poder de la seva gran creació a través de diverses imatges i alguns vídeos.

Això sí, per si busqueu en busqueu algún, com ara el de la prova al desert, dir-vos que els de Devel Motors asseguren que en aquellas prova solament se li va treure un 20%  a l’accelerador de l’esportiu. A més tots els vídeos donen per a molt poc, al menys de moment.

560km/h

Respecte de les prestacions definitives, fins i tot passat el saló dubaití,  són a dia d’avui una incògnita molt bé guardada. En aquest sentit solament s’han filtrat xifres aparents, molt possibles, però aparents. 

1,8 segons

I és que el fabricant assegura que el Devel Sixteen garanteix una acceleració de 0 a 100 km/h de sol 1,8 segons i una velocitat màxima de 560 km/h. Aquestes xifres catapulten al model de Devel Motors molt per sobre del Koenigsegg Agera R, que ha aconseguit els 444,6 km/h.

Quant a l’estètica i a l’aerodinàmicament, el Devel Sixteen de producció difereix bastant del prototip. L’aleró ha estat eliminat i el cotxe presenta unes línies molt més aerodinàmiques, semblant-se molt més a un avió amb motor a reacció, de fet, en ells s’inspiren les seves formes.

Respecte de Devel Motors, dir-vos que dos són els models que actualment integra la marca en les seves files, el Devel Sixteen i el Sixty, un tot terreny absolutament futurista, més propi d’una aventura espacial que d’una altra cosa.

 

Quasi lunar

Mostrat juntament amb la versió definitiva del Devel Sixteen, aquest 4×4 és un monstre de 2,3 metres d’alt. Un gran tot terreny d’alta tecnologia, dotat de sis rodes.

A veure quan els veiem rodant de debò per les carreteres,  ni que sigui per les llargues i eternes rectes de Dubái! 

Almenys, sortirem de dubtes quant a prestacions reals, que segur marcaran un abans i un després en la indústria.

L’altre creació de Devel Motors és el Devel Sixty

Fotos: http://develmotors.com/m/