, ,

Diversos incidents marquen l’actuació de Frank Porté a Nîmes-Lédenon

A Nîmes-Lédenon, penúltima prova del Campionat F4 de França FFSA, la jove promesa andorrana d’aquesta especialitat, el pilot Frank Porté, va tornar a protagonitzar grans moments, avançant diverses posicions a les dues primeres carreres.

Malauradament però, entre els diferents incidents viscuts, el de la tercera cursa va forçar-lo a abandonar, quan estava a punt de fer-se amb la P7.

Els incidents marquen la jornada

En aquesta darrera cursa, l’andorrà va treballar de valent per aconseguir entrar al Top10. Malauradament, entre els diferents incidents viscuts a Nîmes-Lédenon, el de la tercera cursa va sentenciar qualsevol opció. De no ser per això, el resultat final en aquest tercera cursa hagués pogut ser molt bo.

Porté, que aquest és el primer any que afronta un campionat tan exigent com el francés d’F4, fent-ho sense haver pilotat mai un monoplaça més enllà del camp virtual, porta sorprenent a tothom des del mateix inici del campionat.

En aquest sentit, a Lédenon va tornar a oferir un pilotatge ferm i incisiu des de la sessió de classificació.

Frank Porte al circuit francés

Així ho comentava l’andorrà: “Vaig tenir bones sensacions amb el cotxe i els meus temps van baixar ràpidament. Malauradament dues banderes vermelles successives ens van obligar a tornar a boxes. Tot i això, quan vam poder reincorporar-nos a la carrera vam fer una bona volta just abans del final de la sessió, quedant-nos a només sis dècimes de la pole. Esperava estar entre els deu primers, però amb vint-i-tres pilots agrupats en menys d’un segon, les diferències van ser molt petites

16è a la graella

Al final, els registres aconseguits per Porté van acabar situant-lo a la setzena posició a cadascuna de les tres carreres, quelcom que no era ideal per poder sumar punts, per molt més que per la posició. I es que més enllà de la posició, per a Porté aquesta era la primera vegada que competia en aquest circuit. De fet, va descobrir-lo el dia abans del certamen durant unes proves privades.

Aquest es un traçat molt tècnic i difícil quan el fas per primera vegada, de manera que els repetidors tenen un gran avantatge

Després d’una sortida excel·lent a la carrera 1, l’andorrà es va veure embolicat en el primer incident del cap de setmana. Així ho explicava: “Dos conductors van xocar davant meu i al maniobrar per evitar-los, un altre pilot va donar-me un cop. Com a conseqüència, el cotxe es va malmetre perdent rendiment. Tot i això, vaig acabar al catorzè lloc

A la segona carrera Porté va passar de la setzena posició a la tretzena en només una volta, però els incidents a la pista van tornar a dir la seva:

El meu objectiu era millorar més la meva posició i pensava que tenia la capacitat de poder fer-ho. Per desgràcia, els incidents ocorreguts en aquesta segona cursa em van acabar fent baixar fins a la dinovena posició sense poder fer-hi res

A tocar de la P7

Ja a la tercera cursa, el pilot del Principat va tornar a fer gala d’una de les seves especialitats, les sortides. I és que tot just arrencar la cursa va protagonitzar una gran maniobra que el va permetre escalar fins a la P8 . Semblava que per fi hi hauria una màniga neta i que l’andorrà podria pilotar sense entrebancs, però res més lluny!

Desafortunadament, tot i aquest gran començament, aquesta darrera cursa va acabar amb una desil·lusió encara més frustrant que les anteriors. Tal i com comentava Porté un cop finalitzat el meeting, “un cop més, dos cotxes que anaven davant meu van topar i un d’ells va quedar a plena pista. Vaig poder evitar l’incident, però un conductor que anava darrere meu no va poder i va acabar enfilant-se damunt del meu monoplaça”

A conseqüència d’això el cotxe de l’andorrà va patir danys molt importants i no li va quedar altra que retirar-se. Val a dir que en aquells moments Porté lluitava per la setena posició.

El cotxe amb el darrere molt malmès, despres de l’incident a la tercera cursa

Paul Ricard, la darrera cita

Després de Nîmes-Lédenon ja només queda Paul Ricard, l’escenari on tindrà lloc la la darrera prova del certamen francès FFSA. La cita arribarà diumenge vinent (8 d’octubre).

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.