,

Doble podi de Xavi Cardelús al Moto2 de Portimao

Avui diumenge a Portimao Xavi Cardelús s’ha retrobat amb el podi del Moto2 European Championship, fent-ho a més per partida doble! L’andorrà ha acabat tercer i segon respectivament a les dues curses disputades al circuit portuguès.

Cardelús celebrant el segon podi del dia

1a cursa agressiva i racional

A la primera cursa, l’andorrà ha cedit algunes posicions a la mateixa sortida, però les ha recuperat tan sols dues voltes després, gràcies a un pilotatge impecable.

Un cop recuperades les dues voltes l’andorrà s’ha anclat amb fermesa en el grup de quatre pilots que lluitaven pel tercer lloc del podi. A partir d’aquí, Cardelús ha sabut esperar el moment precís per intentar fer l’avançament que el situaria en aquesta posició de podi, cosa que ha assolit arribat l’últim terç de la prova.

Veient la possibilitat de fer-se amb el segon lloc, el pilot del Principat s’ha llançat a per totes, atacant de forma incisiva a l’italià Alberto Surra. Finalment però, Surra ha pogut defensar la posició i el segon lloc ha acabat en les seves mans. Val a dir però, que ho ha aconseguit amb un ajustat marge de tan sols 4 centèsimes respecte de Cardelús!

Segon de principi a fi a la 2a

Arribada la segona cursa i amb el regust d’haver-se quedat a 4 centèsimes del segon lloc, l’andorrà ha sortit novamenta per totes. Assentat amb solidesa en la segona posició des d’un principi i controlant els atacs continus dels immediats perseguidors, especialment els de Roberto García, Cardelús ha tornat a oferir un gran pilotatge, agressiu, però molt ben estructurat i defensat.

És així que finalment ha arribat la recompensa. I és que el de Promoracing ha aconseguit el seu millor resultat de la temporada al creuar la línia de meta en aquest treballat segon lloc. 

Amb els punts dels dos podis d’avui diumenge, l’andorrà fa un salt molt important a la classificació del campionat, situant-se segon lloc amb 80 punts.

Les valoracions del pilot

En acabar, Cardelús resumia d’aquesta manera els excel·lents resultats obtinguts avui: Estic molt content de com hem tancat el cap de setmana, el qual va començar amb dificultats. A la primera cursa he comés una petita errada al principi. A més, no acabava d’estar del tot còmode amb el comportament del tren davanter de la moto. A la segona cursa, resolta aquesta contingència, he estat molt consistent des del principi”

“El segon i el tercer lloc que he aconseguit avui són extraordinaris. A més, els necessitàvem després de no haver estat del tot be a Jerez i València. Retrobar-me amb el podi d’aquesta manera, per partida doble i pujant fins el segon lloc de la classificació del campionat, ho diu tot respecte de la feina que estem fent”.

Next Stop: Barcelona

La propera cursa del Moto2 European Championship es disputarà d’aquí a dues setmanes. Concretament arribarà el cap de setmana del 16 de Juliol al Circuit de Barcelona-Catalunya.

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

L’andorrà al podi de la primera cursa