,

Hyundai Ioniq 6: quan les coses es fan bé, surten bé!

En aquest espai de novetats equipades amb propulsors 100% elèctrics o híbrids, parlarem del Hyundai Ioniq 6, el segon model de la família Ioniq que arriba de la marca coreana. Com en el cas de l’Ioniq 5, el 6 arriba farcit de bons arguments.

Fins a 614 km

Amb una autonomia màxima que arriba als 614 quilòmetres -equipant la bateria més gran i amb la configuració de tracció en un sol eix-  tal i com ja vam veure en l’Ioniq 5, el nou Ioniq 6 arriba farcit d’arguments per esdevenir un dels models elèctrics amb més cota de mercat en el seu segment. I és que a més dels seus atributs tecnològics i de la seva particular estètica, aquest singular berlina elèctrica arriba amb un lineal de preus que la fan encara més interessant. En aquest sentit, parlem d’un preu de sortida que arrenca des dels 44 mil euros.

Amb 1,86 metres de llarg, 1,88 ample i 1,50 d’alt, més una generosa distància entre eixos de 2,95 metres, l’Ioniq 6 llueix un aspecte exterior espectacular gràcies a molts detalls d’estil, com ara i per allò de començar l’article amb un d’ells, per la il·luminació. En aquest sentit, la nova berlina elèctrica de Hyundai llueix un batalló de llums Led, 730 exactament, amb el mateix disseny de tipus píxel de l’Ioniq 5. Aquest recurs lumínic és present tant a la zona davantera com a la posterior, sent un dels trets d’identitat més visuals. A la saga es concentren la gran majoria, concretament a la tira lluminosa que uneix de costat a costat els pilots posteriors.

Un cotxe amb molt d’estil

L’atractiva silueta de la carrosseria d’estil coupé és, si no el que més, un dels trets més personals del cotxe. Com a tal, presenta una caiguda del sostre que llisca suaument fins a completar un quart posterior molt estètic i personal. De fet, des del darrere recorda molt a un Panamera o a un Mercedes EQE, però amb un estil molt personal gràcies a la resta de detalls. I és que la lluneta posterior arquejada, més l’aleró que arrenca des d’ella, completen aquesta part posterior tan suggeridora, dotant-la d’un toc molt personal. Finalment destacar també l’antena tipus aleta de tauró i la seva encertada carcassa transparent.

Lateralment, més enllà de la fluïdesa del disseny, bàsicament destacarem els tiradors enrasats de les portes, un recurs molt habitual en molts models elèctrics d’alta gamma.

Igual que en l’Ioniq 5, als acabats més alts de gamma de l’Ioniq 6 els miralls retrovisors s’han reemplaçat per càmeres, un altre recurs que a poc a poc també es va veient cada vegada més a la indústria, encara que també és cert va ser Hyundai qui el va aplicar primer en molts dels seus models.

Encara veient-lo de costat, destacar que les llandes van de les 18 polzades fins a les 20, podent ser de tall aerodinàmic o d’aliatge segons el diàmetre triat.

Assistit no, el següent!

El Hyundai Ioniq 6 compta amb una àmplia bateria de sistemes d’assistència a la conducció. Per exemple, el Highway Driving Assist 2 permet mantenir el cotxe al centre del carril sigui quina sigui la situació, així com seguir la velocitat del cotxe precedent a una distància de seguretat, fins i tot en trams amb mots revolts on es perd sovint la visual del cotxe precedent.

Respecte del control de creuer intel·ligent, Hyundai assegura que el de l’ioniq 6 aprèn ràpidament dels hàbits de conducció del conductor a mida que aquest va conduint.

L’Ioniq 6 també disposa d’un assistent de col·lisió frontal amb sistema de frenada d’emergència automàtica. Aquest sistema també actua en interseccions, evitant possibles col·lisions als encreuaments.

D’altra banda, el sistema de direcció està dissenyat perquè pugui intervenir automàticament en cas que el conductor vulgui fer un canvi de carril quan hi hagi un risc molt alt de col·lisió.

Un altre assistent present a l’Ioniq 6 és el de control del punt cec. Aquest sistema fins i tot pot ensenyar al conductor una imatge del punt cec. En fer-ho, es redueix substancialment els riscs d’impacte per aquesta causa.

De cara a la seguretat dels passatgers de la segona filera, les portes de les places posteriors equipen un sistema d’avís sonor que s’activa davant la proximitat de vehicles quan s’estan obrint les portes.

Com a sistema de prevenció, destacarem l’Smart Pàrquing Assist2, un sensor d’aparcament remot de segona generació. Aquest sistema ajuda tant a aparcar com a sortir d’una plaça d’aparcament amb molta seguretat. A més, des del monitor central es mostra l’entorn del cotxe, quelcom que permet evitar els obstacles que pugui haver-hi mentre maniobrem.

Light, Star i Energy

Respecte de les versions disponibles, hi ha tres: Light, Star i Energy. Cadascuna s’associa necessàriament a un tipus de propulsor i de bateria.

La versió Light és la destinada a les unitats de propulsió amb la bateria petita. Per la seva banda, l’acabat Star és el corresponent a les versions amb el propulsor equipat amb la bateria gran. Finalment, l’acabat Energy és el que inclou la tracció total i també equipa únicament la bateria gran.

L’interior del Hyundai Ioniq 6 té un ampli desplegament digital, un aspecte clarament representat per les dues pantalles de 12,3 polzades que hi ha en paral·lel al taulell de comandaments. La pantalla de l’esquerra centralitza tota la informació relativa al quadre de comandaments. Per la seva banda, la pantalla de la dreta serveix per a controlar el sistema multimèdia i els sistemes de confort en ruta.

En el cas dels acabats que les incloguin, l’Ioniq 6 disposa de dues pantalles més als extrems dels laterals del cotxe. Són les que fan de retrovisor.

A diferència del Hyundai Ioniq 5, l’Ioniq 6 compta amb una consola central tradicional que separa els dos seients davanters. Aquesta consola presenta una cavitat amb un gran espai porta objectes, així com amb la base de recàrrega inalàmbrica per a telèfons mòbils.

Cabina: amplitud i gran qualitat

Respecte de l’habitabilitat interior, destacar que gràcies als gairebé tres metres de distància entre eixos, l’espai a l’interior és realment ampli a totes les places. Aquesta amplitud es fa molt evident a la segona filera, sobretot si només viatgen dues persones. Cal dir que l’elegant caiguda del sostre del cotxe no afecta gens a la segona filera (en l’alçada), ni tan sols en el cas de persones de talla considerable.

La versió més equipada de totes presenta un nivell de qualitat excepcional, especialment si valorem el lineal de preus. I és que a més de la tecnologia, el cotxe està molt ben resolt quant a la qualitat de materials de revestiment i a l’assemblatge d’aquests. De fet, l’aïllament del soroll exterior i la meticulositat amb que s’ha ajustat tot, no deixa lloc a cruixits o vibracions molestes.

Fins a 305 cv i 605 Nm

El Hyundai Ioniq 6 està disponible amb tracció simple o integral, a més d’oferir-se també amb dos tamanys de bateria. La més petita és de 53 kWh, cobrint una autonomia de 429 km. La seva potència és de 151 cv, amb un par màxim de 350 Nm.

La bateria més gran puja fins a 77,4 kWh, de tal forma que l’autonomia màxima cobreix uns 614 km. Si optem per la versió de tracció posterior, hem de tenir en compte que per poder cobrir aquest rang de quilometratge caldrà muntar imperativament les llandes de 18 polzades. Diem això perquè si s’opta per unes de 20, l’autonomia es veurà reduïda considerablement (uns 545 km).

Per la seva banda, la potència que dóna l’Ioniq 6 -disponible tant amb la tracció simple, com amb l’integral- és de 228 cv i 350 Nm, en el cas de dur la bateria de gran capacitat. En aquest sentit, la versió de tracció total assoleix una potència significativament més gran, atès que arriba als 325 cv amb uns increïbles 605 Nm de par màxim. En aquest darrer cas, l’Ioniq 6 accelera de 0 a 100 en 5,1 segons. Això sí, l’autonomia baixa una mica respecte a la que ofereix la mateixa bateria de 77 kWh, però amb tracció en un únic eix. I és que dels 545 km baixa fins a 519 km (xifres amb llandes de 20’’). Sigui com sigui, totes són xifres molt bones!

15 minuts = 350 km

Segons el mode de conducció seleccionat, elements com el tacte de la direcció, la potència del motor i la sensibilitat del pedal de l’accelerador canvien notablement. Cal dir que tots aquests paràmetres es poden configurar de manera individual.

Un altre detall molt important que val la pena destacar és que la tracció total de l’Ioniq 6 és desconectable, quelcom que no ofereix la gran majoria de models del mercat.

Pel que fa al tema de la recàrrega, l’Ioniq 6 admet càrregues ultraràpides de fins a 350 quilowatts de potència. Gràcies en això el cotxe pot carregar la bateria del 10 al 80% en uns 18 minuts. A més, si tenim pressa n’hi haurà prou amb recarregar el cotxe durant 15 minuts per a emmagatzemar 350 km extres d’autonomia.

En el cas d’utilitzar una potència de càrrega d’11 kW en un sistema de corrent altern, necessitarem cinc hores i mitja per a recarregar la bateria petita i poc més de set per a la gran. Amb una potència de càrrega de 7 kW, és a dir, la que ofereixen la majoria de sistemes domèstics, el temps necessari serà de 9 hores per a la bateria petita i de 12 per a la gran. En tots els casos, és temps més que suficient per poder tenir el cotxe llest cada matí.

Cal dir que igual que amb l’Ioniq 5, amb el 6 també es pot utilitzar l’energia de la bateria del cotxe i derivar-la a dispositius externs. Per fer-ho el cotxe disposa d’una presa de corrent a l’exterior i una altra a l’interior.

Entre 446 i 416 litres

Finalment esmentem el tema de capacitat dels maleters, doncs n’hi ha un al davant i un al darrere. La capacitat de càrrega de l’Ioniq 6 és de 446 litres en el cas de les versions de tracció posterior i de 416 en el cas dels tracció total. La diferència es deu al fet que la capacitat de magatzematge del petit maleter davanter canvia, sent de 45 litres en el primer cas i de 30 litres menys en el cas del tracció integral. Pel que fa al maleter posterior, la capacitat és en tots els casos de 401 litres.

Auto Centre Principat

Acabarem parlant del lineal de preus. Els d’Auto Centre Principat ens van informar que els preus se situen entre els 44 mil i els 59 mil euros de la versió millor equipada.

En tot cas, si esteu interessats dirigiu-vos directament al departament comercial d’Auto Centre Principat, allà, a més del preu exacte segons la configuració que trieu, us explicaran tot el que inclou la nova berlina elèctrica.

Recordeu que trobareu Auto Centre Principat al carrer Prat de la Creu, 51 d’Andorra la Vella. Tel. +376 809 195.

———

Si voleu accedir a d’altres novetats elèctriques o híbrides, podeu fer-ho des de la secció “Green Cars” del menú principal del blog, o directament des d’aquest enllaç.