,

DOBLE SISÈ LLOC DE VINYES A SILVERSTONE

Joan Vinyes – Jaume Font (Porsche GT3) van completar a Silverstone les dues carreres de la GT Cup Open en la 6a posició de la categoria amateur (AM).

Tot i el resultat final, els de l’equip Baporo Motorspor van acabar satisfets de la progressió que estan experimentant al volant del Porsche.

Ambient de tardor i pluja.

El llarg cap de setmana es va iniciar amb l’ambient fresc i el cel molt ennuvolat. La previsió de pluja de divendres (dia 6) a primera hora de la tarda es va complir, tot i que finalment va sortir el sol. Tant dissabte com diumenge, tot i la frescor, el temps va ser estable, especialment el diumenge.

Entrenaments lliures

El primer contacte amb el Porsche GT3 (després de gairebé dos mesos) va ser qualificat per tots dos pilots com “molt positiu”.

La primera mànega de 55’ va disputar-se amb l’asfalt sec. Va ser Jaume Font el que més temps va estar en la pista.

La segona es va iniciar just quan començava a ploure i principalment va ser Vinyes l’encarregat de disputar-la.

Els cronos marcats, tant en sec com en moll van estar en tot moment propers als dels més ràpids.

En aquest sentit, en finalitzar Vinyes no va dubtar a afirmar que: “estem allà”, referint-se a llocs capdavanters de la categoria.

Així mateix l’andorrà va qualificar d’excel·lent l’escenari britànic, doncs el fet que  “és una pista ampla. Té llargues escapatòries que et dóna confiança. Pots fer tant proves de mecànica com de pilotatge. Els marges són prou amplis per evitar tocs o sortides de pista”

A més, en referència a la pluja que va caure, l’andorrà afegia: “Hem pogut rodar amb l’asfalt moll, un fet que no havia tingut ocasió de provar amb el Porsche”

Qualificació i Carrera 1: El canvi de pilot decisiu.

Vinyes va estar al volant del Porsche GT3 en la mànega de qualificació inicial. Va donar un total de 9 voltes, aconseguint el seu millor crono (2’07”979) en l’últim gir. Amb aquest registre va fer bo el comentari de “estem allà”,  ja que entre Leutwiler, 3er i Vinyes, 6è només va haver-hi 8 dècimes.

Al final d’aquest primer contacte oficial amb el crono, Vinyes manifestava estar “content amb el resultat. No hi ha dubte que m’hauria agradat estar més amunt en la classificació, però ha tornat a quedar clar que els Lamborghini tenen unes prestacions superiors. Les forces entre la resta d’equips estan més igualades”

La carrera es va iniciar amb bones sensacions per al pilot andorrà. Sense entrar en lluites impossibles va anar recuperant posicions, arribant a situar-se 6è de la classificació absoluta en finalitzar el seu relleu.

”En el moment de fer el canvi de pilot la sort va girar l’esquena al tàndem Font-Vinyes. Malauradament van perdre uns segons que els van allunyar de manera definitiva de la lluita per les posicions davanteres”

Per a Joan va ser una llàstima el succeït, però de vegades així d’injusta és la competició: “Crec que el ritme era molt bo. A mitja carrera teníem possibilitats de lluitar pel podi de la categoria AM, però no va poder ser”

”Efectuar el canvi de pilot és quelcom que hem fet moltes vegades i sempre sense cap problema. Aquesta vegada no va sortir bé i tot el treball fet fins a aquest instant es va quedar sense recompensa. Malgrat tot segueixo convençut que el ritme és bo i això ens ha de portar a lluitar amb els millors”

Qualificació i Carrera 2: Les sensacions van millorar.

El protagonisme en la QP2 va ser per a Jaume Font. Amb millors condicions climatològiques la pista era més ràpida.

Font va parar el crono en 2’07”215, fet que el va situar en la 8a posició de la graella de sortida de la 2a carrera.

Aquesta carrera final es va desenvolupar de manera regular per a Font-Vinyes. Van  rodar de manera constant entre els 10 millors de la classificació absoluta, arribant a situar-se durant algunes voltes en la 7a posició.

En la recta final, amb Vinyes al volant i sense rivals a tocar, van optar per no prendre riscos i assegurar la 8a plaça.

Al final el pilot andorrà ens feia el següent comentari:  “Hem fet un pas endavant en el coneixement del Porsche. Serà important de cara a la cita de Barcelona. Aquest circuit el coneixem bé i tenim referències per poder comparar i saber on ens trobem realment”

Next Stop: Barcelona

Vinyes posarà el punt i final de la seva participació en el GT Cup Open Europe d’aquesta temporada en 2 setmanes (dies 21, 22 i 23 de setembre). Serà al Circuit de Barcelona – Catalunya.

A Barcelona es disputarà el 5è meeting del calendari.

 

Info original: Fotoesport