, ,

JESKO, EL NOU FILL PRÒDIG DE CHRISTIAN KOENIGSEGG

Us presentem el Koenigsegg Jesko, el nom del qual prové del Sr. Jesko Von Koenigsegg, pare del fundador i CEO de la marca, Christian Von Koenigsegg, el gran big boss d’aquests súper cotxes made in Sweden.

Vist per primera vegada en al Motorshow de Ginebra 2019, el Jesko -tercera creació dels de Koenigsegg- serà el successor del Agera.

1er híbrid

Uns dels aspectes diferencials respecte dels models precedents de la marca és que el Koenigsegg Jesko és un hiperesportiu híbrid, per la qual cosa -lògicament- les seves prestacions són realment d’infart.

Com ja passa amb els dos models del catàleg suec, poder tenir un Jesko no serà tasca fàcil, ni tan sols per als molt i molt milionaris! I és que només uns pocs afortunats tindran el plaer de gaudir d’una de les 125 unitats previstes, almenys, de moment.

Tot venut a l’avança

De fet, això és tan així que de les 125, 83 ja s’han venut fins i tot abans d’haver-lo presentat.

Però no us feu il·lusions,  que les 42 unitats que falten per arribar a les 125 ja tenen totes paga i senyal, així que no queda opció, almenys que conegueu personalment al Sr. Koenigsegg, pare o fill. Si és així segur que podríen treure’s una unitats de la màniga per a vosaltres.

A per el rècord!

Entre la producció -els 125 cotxes inicials-  hi haurà dos acabats molt especials.

Pel que se sap, hi haurà una sèrie completada específicament per rodar en circuits. En segon lloc hi haurà una segona variant muntada específicament per aconseguir batre el rècord de velocitat que ostenta Bugatti.

En aquest últim l’han batejat amb el nom de «Jesko 300» en referència a la xifra que volen aconseguir, ni mes ni menys que 300 milles per hora, o el que és el mateix, 483 quilòmetres per hora.

Si ho aconsegueixen, els de Koenigsegg hauran creat el cotxe homologat per a circular per carretera més ràpid de planeta.

Disseny 100% Koenigsegg

El Jesko és inconfusiblement un Koenigsegg. Això és així perquè hereta molts detalls dels models Regera i Agera. I és que encara que compta amb un disseny nou i únic, moltes de les seves expressions d’estil comparteixen la mateixa forma de concebre els esportius d’en Christian Von Koenigsegg.

Destaca molt la seva imatge agressiva. En part això és així per l’enorme splitter de la part frontal. Muntat al quart inferior davanter, està fabricat en fibra de carboni. Aerodinàmicament parlant, compta amb el disseny més complex mai desenvolupat per la marca. 

En la part inferior del cos del cotxe presenta diferents apèndixs laterals destinats a millorar la càrrega aerodinàmica i per evitar que el cotxe surti volant a la primera de canvi!

Encara en la part frontal, destacar que en tots dos costats del para-xocs davanter es poden apreciar -sempre en fibra de carboni- unes vies de canalització. En la part superior hi ha diferents baules esglaonades amb una forma tipus persiana.

Finalment destacar la gran entrada de ventilació del capó en la seva part frontal.

Xassís de carboni

Parlant de fibra de carboni, el Jesko presenta un xassís fabricat completament amb aquest súper material, sent el primer model de la marca en incorporar-lo.

Una altra novetat exclusiva del Jesko la trobem en la nova transmissió de nou velocitats.

Un cotxe destinat a batre el rècord de velocitat no pot ser un cotxe qualsevol. Batre-li el rècord als de Bugatti no és -millor dit, serà- una empresa fàcil. Per això, si els models de Koenigsegg són únics per naturalesa, el Jesko encara ho és més! Ho aconseguirà? Tot pinta que sí!

ADN conegut

Però tornem al cotxe. Com hem dit, el Jesko hereta certes característiques del Regera i de l’Agera RS. No obstant això, amb un destí com el seu era imperatiu prioritzar en el rendiment i en les prestacions per damunt de tot.

Per això, el conjunt es mostra clarament més agressiu que no pas harmònic. I no diem que no desbordi estil i harmonia, només cal veure’l per enamorar-se de la seva silueta. A nosaltres personalment ens sembla espectacular de bonic! En tot cas però, és lògic que carregar un cotxe amb aquest batalló de components aerodinàmics acaba emfatitzant irremeiablement una geometria notablement més agressiva que no estilitzada.

Un altre component a destacar el trobem en les llandes. Els dissenys que proposen inclouen tots un acabat de 5 radis, amb el que des de la profunditat emergeixen les enormes pinces de frens de disc. Fetes també amb fibra de carboni, les llandes són de 20 polzades al davant i de 21 polzades al darrere.

 

El cor de la bèstia

El Jesko està propulsat pel mateix bloc biturbo de cinc litres amb vuit cilindres en V de l’Agera.

En condicions normals és capaç de desenvolupar fins a 1.200 CV, però amb bioetanol E85 puja exponencialment fins als 1.600 cavalls de potència (1500 Nm)

Per si malgrat el que us hem dit, el Jesko no compleix amb les vostres expectatives, tranquils. Donada l’acceptació i la velocitat amb la qual s’han assignat les 125 unitats de producció, els de Koenigsegg estan treballant en una edició encara més  especial.

Vermell Cherry Edition

La companyia sueca ofereix als més “tikismikis” una edició única anomenada ‘Red Cherry Edition’ . Com endevinareu, el gran protagonista d’aquesta edició és el seu color cirera, però també alguns components molt destacables, com per exemple les llandes específiques i múltiples tocs extra de fibra de carboni.

Gràcies a tot això, el conjunt es queda en només 1,420 quilograms, líquids inclosos.

Encara que l’interior serà -tonalitats a part- més o menys el mateix en els dos, hi ha moltes raons per a admirar al Jesko, inclòs el seu enginyós velocímetre giroscòpic de 5 polzades muntat al volant i que per tant, gira amb ell, però mantenint l’horitzontalitat. Brutal!

Interiors a l’alçada

De la cabina interior, ni del model “regular” ni d’aquest s’han revelat massa detalls, però veient les imatges, ni falta que fa. Al veure-les ja està tot dit!

En tot cas us avancem que en la cabina hi ha des d’una pantalla tàctil TFT de 9 polzades i un quadre d’instruments de 5 , a connexions de tipus USB, plataforma de càrrega per inducció per a mòbils, connectivitat Bluetooth, climatizació automàtica, tapisseria de cuir o alcàntara, càmeres d’aparcament, ajustaments elèctrics per els seients i retrovisors o els pedals i el volant ajustables. El volant inclou uns impressionants displays tàctils.

Amb tarjeta o cash?

L’edició Red Cherry sortirà per uns 2,350,000 euros + impostos, uns 200 mil més que el model “de sèrie”.

Va!! Que només són un parell de centenars de milers més que el Jesko de catàleg. Ja posats, No vindrà d’això?

A més, recordeu que dels primers 125 no en queden. O será que al final sí sou amics dels Von Koenigsegg?

 

 

Fotos: Koenigsegg.