,

DOBLE VICTÒRIA DE RAUL FERRÉ A FONT ROMEU

L’ACA Esport dona suport a les Pujades de la Copa de França

Habitualment la Course de Côte de Font Romeu serveix com a preparació de la segona part de la temporada. En aquesta ocasió, la localitat dels Pirineus francesos va oferir la possibilitat de disputar dues proves el mateix cap de setmana.

Així doncs, el dissabte 1 d’agost va disputar-se la I Course de Côte al Col del Pam i diumenge la 37ème Course de Côte de Font Romeu.

Els pilots andorrans protagonistes

Els Joves Pilots de l’Automòbil Club d’Andorra van estar en els podis de la categoria CM de les dues pujades.
Raul Ferré va protagonitzar un impressionant debut al volant del nou SpeedCar. L’andorrà va aconseguir el triomf in-extremis en les dues proves, després de protagonitzar una espectacular tercera pujada.

Per part seva, Edgar Montellà també va deixar entreveure, en el que va ser l’estrena del seu Silver Car, un nivell competitiu molt alt que l’ha de situar en la lluita pel triomf de manera regular. En aquest sentit, les dues terceres posicions entre els CM han aportat al pilot la confiança necessària per continuar progressant.

El tercer pilot al volant d’un CM va ser un Felipe Brandao (SpeedCar GT1000) que arribava a Font Romeu molt il·lusionat de tornar a competir després d’un any sense poder fer-ho.

Entre els vehicles de la sèrie B (turismes), Gerard de la Casa (Subaru Impreza WRX) no va començar massa bé la seva 40a temporada en el món de la competició. I és que De la casa només va poder disputar els entrenaments lliures i oficials. Malauradament el seu Subaru va dir prou abans de l’esperat a causa d’un problema a la caixa de canvi. En aquest sentit, els tècnics de Baporo Motorsport van viure una llarga jornada de treball per a poder reparar l’avaria. Finalment l’esforç va valer la pena ja que en Gerard els va poder regalar el triomf en el Grup A de la Pujada a Font Romeu.


A més, en aquesta categoria es va viure el retorn de Lluis Sala, un gran veterà de l’automobilisme andorrà que oto just comença un nou projecte amb un Seat Ibiza dièsel.

També debutava el jove pilot Àlex Español, que al volant d’un VW GTi va disputar les primeres carreres de la seva trajectòria esportiva.

Col del Pam i Font-Romeu: dos escenaris semblants

Amb la sortida des del pàrquing de l’estació d’esquí de Font Romeu, els 1,4 quilòmetres del traçat del Col del Pam,  feia més de 30 anys que no acollien una prova d’aquestes característiques.
Per la seva banda,  la Pujada de la Course de Côte (1,3 km) és un dels traçats més curts del calendari francès de muntanya.  Els organitzadors de l’esdeveniment van preparar el recorregut a la carretera CD 618, amb la sortida des del “Pont des Cochons”  i amb l’arribada a l’entrada de la població que dóna nom a la pujada.

La pluja i la calor, protagonistes

En aquesta ocasió, una forta tempesta al Col del Pam, amb càrrega elèctrica inclosa, va sorprendre a tots els participants una vegada finalitzada la primera pujada vàlida per a la classificació final.
Durant el diumenge la pluja també va fer el gest d’aparèixer durant la tarda però tampoc va anar més enllà.

El que no va faltar durant el cap de setmana va ser la forta calor que va causar estralls en algunes mecàniques.

Reconeixement a Gerard de la Casa

La primera jornada de competició va començar amb un emotiu acte a Gerard de la Casa. La nombrosa representació de comissaris de l’ACA Esport desplaçats a Font Romeu va fer-li entrega d’una samarreta commemorativa dels 40 anys en actiu del pilot andorrà en el món de les carreres. Així mateix, en Gerard els va mostrar el bonic casc que va estrenar a Font Romeu i que lluirà durant tota la temporada per commemorar aquest doble aniversari: 40 anys de competició i 20 anys de col·laboració amb Baporo Motorsport.

Emoció fins el final en CM

Raul Ferré, Jerome Jacquot, tots dos amb SpeedCar GTR, i Edgar Montellá amb Silver Car, van ser els grans protagonistes d’una lluita que no va decantar-se a favor de Ferré fins l’últim sospir de la carrera.

Després de la primera pujada oficial, amb un temps de 52’’440 Jacquot va ser el més ràpid. El van seguir Edgar Montellà amb un temps de 53”263 i Raúl Ferré amb 53”438.

L’aparició de la pluja però, va trastocar els plans dels presents a l’assistència.
Alguns d’ells, de fet la gran majoria, van optar per no tornar a competir, mentre que els pocs que van sortir ho van fer bàsicament per poder provar les mecàniques en asfalt mullat.

Ferré, imparable

L’únic que va mantenir les seves ganes de guanyar fins el final va ser Ferré, que en una darrera pujada sobre asfalt sec, tot i que en condicions molt delicades, amb un temps de 51’’791 va aconseguir fer-se amb triomf de la categoria.

Raul Ferré ens comentava que va ser “una jornada amb un excel·lent final. Durant les primeres pujades vaig cometre alguns errors, però en l’última vaig anar pel triomf i va sortit bé. A més, vam aconseguir la 2a. posició absoluta de la pujada”

Per la seva part Edgar Montellà estava convençut que ”potser en la fase final del dia vàrem estar massa conservadors. En l’última pujada vaig decidir no arriscar i vaig perdre algun segon que al final va ser decisiu”

El retorn de Brandao

Felipe Brandao, el tercer pilot de l’ACA Esport,va participar al volant d’una mecànica amb prestacions inferiors. Brandao va acabar va complint amb el seu objectiu, retrobar-se amb el feeling de la competició. Tot i això, segons comentava el pilot  ”les condicions no van ser les més favorables per al retorn a la competició”

Sèrie B (Turismes)

Gerard de la Casa va haver de quedar-se tota la jornada en l’assistència a causa del problema amb la caixa. De la Casa tenia l’esperança de poder córrer la jornada següent i al final va ser possible gràcies a la feina del seu equip de mecànics.

Per la seva part, Lluis Sala va començar amb la dura tasca de posar a punt el seu Seat Ibiza, una tasca que no va ser gens fàcil a causa de les condicions ambientals que es van viure.

Español il·lusionat

Pel que fa a Àlex Español, el pilot es mostrava il·lusionat i amb ganes d’aprendre de la seva primera experiència en una prova de muntanya:

“És la meva primera carrera fora de la competició de gel del Circuit Andorra. Sense cap dubte tot és molt diferent. Es tracta d’anar agafant experiència i en això estem”

Info original i fotos: Fotoesport

Per seguir altres notícies d’àmbit internacional, feu clic aquí