,

Dos de dos i quines dos, en la pretemporada de Tony Cachafeiro

Tony Cachafeiro, el jove pilot del Principat que aquesta passat cap de setmana reprenia el ritme de la competició en el dens calendari que durà a terme aquest 2024, ha arrencat de la millor manera, no solament per haver-se proclamat campió de la 10a edició de l’Hivern Karting, trofeu internacional que ha reunit als 40 millors pilots del món a València, sinó per la forma com ho va aconseguir.

Dos victòries contra els millors

Amb aquesta nova victòria, el jove pilot d’11 anys ha aconseguit un ‘doblet’ de pretemporada sense precedents: el Trofeu LeCont i ara l’Hivern Karting,no solament per ser els seus primers èxits internacionals, sobretot per haver-los disputat contra els millors pilots del món.

Cachafeiro va començar a deixar veure per on anirien les coses el mateix dissabte, quan va marcar el millor temps de la classificació pilotant amb pneumàtics de sec, quan finalment la pluja -imprevisible- va deixar el circuit totalment mullat.

Contra tot pronòstic, la finor amb que va pilotar l’andorrà va fer que lluny de perdre tracció, traçada i ritme de carrera, no solament va permetre-li mantenir un pilotatge quasi impecable, sinó que va acabar guanyant la primera ronda classificatòria i va quedar segon a la següent. A més, Cachafeiro va acabar per davant dels seus rivals a la Pre-Final.

Una cursa magistral

Quan va arribar la gran Final Cachafeiro no va dubtar ni un minut i va llançar-se a l’atac fins a situar-se segon als primers compassos de la cursa. Des d’aquest posició, darrere del britànic Oliver Warner, va seguir una estratègia de pressió sobre el britànic, mentre els dos pilots s’allunyaven del gruix de perseguidors.

Inicisiu i constant en la pressió, Cachafeiro buscava l’error de Wagner per tal de poder avançar-lo amb seguretat i de la forma més efectiva. Amb aquesta intel·ligent estratègia, l’andorrà va aconseguir que Wagner perdés la concentració en diverses ocasions, fet que Cachafeiro va saber veure, tot i mantenint-se darrere seu.

En aquest context, i aquí tornem a destacar la sang freda d’un pilot que finalment no deixar de ser un pilot novell, i més si el comparem amb la majoria de competidors amb qui s’enfronta, Cachafeiro va seguir pressionant Wagner ensenyant-li les dents però sense avançar-lo, doncs l’andorrà esperava el moment amb més garanties, no només per aconseguir un avançament net, també per assegurar-se la victòria.

Pacient fins l’última volta

És així, que amb els perseguidors encara a prou distància, Cachafeiro va esperar fins a l’última volta per deixar enrere a Wagner, quelcom que va aconseguir després d’encaixar el seu kart per l’interior del revolt núm. 4.  Aprofitant l’embranzida de la maniobra, Cachafeiro va mantenir el pols al britànic durant els tres revolts següents, moment en el que va acabar superant-lo amb suficient autoritat per assegurar-se la victòria tot i els continus embats de Wagner per superar-lo.

Val a dir que aquesta maniobra tan calculada com ben executada, va provocar que tot el paddock s’aixequés per aplaudir l’andorrà al seu pas per la meta.

Aqui us deixem el video d’aquesta darrera volta en la que només cal sentir al locutor per comprendre, més enllà del que veureu vosaltres mateixos, la qualitat de la maniobra de Tony Cachafeiro.

Així doncs, Cachafeiro, que enguany enceta el seu segon any amb l’equip MDC, inicia aquest 2024 de la millor manera possible.

Next Stop: les IAME

En dues setmanes, Cachafeiro tornarà al Kartòdrom de Xiva per disputar una prèvia de les IAME Winter Series, prova que disputarà com a part de la preparació de l’europeu i de pas del Campionat d’Espanya.

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

 

Info/fotos: Fotoesport