, ,

Albert Llovera-Margot Llobera-Marc Torres completen amb éxit el Dakar

Avui divendres, Albert Llovera-Margot Llobera-Marc Torres han completat l’última etapa del Dakar en 2h 25’39”, situant-se a la 18a posició d’aquest últim parcial i al 17è lloc de la classificació final!

Com ja vam apuntar ahir, segons l’organització aquesta era una jornada pràcticament de tràmit, però sent del Dakar, ja se sap que de tràmit, en una cursa com aquesta no hi ha res. Per això, i més tractant-se de la darrera etapa, ningú no ha perdut la concentració en cap moment, no, fins creuar la línia d’arribada. I és que el treball i patiment sofert al llarg d’aquests quinze  dies de competició, més els incontables mesos de preparació previs penjaven d’aquesta darrera etapa d’avui.

A més, al final també han hagut incidències que solventar. En el cas de Llovera i el seu equip, varies punxades.

En tot cas, la tripulació del camió #619 ha interpretat a la perfecció el guió, limitant-se a seguir el mateix ritme, segur i molt regular, de tota la segona part del Dakar, una estratègia que els ha donat un resultat excel·lent al llarg de les darreres etapes.

Val a dir que, igual que ahir, poder controlar la pèrdua d’aire de les rodes punxades des de l’interior de la cabina -han patit dues punxades- ha tornat a ser la clau per poder completar amb éxit aquesta darrera jornada.

Cansats però molt satisfets

Mentre es dirigien al parc tancat final, Margot Llobera ens comentava que “el recorregut d’aquesta darrera etapa ha estat molt semblant al de les altres que hem disputat a la zona nord del país, amb sorra, pedres, zones de trial..  Al quilòmetre 10 hem punxat la roda davantera dreta i a l’estona l’esquerra del darrere. Afortunadament el Marc les ha pogut mantenir operatives des dels comandaments de la cabina durant els 160 km restants”

Un cop al parc tancat final, la satisfacció dels tres components del Ford #619 era màxima: “Estem molt contents de ser al parc tancat final. Ha estat molt dur, doncs hem passat per molts moments molt complicats, però al final estem aquí, així que objectiu complert!”

Recordar que amb aquesta edició ja són 5 les vegades que Llovera ha conclós amb éxit el raid més dur del Món. en aquesta edició però, s’ha quedat a dos llocs del seu millor registre, quan al 2020 va finalitzar al 15è lloc.

Mazik-Tomasek-Svanda!

Loprais ha estat el guanyador d’aquesta darrera etapa d’avui. Per la seva banda, el seu compatriota Martin Mazik s’ha limitat a completar l’etapa amb molta tranquilitat, sabent que la victòria no se li podia escapar. És així que finalment ha creuat la línia d’arribada d’aquesta darrera etapa a la 5a posició, a 6’ 22” de Loprais.

Així doncs la classificació d’aquesta etapa final l’ha encapçalat l’equip format per Loprais-Valtr-Stross (1h56’41”), seguits per Valtr-Kilian-Kilian, a 1’30” i de Van Karsteren-Rodewald-Snijders a 1’44” .

La general de la categoria camions, tal i com ja hem apuntat, ha situat a Mazik-Tomasek-Svanda al primer lloc, amb un temps total de 54h34’48. En segon lloc i tercer lloc han acabat Loprais-Valtr-Stross, a 1h54’39 i Van den Brick-Torrellardona-Van de Pol a 4h29’26 de Mazik”.

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

 

Info/fotos: Fotoesport / Albert Llovera