, ,

Les ANDBANK GSeries arriben al seu equador amb l’emoció al límit!

En aquest segon meeting de les ANDBANK GSeries, Jose Roger repeteix triomf entre els SBS. Als Clio Ice Trophy guanya Yannick Francisci, mentre que Tito Rabat ho fa als Ice Gladiators.

Màxima competitivitat a la pista

Els participants del segon round de les Anbank GSeries 2024 va tornar a gaudir d’un gran nombre d’aficionats,  tot i que els termòmetres -en benefici de la competició, però en detriment dels presents- van situar per sota dels 0º quan el sol va marxar.

Els pilots, ansiosos de jugar les seves cartes en aquesta segona convocatòria de les Anbank GSeries, van posar tot de la seva part des de l’inici per aconseguir el triomf, al temps que van oferir un autèntic espectacle de pilotatge al públic assistent.

Sprint a 48h de la cita

La possibilitat d’haver d’anul·lar la G2 va estar present durant bona part de la setmana passada. Les altes temperatures enregistrades fins i tot als 2400 metres d’altitud on hi ha el  circuit, van provocar que l’equip de pista no pogués treballar amb normalitat.

Afortunadament, la temperatura va baixar en picat 48 hores abans de la celebració de la prova i l’equip de pista va posar-se a treballar intensament en el condicionament del traçat perquè la G2 es pogués disputar en les millors condicions.

Finalment es va dissenyar un recorregut curt i molt tècnic a la zona nord, tant que alguns pilots van qualificar-lo de molt atractiu. A més, es va rodar en sentit invers a l’habitual.

Un cop finalitzat el lliurament de trofeus del meeting, Àlex Bercianos (director del Circuit Andorra-Pas de la Casa) es mostrava satisfet del resultat. Aquestes eren les seves paraules: “Malgrat les dificultats que hem tingut amb les altes temperatures, al final hem pogut dur a terme els primers dos meetings de la present edició de les Andbank GSeries, és a dir, el 50%. A partir d’ara tenim un marge de deu dies en què, per poc que la “meteo” ens ajudi, podrem treballar tant a les instal·lacions en general, com a la pista en particular”.

Jose Roger a SBS

Entre els Side by Side, l’esperada lluita entre Jose Roger i Joan Lascorz es va decantar a favor del primer, de manera que Roger porta dos victòries de dues possibles.

Jose Roger sortint d’uns dels revolts

Per darrere, lluita al límit entre Maxime Emery (Canam #111) i Aleix Teixidor (Canam #21) lluita que va acabar decantant-se a favor del pilot francès al guanyar la final que tancava el meeting.

En aquesta G2,després de ser tercer a la mànega qualificativa, Joan Lascorz va perdre tota opció d’estar al podi final, en veure’s involucrat en un toc múltiple que va produir-se a la sortida de la Final A.

Així doncs, el segon podi dels SBS a les Andbank GSeries va estar format per: José Roger (1r), Maxime Emery (2n) i Aleix Teixidor (3r).

Ares Lahoz, única pilot a SBS

Destacar que en aquesta edició 2024 la pilot Ares Lahoz és l’única dona al volant d’un dels Side by Side. En aquest sentit, Ares, amb experiència al món dels ral·lis i a l’autocross, ens comentava que “Per a mi és una opció de provar un altre “terreny” a prop de casa. El meu pare fa anys ja havia corregut i bé, és una experiència nova. En principi la idea era fer-ho amb un Clio, un cotxe que conec, però després va sortir la possibilitat de fer-ho amb un Canam i la veritat és que no ho vaig dubtar, sobretot pensant en el futur ja que l’objectiu és el Dakar i començar a competir amb un buggie és un primer pas”.

Francisi i Rabat  a les Clio ICE Trophy i als Gladiators

El pilot francès Yannick Francisi va aconseguir el seu primer triomf després de la dura lluita viscuda amb Antonio Otero. Finalment Otero va repetir a la segona posició, mentre que Àlex Español “Sito” va acabar fent-se amb el tercer lloc del podi de les Clio ICE Trophy.

En motos Tito Rabat i Marc Font tampoc van decebre oferint als presents un gran duel per la victòria als ICE Gladiators. Finalment va ser l’excampió del món de Moto 2 qui va guanyar les dues curses disputades (G3 i G4).

Francisi contenint el gruix de perseguidors

Incertesa fins al final a les Clio ICE Trophy

El pilot francès del Team Casanova Sport Auto, Yannick Francisci (Clio #20B), ja va fer una declaració d’intencions a la mateixa sèrie en entrenaments lliures. Francisci va aconseguir el millor crono (43”640), sent l’únic dels 16 inscrits que va baixar dels 44” en aquesta mànega inicial.

Francisci va continuar mostrant la seva efectivitat a la primera sèrie Q1, a l’igual que va fer-ho a la final que va disputar. Tot i això no ho va tenir fàcil, doncs Antonio Otero (Clio #13) el va pressionar fins al final. Otero va vèncer la segona “quali”(Q2)  i també la Final B.

El pilot andorrà, Alex Español “Sito”, va ser el tercer en discòrdia.

Als ICE Gladiators Tito Rabat

En aquesta segona jornada dels ICE Gladiators també va haver-hi un doble guanyador, i és que tal i com queda dit, en aquest segon meeting de les AndBank GSeries va ser l’excampió del món de Moto2, Tito Rabat, qui va endur-se les dues victòries.

Tito Rabat

Val a dir que Font, pilot de l’FMA, va ser el més ràpid a les mànegues d’entrenaments, tant als lliures com als cronometrats, però a les curses es va veure superat per Rabat.

Així ens explicava Font com s’havia desenvolupat la tarda/nit al Port d’Envalira: “Un traçat intens en què era important no cometre errors i no caure. He estat força conservador. A més, porto la moto amb la configuració de hard-enduro, es a dir, molt baixa del darrere i em costava molt girar. A la següent espero que la cosa vagi millor”.

Cristian España amb problemes

El doble guanyador de fa una setmana, Cristian España, va tenir problemes tant a la G3 com a la G4. España va aconseguir el segon millor crono a la mànega qualificativa, just per darrere de Font. A les carreres però, problemes amb la mecànica el van deixar lluny de la lluita pel triomf.

D’aquí quinze dies, en concret el dia 3 de febrer,  el Circuit Andorra – Pas de la Casa tornarà a tenir a les seves instal·lacions els participants de les Andbank GSeries 2024. Les categories Side by Side i Clio ICE Trophy disputaran la G3, mentre que els ICE Gladiator disputaran la G5 i G6.

Classificació SBS

Classificació Clio ICE Trophy

Classificació ICE Gladiators

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport nacional de món del motor, feu clic aquí. També podeu accedir tradicionalment des del menú superior del blog.

Els podis

Podi SBS

Podi Clio Ice Trophy

El podi dels Ice Gladiators