,

El Solterra, el primer Subaru 100% elèctric, arribarà l’any vinent

  • El Subaru Solterra és un SUV elèctric desenvolupat conjuntament entre Subaru i la Toyota Motor Corporation.
  • És el primer model basat en la plataforma global e-Subaru dedicada a vehicles totalment elèctrics.
  • Aquesta plataforma ha estat desenvolupada conjuntament amb Toyota.
  • La seva comercialització està prevista per a mediats de 2022.

El Subaru Solterra és un model totalment nou i 100% elèctric. Pertany al segment C-SUV i serà el primer Subaru que es desenvoluparà amb la Plataforma Global e-Subaru dedicada a vehicles elèctrics (BEV).

Homenatge al planeta

La denominació Solterra ve de la unió de les paraules “SOL” i “TERRA”, els termes llatins de “Sol” i “Terra”. Amb aquest nom, Subaru vol fer el seu particular homenatge a la Mare naturalesa, alhora que mostra el seu desig i el seu compromís de promoure més encara la coexistència amb ella, tot oferint als seus clients el millor a l’hora de viatjar, fent-ho en un SUV de Subaru totalment elèctric.

Plataforma Global e-Subaru

La Plataforma Global e-Subaru, que ha estat creada conjuntament amb Toyota, permetrà fabricar diferents tipus de vehicles elèctrics de manera molt eficient.

Aquesta nova plataforma combina múltiples mòduls i components, com ara les parts del davant, la central i la posterior de l’automòbil.

Si bé les dues companyies han reunit els seus coneixements per crear-la, l’objectiu de Subaru ha estat aconseguir una seguretat passiva superior, així com una millor estabilitat del vehicle, elements que la marca sempre ha anat implementant en tots els seus models, i que ara també aplica en aquesta plataforma per als vehicles elèctrics.

La unió fa la força

Destacar que més enllà de la plataforma del Solterra, la unió d’esforços entre Subaru i Toyota també ha donat lloc a una àmplia gamma d’elements que inclouen la planificació del producte, el seu disseny i el seu rendiment. I és que en el desenvolupament, les dues companyies han aportat els seus coneixements i tecnologies més destacades. Subaru ha aportat l’experiència i coneixements acumulats en la tecnologia de la tracció total (All Wheel Drive). Per la seva part, Toyota ha fet el mateix amb els seus coneixements i tecnologies d’electrificació. Òbviament el resultat d’aquest binomi no podia ser millor.

Pendents de com serà

Tot i que de moment no s’han filtrat imatges del cotxe, com podeu intuir en la que il·lustra aquest reportatge, el Solterra sembla tenir una retirada al prototip del Toyota BZ4X. En tot cas però, caldrà esperar una mica més per comprovar si és així. El que sí que és oficial és que el nou Solterra sortirà al mercat a mitjans de l’any que ve.

———

Si voleu seguir altres novetats elèctriques o híbrides, podeu fer-ho accedint des de la secció “Green Cars” del menú principal del blog, o directament mitjançant aquest enllaç.

Info original / fotos: Subaru