,

El Suzuki S-CROSS es renova completament, tant per fora com per dins.

El Suzuki S-Cross es renova.-  En aquest espai que dediquem a les novetats, us presentem la nova generació del Suzuki S-Cross, que enguany arriba amb un disseny exterior més corpulent i amb un interior totalment renovat.

A més, estètica i disseny a part, aquesta nova generació -la tercera en 8 anys- també millora en termes d’eficiència, consum, seguretat i en tecnologies de connectivitat.

3a generació

Després de dues generacions, ambdues molt exitoses, aquesta nova entrega promet una conducció més potent i prestacional, però alhora molt respectuosa pel que fa al mediambient.

Si la primera generació de 2013 va arribar al mercat amb la intenció de ser una de les opcions més interessants en el mercat dels SUV compactes, una fita que va assolir ràpidament, a aquesta tercera generació no li falten arguments per seguir sent un dels models més populars d’aquest segment amb tanta demanda. I és que els SUV compactes de tamany mig són models molt atractius per a un públic al qual li agraden els cotxes amplis i versàtils, però amb dimensions no massa voluminoses.

Gràcies en aquests atributs, l’S-Cross dels de Suzuki és una opció ideal tant per als desplaçaments urbans diaris, com per a les vacances, gràcies a la seva modularitat, a l’espai i a la generosa capacitat de càrrega.

Atractiu, robust i amb capacitat

El primer que crida l’atenció de la nova generació S-Cross és la completa renovació a la que han sotmès la carrosseria. Destaca el nou frontal, robust i amb un aspecte on l’elegància queda palesa gràcies a la gran graella central hexagonal. La nova graella, juntament a el elements com els nous fars amb tecnologia Led, els fars antiboira i els llums diürns, o el logo Suzuki que hi ha incrustat en la barra cromada que travessa la graella de banda a banda, completen la visual frontal del cotxe amb molt d’encert.

Lateralment, la cintura del cotxe presenta una marcada línia ascendent que flueix fins a la saga. Així mateix, els prominents passos de roda i la cuidada caiguda del quart posterior del vehicle reforcen la força del disseny amb contundència, quelcom que transmet un major estatus i una sensació de volum indiscutible.

Les guies integrades de sostre, de sèrie des de la versió S2, remarquen el seu caràcter d’Sport Utility Vehicle.

Vist des del darrere, el nou S-Cross també llueix molt. Des d’aquest angle, més enllà del nou disseny en conjunt, destaquen els pilots (també de tipus Led) que hi ha encastats en la gran porta posterior. També amb tecnologia Led, milloren la capacitat de ser molt visibles,el que  augmenta notablement  la seguretat en ruta en condicions de boira o nit.

També des del darrere es fa molt evident l’alta línia de cintura del cotxe, un altre detall estructural que ressalta la robustesa i seguretat que ofereix el vehicle als seus ocupants a nivell de xassis. Destacar l’espoiler, que a més de ser molt atractiu com a element visual, està concebut per millorar l’aerodinàmica. El darrer element que destacarem del darrere és el protector inferior platejat del paracops.

Nou interior: amplitud i molt d’equipament

L’interior del nou S-Cross destaca per tenir un disseny tridimensional que encaixa amb el caràcter d’un veritable SUV.

La nova generació S-Cross presenta un interior renovat i fresc, mantenint però, les cotes d’habitabilitat pròpies d’aquest model, un dels aspectes destacables de l’S-Cross des de sempre. En aquest sentit, la distribució interior està definida per allotjar còmodament a cinc adults amb tot el seu equipatge.

El gran sostre solar panoràmic incrementa encara més aquesta sensació d’espai i, lògicament, el plaer al viatjar.

Nova pantalla d’infoentreteniment

L’S-Cross proposa una nova pantalla d’infoentreteniment de 9 polzades que en l’acabat S3 ve instal·lada de sèrie . El cert és que aquest element és quasi obligatori de posar, doncs aporta un toc de modernitat, de funcionalitat i fins i tot d’estètica a l’interior, gràcies al seu disseny i la configuració del monitoratge de la informació. El sistema inclou connectivitat sense fils via Apple Carplay o Android Auto, sistema de reconeixement per veu i Bluetooth.

En els acabats S1 i S2 la pantalla central és de 7’’. També inclou Apple Carplay o  Android Auto, sistema de reconeixement per veu i Bluetooth.

En la consola principal d’instruments, el nou S-Cross inclou una segona pantalla d’informació de 4,2 polzades i en color. En aquesta pantalla es mostren -entre altres dades- els quatre modes de conducció disponibles, així com l’efectiu sistema de tracció integral de la marca, l’All Grip.

La tracció a les quatre rodes està disponible en els acabats S2 i S3.

Un interior funcional

El lloc de conducció destaca per la seva bona ergonomia i confort. Els seients de cuir (de sèrie en l’S3) tenen en la part central un disseny entreteixit a base de cuir sintètic. Aquesta configuració encaixa a la perfecció amb la naturalesa SUV de l’S-Cross.

També s’ha millora notablement el confort dels passatgers del darrere gràcies a la integració d’un suport inclinable en dues posicions, Aquest seient també és divisible en una proporció de 60:40, permetent augmentar notablement la capacitat del maleter.

Finalment destacarem que tota la cabina, tant al davant com al darrere, disposa de nombrosos espais d’emmagatzematge per dur-hi tota mena d’objectes.

4×4 Potent i eficient

El Suzuki S-Cross està impulsat pel reconegut motor turbo 1.4 BOOSTERJET d’injecció directa, recolzat per un sistema híbrid lleuger de 48V.  La potència puja fins els 129 CV amb 235 Nm de par màxim. El consum mig de les opcions 4×4 està situat entre els 5,8 i els 6,2 litres.

Aquest motor destaca per la bona resposta des de règims baixos, la qual cosa el fa molt agradable de conduir en qualsevol circumstància de trànsit. En condicions normals de conducció el sistema baixa el nivell de consum reduint el par motor i compensant-lo amb el motor elèctric.

Quan considera el sistema detecta que cal una acceleració més contundent i ràpida, el control de par addicional i l’augment de par motor milloren la resposta, accelerant de forma lineal i constant.

L’S-Cross incorpora un esquema de suspensió molt equilibrat gràcies al qual el cotxe absorbeix els efectes del balanceig de la carrosseria, aportant una gran sensació d’estabilitat i de seguretat.

4×4 i amb 4 tipus de conducció

Com hem avançat anteriorment, fora de l’asfalt el cotxe disposa del reconegut sistema de tracció integral AllGrip de Suzuki.

Els quatre modes seleccionables: Auto, Sport, Snow i Lock, faciliten l’elecció del tipus de conducció 4×4 que millor s’adapti a cada situació.

El sistema de tracció integral controlat electrònicament ajusta la quantitat de par motor de les rodes posteriors i utilitza l’ESP, la potència del motor, la direcció, així com d’altres sistemes, per rodar de la forma més eficient segons el mode de conducció seleccionat. El sistema AllGrip es pot seleccionar en els acabats S2 i S3.

Seguretat avançada de Suzuki

El nou S-Cross compta amb l’anomenat Suzuki Safety Support, un conjunt de sistemes que milloren la conducció i la seguretat. Aquest paquet està format per una sèrie d’elements, com el Dual Sensor Brake Support, sistema que alerta de possibles riscos de col·lisió; el control de velocitat adaptatiu amb funció Stop&Go, i i la càmera de 360 graus, un extra molt valuós tant a nivell de seguretat, com útil a l’hora d’aparcar.

Altres elements de seguretat present són el sistema d’alerta i el d’assistència de canvi de carril, el reconeixement de senyals de trànsit, la detecció d’angle mort, l control de retenció en arracades i alerta de trànsit posterior.

Tres acabats: S1, S2, S3

La gamma S-Cross s’articula entorn a tres acabats: S1, S2 i S3.

L’S1 és l’acabat d’accés a la gamma. Disposa d’elements com les llandes d’aliatge, els fars LED, el sistema control de velocitat adaptatiu, la pantalla multifunció de 7’’ i la càmera posterior.

L’S2 afegeix a tot el que acabem d’esmentar en l’S1, l’arrencada sense clau, els seients davanters calefactables, els seients posteriors amb dues possibilitats d’inclinació, els retrovisors plegables elèctricament, els sensors d’aparcament i el sistema de detecció de vehicles en l’angle mort.

Finalment, l’acabat S3 es completa afegint llandes d’aliatge polides, tapisseria de cuir, sostre solar panoràmic, pantalla multifuncional de 9 polzades amb integració inalàmbrica amb telèfons mòbils per mitjà de l’Apple Carplay, el navegador i la càmera de 360º

Molta capacitat de càrrega

Amb una capacitat de 430 litres, el maleter de l’S-Cross supera el de la majoria de models del seu mateix segment. Molta de la versatilitat d’aquest model arriba gràcies en això, poder assegurar espai suficient per dur tot el necessari siguin  quines siguin les activitats d’oci o d’esports els seus usuaris.

Vuit tons diferents de carrosseria

El nou S-Cross s’ofereix en vuit tons diferents de carrosseria. En primer lloc hi ha el gris fosc tità perlat metal·litzat, que és novetat. Els set restants són: blanc bàsic i blanc perlat, plata metal·litzat, negre perlat metal·litzat, marró perlat metal·litzat,, vermell intens perlat i un de blau, també amb efecte perlat.

Tota la gamma munta llandes d’aliatge de 17”, amb la particularitat que l’acabat S3 inclou un acabat polit.

Automòbils Pyrénées

Informeu-vos a Automòbils Pyrénées, concessionari oficial Suzuki per a Andorra. Els trobareu a la nau principal d’exposició que Grup Pyrénées té tot baixant cap a Sant Julià de Lòria. Concretament a Prat de la Tresa s/n. El seu telèfon de contacte és el +376 880700

———

Per a més novetats, feu clic en aquest enllaç, o accediu a la secció des del menú superior del blog.

Fotos: Suzuki Ibèrica