,

Els germans Font acaben el Campionat d’Espanya de Hard Enduro

Els germans Marc i Miquel Font (KTM) van protagonitzar a Almedina dues carreres amb plantejaments i resultats molt diferents. En Marc va estar sempre entre els millors de la prova. Tot i arribar a ocupar la segona plaça, al final no va poder travessar la línia d’arribada a causa d’un problema a la moto.

El seu germà Miquel va plantejar una prova més conservadora, una estratègia que li va donar un bon resultat. En el pròleg  -completades les dues voltes al traçat-  va acabar en la 21a. posició. A partir d’aquell moment va fer una excel·lent remuntada que el va portar a estar molt a prop del Top10 final.

8 km de recorregut

El Club Esportiu Cózar i l’Ajuntament de Almedina, organitzadors de l’esdeveniment, van preparar un recorregut d’uns 8 km. Tot i presentar un disseny apte per a totes les categories, val a dir que alguns passos del mateix van marcar les diferències entre els millors.

Els participants van completar dues voltes al traçat en el pròleg de la prova, mentre que la competició va estar programada a 3 hores.

Clima favorable

L’última prova del Campionat d’Espanya de Hard Enduro 2022 es va disputar amb una climatologia favorable, inclús podríem dir que amb excessiva calor en les hores centrals del dia, que és quan es va disputar la competició.

Marc Font

Del 2n lloc, a no poder acabar

Marc Font ens explicava amb aquestes paraules la seva participació a Almedina, doncs tot i protagonitzar una gran carrera, finalment no va poder creuar la línia de meta a causa d’una avaria.

“En l’etapa pròleg del dissabte (dia 5) vaig tenir una de freda i una de calenta. En la primera volta les coses no van anar massa bé, mentre que en la segona em vaig situar en la 5a. posició. Una vegada establert l’ordre de sortida, vaig iniciar la prova en la 9a. plaça.”

La carrera va començar bé, però tal i com ens comentava el pilot “vaig fer una bona sortida i em vaig posar ràpidament en 2n lloc. La continuació però, no va ser tan favorable. En un toc múltiple vaig baixar fins al 10è lloc. Finalment vaig haver d’abandonar a causa d’un problema mecànic”

Pensant en 2023

Malgrat un final de temporada sense massa fortuna, en Marc no tira la tovallola:

“En aquesta recta final de l’any ens ha passat una mica de tot. És evident que la valoració de la temporada no pot ser bona. Potser ha estat un any irregular, amb moments excel·lents i d’altres que no ho han estat tant. Continuarem treballant perquè l’any vinent puguem estar de manera habitual entre els 10 millors”.

Miquel, a prop del Top10

Per la seva part, el seu germà Miquel es mostrava prou satisfet de la seva actuació. I és que gràcies a un plantejament més conservador, va protagonitzar una remuntada que quasi el situa en el Top10 final. Així ho resumia:

“El ritme ha estat bo, sobretot durant la carrera. Tenint en compte que no segueixo de manera regular el campionat, estic satisfet d’estar tan a prop dels més ràpids.”

Miquel Font

Si no hi ha canvis d’última hora, els germans Font estaran diumenge que ve (dia 13) a Beixalis, en l’última cita del Campionat d’Andorra.

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

 

Font original/Fotos: Fotoesport