,

Gerard de la Casa es manté en el podi del Català de Muntanya

En la XXXIII Pujada a Gironella – Casserres, el vigent campió de l’especialitat va aconseguir la segona posició en Turismes i va guanyar la classe 11.

Gerard de la Casa (Ford Fiesta WRX-Baporo Motorsport) va tornar a estar entre els més ràpids, en aquesta ocasió, en la XXXIII Pujada Gironella – Casserres, darrera cita del Campionat de Catalunya de Muntanya 2022.

Amb la segona plaça aconseguida, el de Gedith Center va poder afegir la 3a posició del podi de Turismes, al recent estrenat títol de campió d’Espanya de l’especialitat.

Després de més d’una dècada, la pujada del Berguedà era vàlida per al català de l’especialitat.

Pepito March va guanyar la 1a edició

Les cunetes de la carretera BV-4132z van tornar a tenir un gran nombre d’aficionats per seguir en viu el ral·li. Per cert, més d’un encara tenia molt presents les primeres edicions de la pujada de fa més de cinquanta anys. Val la pena recordar que l’any 1969, quan va tenir lloc la primera edició, “Pepito” March (Porsche 911) va ser el guanyador.

Des d’aquells anys el traçat ha variat, sobretot en la seva part inicial. Actualment el recorregut total de la prova és de 6,040 km, té un desnivell de 70 metres i un pendent mitjà de l’1%. El que sí es manté són els aproximadament 800 metres de baixada de la part final del traçat.

El format de la prova d0’aquesta edició constava de 3 pujades d’entrenaments i 2 de carrera.

Un traçat favorable al Porsche

El pilot de Gedith Center va comentar d’aquesta manera tan clara la previsió del que podia ser la pujada. En aquest context, De la Casa afegia que “malgrat que a priori hem descartat la lluita pel triomf, hem mantingut un bon ritme i hem estat en posició de podi en totes les pujades disputades. En aquesta ocasió l’objectiu era la segona posició de la classificació en Turismes i l’hem aconseguit.”

Amb la segona posició aconseguida a Gironella, Gerard de la Casa va quedar a 1 punt del subcampionat català de l’especialitat. Aquesta era la seva reflexió:

“Tenint en compte que hem hagut de descartar alguna prova perquè ens coincidia amb el certamen espanyol, crec que és un excel·lent resultat. Els Porsche, en segons quines pujades ja els tenim més a prop, però caldrà continuar corrent molt per poder superar-los.”

L’any encara està obert

Una vegada finalitzats els campionats en els què el pilot i el seu equip han centrat els seus esforços al llarg d’aquest 2022, l’andorrà no descarta la possibilitat de competir en alguna pujada més en algun certamen regional.