, ,

ELS NOUS LAND ROVER DEFENDER DESEMBARQUEN A ANDORRA

Al novembre de l’any passat vam fer-vos una primera presentació del model més esperat de Land Rover, el renascut i esperadíssim Defender.

Lliuraments imminents

Quasi un any després, ja podem fer-ne el repàs definitiu, aprofitant la bona nova que finalment ja està el plena comercialització. I és que l’icònic model ja està camí de la gran majoria de concessionaris del món, de fet, en alguns, com ara Cars Pyrénées, ja han arribat un parell d’unitats, les quals va ser lliurades quasi a l’acte als seus propietaris.

La previsió és que a partir d’ara vagin arribant algunes unitats de forma més regular a tots els concessionaris, tot i que, com a mínim, fins a final d’any la cosa anirà encara amb comptagotes.

3 o 5 portes

Tot i el nou vestit SUV que llueix, el nou Defender segueix destacant per les aptituds 4×4 que tan l’han caracteritzat des de sempre. Això sí, enguany, com a bon SUV de gamma alta arriba millorant tot el referent a confort, noves tecnologies, rendiment, eficiència, connectivitat i seguretat.

Està disponible en dues versions: el Defender 90 de tres portes i el Defender 110 de cinc.

70 anys de fidelitat

Sigui com sigui, gràcies al nou disseny de la carrosseria, el nou Land Rover Defender continua emfatitzant els mateixos senyals d’identitat que els models que han desfilat amb aquesta nomenclatura al llarg dels seus quasi 70 anys d’existència. I és que entre els trets d’identitat de sempre, el frontal o els portons amb la roda de recanvi penjada als més pur estil dels Defender de sempre, continuen presents.

Destacar però, que més enllà dels detalls de sempre,  aquesta nova interpretació del model més 4×4 dels britànics deriva del Land Rover DC100, un prototip presentat l’any 2011. En aquest sentit, tant el para-xocs, com les voladisses, els laterals amb les finestretes o les aletes, són elements integrats a partir d’aquest proto.

Superior a tots nivells

Com enguany passa a sumar-se a la tendència SUV, és a dir, per fer molt més que sortides per pistes rurals, el nou Defender proposa nivells de confort, d’assistència i de protecció molt interessants. Gràcies en això, aquesta nova entrega arriba per poder ser un vehicle d’ús quotidià, quelcom gens evident en el concepte dels Defender que tots hem conegut.

Tot i aquesta versatilitat, si el que voleu és portar-lo al límit per camins i pistes, cap problema! Per evitar disgustos a la primera de canvi, dir-vos que la carrosseria s’ofereix amb una pel·lícula de protecció a base poliuretà que serveix per protegir-la de ratllades inoportunes.

ADN 4×4 intacte

Amb pel·lícula o sense, les capacitats off-road dels nous Defender segueixen sent excel·lents. I és que amb 50 cm de recorregut de les suspensions i 22 cm d’altura de la carrosseria respecte del sòl (8 cm més si incloguéssim suspensió pneumàtica) podreu fer molt més que camins. A més, les cotes d’atac, sortida i ventral del Defender 110 són de 30,1, 37,7 i 22 respectivament, arribant a 38, 40 i 28 en la posició tot terreny amb suspensió pneumàtica. Amb la mateixa configuració les millors cotes possibles del model curt són de 31, 38 i 25 (amb molles helicoïdals).

També la seva profunditat de vadeig és excel·lent, arribant fins a 90 cm (85 amb molles d’acer) Això sí, ara es poden monitoritzar des de la pantalla central.

Wade Terrain Response

El Defender inclou ara el programa «Wade Terrain Response» un sistema de control dels programes de conducció destinat a afrontar els passos d’aigua. Aquest sistema suavitza automàticament la resposta de l’accelerador, defineix les opcions de la calefacció i de la ventilació perquè l’aire circuli sense incidents, controla el bloqueig de la transmissió i col·loca en la posició més alta les suspensions.

Tecnologies i Sistemes

Més coses. La nova generació Defender incorpora l’últim en sistemes, molts d’ells impensables anys enrere. En aquest sentit inclou assistents de confort en ruta com el «Drive Assist Pack» amb control de velocitat de creuer adaptatiu i avís de col·lisió posterior monitoritzat.  Aquest sistema activa els llums d’emergència si hi ha risc d’impacte amb els vehicles del darrere.

L’assistent d’avís presencial de vehicles en l’angle mort, el monitor de marxa enrere, o el detector de sortida lliure d’obstacles són altres sistemes presents en aquesta nova  generació Defender.

Altres tecnologies disponibles són: la frenada d’emergència, l’assistent de permanència en el carril, el sistema de reconeixement dels senyals de trànsit, el sistema de sortida segura, el limitador de velocitat, el sistema d’alerta per distracció del conductor o els sensors d’aparcament davanters i posteriors. Ah, l’ABS inclou ESP!

Interiors a l’alçada

En certa manera els interiors segueixen sent minimalistes, però ara desborden confort, tecnologia i elegància.

Pivi Pro

Pel que fa al sistema d’entreteniment i informació, el Defender presenta el «Pivi Pro». Consta d’una pantalla tàctil situada en el centre del quadre de comandaments. És compatible amb Android Auto i amb Apple CarPlay. 

Online Pack

Gràcies al paquet «Online Pack», els usuaris poden comptar amb connexió a internet permanent. Amb el paquet «Wi-Fi On Board» es pot donar accés Wifi a tots els passatgers.

Connected Navigation Pro

El sistema «Connected Navigation Pro» pot aprendre a partir dels hàbits de connexió fins a ser capaç de proposar alternatives en cas que hi hagi incidències en la ruta prevista originalment.

Pels 4 costats

Entre les ajudes a la conducció disponibles hi ha sistemes de gran èxit en models recents de la marca. Exemple d’això són les càmeres perifèriques 3D que mostren tot el perímetre al voltant del cotxe. També el «ClearSight Ground View», que fa “transparent”  la part frontal del capó per deixar veure el que hi ha just davant, o el «ClearSight Rear View», que converteix el retrovisor en una pantalla.

Preparat per admetre la tecnologia 5G -un cop estigui operativa definitivament-, el nou Defender podrà rebre actualitzacions en qualsevol moment sense necessitat de cap assistència externa. Tant és així que podrà avisar al propietari de qualsevol problema, anticipar-se o fins i tot resoldre’l automàticament.

Equipaments i paquets

La personalització dels Land Rover Defender segueix donant la possibilitat de triar entre els nivells d’equipament habituals de la marca: First Edition, S, ES, HSE i X.

També hi ha quatre paquets d’accessoris més, més una llarga llista de components  que podran adquirir-se individualment. Entre aquests citarem els diferents portaequipatges exteriors, els graons d’accés, una escala desplegable de sostre o els tubs laterals per protegir els estreps.

Els paquets disponibles són: «Explorer Pack»,  «Adventure Pack», «Country Pack» i «Urban Pack».  Tot seguit us els resumim.

Paquets opcionals

El paquet «Explorer Pack» inclou un suport de sostre, un portaequipatges extern, faldons, funda per a la roda de recanvi i protectors per als passos de roda.
El paquet «Adventure Pack» compta amb sistema de rentat amb un dipòsit d’aigua de 6,5 litres, compressor d’aire, portaequipatge, faldons, funda de roda i protector per a l’estrep posterior. El «Country Pack» inclou protectors per els passos de roda i estrep, sistema de rentat i separador per a l’espai de càrrega. Finalment hi ha el paquet «Urban Pack». Inclou, entre d’altres, protector del darrere i funda, protector inferior per el para-cops davanter i pedals de metall. En tot cas a Cars Pyrénées us en donaran tota la informàció amb molt més detall.

Més lleuger però més rígid

Estructuralment destacar que la carrosseria del nou Defender està feta sobretot a base d’alumini. Tot i això, el xassís presenta ara una rigidesa tres vegades superior a la de la darrera entrega. Això és possible gràcies al concepte de construcció monobloc «D7x» i a les suspensions independents que hi ha en els dos eixos.

Un gran avantatge de la nova construcció del Defender la trobem en la capacitat de remolc, doncs pot dominar amb soltesa fins a 3.500 quilos. Amb «l’Advanced Tow Assist» es pot maniobrar fàcilment marxa enrere.

Gran capacitat

Amb dues fileres de seients la capacitat del maleter del Defender 110 és de 646 litres, 464 si portem tres fileres. Ara bé si pleguem les dues fileres de seients la capacitat pujarà fins els 2.380 litres (2.233 en la versió de set places).

La tracció a les quatre rodes ofereix la possibilitat de bloquejar el diferencial central i el del darrere des de la pantalla del quadre de comandament.

En tots els casos, siguin les llandes de 18, 19, 20 o 22 polzades, el diàmetre de les rodes és sempre 81,5 cm. Això implica un ventall de mesures dels pneumàtics que pot ser de 255/70 R18 i de 275/45 R22.

4 opcions de motor

Tots els motors estan sobrealimentats amb turbo. Hi ha dues opcions dièsel de dos litres «Ingenium» de 200 i 240 CV. En gasolina parlem d’un dos litres amb 300 CV i d’un tres litres amb 400. Aquest últim aconsegueix els 208 km/h i accelera de 0 a 100 km/h en 6 segons.

El canvi en tots els casos és un auto-seqüencial ZF amb 8 velocitats, més la caixa reductora.

Més endavant s’incorporarà una versió electrificada, així com un híbrid endollable. 

Cars Pyrénées

Per a més informació, preus i plaços d’entrega, adreceu-vos a Cars Pyrénées. Els  trobareu a la seu central d’automòbils de Grup Pyrénées. Concretament els trobareu a Prat de la Tresa s/n. Tel +376 880780

Per d’altres novetats, feu clic aquí

Fotos: Land Rover