,

Els pilots de l´ACA Esport al límit en la X Pujada a Les Ventoses

Ramón Plaus i Edgar Montellà, ambdós amb Silver Car, van ser els grans protagonistes de la X Pujada a Les Ventoses, aquesta temporada disputada a doble jornada. Cadascuna de les dues jornades eren vàlides per al Campionat de Catalunya de l’especialitat.

En el meeting que es va disputar dissabte (dia 12), es va tornar a imposar l’experiència de Plaus. El pilot es va treure de la màniga un excel·lent crono de 3’33”170 en la primera pujada de carrera. Montellà, el seu rival habitual, no va poder baixar de 3’34”788 i va ocupar la segona plaça a 1’618 de Plaus.

Tot va canviar diumenge

Al dia següent, des de les mateixes pujades d’entrenaments els dos pilots van sortir a per totes. Els cronos marcats en aquestes pujades prèvies a la carrera feien preveure que els cronos del dissabte es podien rebaixar considerablement. Així va ser, Montellà va completar els 6.7 mil metres de la pujada en 3’31”033, mentre que Plaus, amb un temps de 3’33’’606,  rebaixava alguna dècima el crono de la jornada anterior.

Faltava una última pujada i encara tot era possible. Montellà va tornar a marcar 3’31” (dues dècimes més que el seu crono anterior).

Per la seva banda, amb 3’31”364, Plaus va acabar ocupant la segona plaça, a 331 mil·lèsimes del guanyador.

Marc Solson, també pilot del Programa del programa de formació de l’ACA, va ocupar una meritòria quarta posició entre els CM-Promoció. Cal destacar que aquesta era la segona ocasió que el jove pilot es sentava en el bucket de l’Speed Car – Pep Motor.

Les temperatures, dificultat afegida

Els que es van acostar a la comarca del Baix Penedès va haver de suportar una calor asfixiant des del mateix inici de lq competició. En les hores centrals del dia van arribar a superar-se els 35°, per la qual cosa buscar una zona en la què no arribessin els raigs del sol, era l’objectiu prioritari de qualsevol.

Aquesta situació també la van patir molt les mecàniques. De fet,  en més d’una ocasió es va haver de mostrar la bandera groga, doncs més d’un cotxe va acabar fora de joc.

Les opinions dels protagonistes

Ramón Plaus

Tot i que enguany hi havia zones noves asfaltades, el pilot coneixia bé l’escenari de la prova, doncs l’any 2017 va guanyar-la.

Un cop superada la primera jornada, Plaus se sentia molt satisfet per el triomf absolut obtingut el primer dia.

Aquest era el seu comentari:

“Tot ha sortit perfecte. Pensava que els CM tindríem als Turismes “grossos” més a prop. Amb tot però, avui no em veia amb opcions de baixar el crono. Per aquesta raó he preferit no sortir en la segona carrera i així conservar el joc de pneumàtics de cara a demà”

En el segon dia de competició va quedar clar que el crono podia millorar-se:

“La veritat és que sí. En la primera de carrera he seguit la mateixa línia que el dia anterior i l’Edgar (Montellà) ha millorat considerablement el meu crono. En la segona pujada de carrera m’he llançat a per totes. He baixat dels 2’32” però no ha estat suficient per poder guanyar. Malgrat tot estic molt content pel resultat i per la lluita que hem mantingut amb l’Edgar durant tot el cap de setmana”

Edgar Montellà

Per al pilot de l’ACA Esport, les hores prèvies a la disputa de la Pujada a Les Ventoses 2021 van estar presidides per la incertesa de si el Silver Car arribaria a temps.
A mitja tarda les notícies confirmaven que el cotxe sí que arribaria a temps. Així ens ho comentava:

“Ja han desembarcat el cotxe i tot sembla correcte. El viatge per carretera ja està en marxa”

Destacar que el vehicle va arribar a destí ben entrada la matinada del dissabte.

Tal com va arribar la mecànica des de les Illes Canàries, el temps era molt just i pocs canvis van poder fer-li, al menys de cara al primer dia de competició.

“Sembla que estem en la línia de les últimes carreres, és a dir, diferències mínimes, tot i que sempre en contra meva. Intentaré millorar alguna cosa de cara a demà. Analitzant la pujada veurem que en surt”

Sense cap dubte tot va sortir bé. A la pregunta de quin havia estat el canvi dut a terme per aconseguir rebaixar de manera tan considerable el crono, la resposta va ser:

“He fet un reset al coco. He canviat algunes traçades, doncs fent-les aparentement menys agressives han acabar sent molt més efectives. De tota manera quan he vist el crono m’ha sorprès molt”

“Estic molt satisfet d’haver aconseguit un triomf i d’haver-ho fet de la manera com ho hem fet” -concloïa Montellà.

Cal esmentar que el temps marcat (3’31”033) és el millor que s’ha fet mai en aquesta pujada. També és cert però, que la nova zona asfaltada ara és una mica més ampla.

Propers compromisos

L’activitat pel que fa a l’especialitat en Muntanya segueix a un ritme trepidant. El cap de setmana del 19 i 20 de juny es disputarà la Pujada a Arinsal. Una vegada disputada la prova andorrana, Raul Ferré i Edgar Montellà es desplaçaran a Ubrique (Cadis) per disputar la XXV Pujada Ubrique-Benaocaz, tercera prova del Campionat d’Espanya de l’especialitat.

———

Per a més notícies sobre les actuacions dels pilots andorrans en l’àmbit de l’esport  a nivell internacional, feu clic en aquest enllaç.  També podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

Info original/fotos: Fotoesport