,

ES PERFILEN ELS POSSIBLES GUANYADORS DE LES CRÈDIT ANDORRÀ GSERIES 2019

Aquest darrer cap de setmana va tenir lloc la tercera ronda de les Crèdit Andorrà GSeries 2019. Amb ella s’ha superat l’eqüador d’aquesta emocionant competició. Seguint el tarannà dels resultats, ja es pot entreveure qui són els possibles candidats a endur-se el campionat.

Resultats finals en l’horitzó

Les diferències establertes fins al moment donen indicis de qui pot lluitar pel triomf final. Però també deixa entreveure qui ha perdut les opcions d’estar entre els millors al final del campionat.

En GS, la categoria reina, José Roger Chalmeta va tornar a demostrar que és un clar candidat per aconseguir títol.

Chalmeta GS3 2019

Roger Chalmeta va guanyar la Final A

No obstant, el jove mallorquí Miquel Socias, guanyador de les GS2 de la passada temporada, segueix molt a l’agüait.

Hem de destacar que en aquesta G3, Xevi Pons no va poder competir.

Amb un tercer triomf consecutiu en GS2, Ferran Pujol sembla haver donat el cop de gràcia al campionat en aquesta categoria. I és que els problemes tècnics que va tenir Pol Vila, el seu rival directe, van afavorir molt a Pujol.

FERRAN PUJOL GS2 - 3 2019

Ferran Pujol encapçala la GS2, quasi sentenciat el campionat.

En les altres categories tot sembla indicar que el títol se’l jugaran pilots que comparteixen volant. Jaume Bartumeu i Joan Sala en 2RM, Raul Ferré i Erwan Le Potier en Car Cross, i Yann Le Potier i Philippe Bouchard en Side by Side.

L’encert dels nous horaris

La gran novetat d’aquesta G3 va ser la variació dels horaris,un canvi fet amb l’objectiu de tenir la pista en millors condicions fins al final.

Segons ens comentava Àlex Bercianos, màxim responsable del circuit:

“La decisió va ser arriscada però estàvem plenament convençuts que seria positiu. Va ser un canvi molt meditat i consensuat entre els responsables de l’apartat d’operacions i del de manteniment de pista. Crec que el resultat ha estat immillorable

Roger Chalmeta al més alt del podi en GS.

La fase inicial del meeting de la categoria esmentada (entrenaments lliures) va estar dominada pels pilots del team Elegant Driver, Socias i Font.

Marc Gutierrez, amb problemes de canvi i José Roger Chalmeta, centrat a rodar el motor nou, no van poder seguir el ritme dels més ràpids.

Esmentar que en aquestes mànegues lliures va confirmar-se l’absència del líder de la categoria Xevi Pons.

En els entrenaments qualificatius, la situació va variar de manera radical. Roger Chalmeta va donar per acabat el rodatge del seu motor i amb un espectacular crono de 48.010, va desplaçar a la segona posició a Miquel Socias (49”345).  En la tercera posició va quedar Marc Gutierrez (49”385). D’aquesta manera, el pilot de Totcar Sport s’assegurava la pole-position de la Final A.

Miquel Socias en plena GS-3 2019

Miquel Socias va acabar en 2a posició

En la Súper Special BRM, va seguir el domini del trio de pilots esmentat, amb un Roger Chalmeta cada vegada més fi. I és que amb un temps de 47,8’’  Chalmeta va consolidar-se al capdavant d’aquesta G3.

Finals i victòria previsible en GS

En les Finals, Roger Chalmeta no va tenir cap problema per a guanyar la Final A, aconseguint així el topall de la puntuació (50 punts) en aquest meeting.
La Final B va ser més disputada, Roger Ezpeleta (pare de Roger Chalmeta) va ser el més ràpid en la sortida. Va mantenir el lideratge fins que a dues voltes del final Sòcies el va poder superar.

José Roger Chalmeta ens va comentar abans de pujar al podi com a guanyador absolut de la G3, que a punt va estar de no poder participar en aquest meeting:

“Aquest mateix matí hem tret el cotxe del taller després de canviar el motor. Vam tenir el temps just de desplaçar-nos al Circuit Andorra i passar les perceptives verificacions prèvies a la carrera. Durant els entrenaments lliures hem rodat el motor. Havíem de tenir-lo en condicions en el moment en què es comencessin a jugar punts de cara el campionat. Tot ha sortit bé i hem aconseguit el ple (50 punts). ”

Podi de la Gs – 3 2019 amb Chalmeta al més alt del podi

Ferràn Pujol. Sense rival en la GS2.

Malgrat un inici amb dubtes i d’alguna traçada poc ortodoxa, Ferran Pujol va poder reconduir la situació i aconseguir la seva tercera victòria consecutiva en la categoria GS2 de la present edició de les Crèdit Andorrà GSeries.

En els entrenaments lliures d’aquesta G3, Ferran Pujol es va veure superat per primera vegada. I és que Pol Vila, el seu rival directe, va aconseguir baixar dels 54”, mentre que Pujol va parar el crono en 54”656.

Així doncs, semblava que la línia victoriosa de Pujol es podia truncar amb el canvi de traçat però la realitat va ser molt diferent quan van arribar els moments decisius del meeting.

Imatge del podi de GS2-3

En la mànega qualificativa, el líder de la GS2 va tornar a prendre el comandament de la classificació. Així doncs, va aconseguir la pole-position de la Final A amb un crono de 53”252. Pol Vila (53”685), en aquesta ocasió, va haver de cedir davant el ritme imposat per Pujol.

Es va repetir la mateixa situació en la Súper Special BRM. Pujol va completar les 6 voltes de la mànega amb un crono de 5’17”146, distanciant al seu més immediat perseguidor (Pol Vila) a gairebé 4”

Desenllaç diferent en les Finals

Les Finals, van tenir un desenllaç ben diferent per als dos pilots. Fins aquest moment ambdós optaven al títol de la GS2 de les Crèdit Andorrà GSeries.

Pujol va complir amb la previsió, és a dir, va guanyar la Final A.  Pol Vila, amb problemes en el seu GIAND, no va poder disputar la Final B.

Tot just acabar, Ferran Pujol resumia així el seu tercer triomf en el traçat del Port d’Envalira:

“L’inici ha estat complicat, m’he embolicat un parell de vegades però, per sort, a continuación vaig poder trobar el millor ritme en un traçat en el qual no havia competit. Per cert, la dificultat entre el traçat en un sentit o en un altre crec que és molt semblant. A més afegia: Tinc ganes de provar aquest recorregut però fent tota la parabòlica d’entrada a la recta de meta. Sens dubte parar en el revolt de dretes final no serà fàcil”

Sala i Bartumeu els més regulars 2RM

Joan Sala i Jaume Bartumeu van ser els més regulars 2RM

Joan Sala i Jaume Bartumeu els més regulars 2RM

Compartint el volant del VW Golf de l’equip Kars, Joan Sala i Jaume Bartumeu van ser els més regulars d’aquest tercer meeting.

Destacar l’actuació de Joel Guerrero en la Súper Special BRM. El pilot va aconseguir parar el crono en 5’38”938, 3 dècimes menys respecte de Joan Sala, segon classificat.

Sala, Bartumeu i Tomàs al podi de 2RM

Raul Ferré líder en Car Cross.

El pilot l’ACA va aconseguir el seu segon triomf consecutiu. En aquesta ocasió, Ferré no va donar opció als rivals i va aconseguir el triomf en les mànegues vàlides per al campionat. El seu rival més directe va ser el seu company d’equip Erwan Le Potier.
Ferré i Le Potier encapçalen la provisional de la categoria amb 2 punts d’avantatge a favor de primer. Joaquín Fontan, líder fins al moment, ha quedat lleugerament endarrerit a la tercera plaça, però continua tenint opcions per lluitar pel títol.

Ferré no va donar opció

Bouchard – Yann Le Potier continuen dominant en SidebySide

La G3 no va aportar novetats en aquesta categoria. Le Potier va aconseguir el seu segon triomf de la temporada per davant del seu company d’equip Bouchard. Cyril Ferrei, que va competir per primera vegada al traçat andorrà, va situar-se en la 3a plaça del podi, encara que sense poder seguir el ritme trepidant dels guanyadors.

Bouchard – Yann Le Potier continuen dominant en SidebySide

Sense gairebé temps de revisar les seves mecàniques, els corredors aviat es tornaran a trobar. Serà per disputar la G4, penúltim meeting del calendari. La cita arribarà aquest proper cap setmana, concretament els dies 23 i 24.

Aquest dos dies els tocarà continuar competint per les posicions de privilegi i fer bons els pronòstics que aquí hem comentat.

O seran uns altres? Caldrà anar per viure-ho!

Podi CarCross G3 2019

Imatge del podi de CarCross

El podi de SidebySide d’aquesta tercera prova 2019

 

Font: Francesc Pino