, ,

BMW R12: la nova cruiser retro desembarca a Pyrénées Motors

Amb el llançament dels models de tall retro, un estil de moto molt ben rebut des de sempre, i per allò d’enriquir els models d’aquest estil que tant bé els està funcionant als de BMW, arriba l’R12, una mena d’R18 molt més continguda en tot, però igual d’agosarada.

La BMW R12 Avus Silver amb el pack d’opcions 719 Thorium

Aquesta capritxosa novetat cruiser d’estil retro, un tipus de moto fins ara monopolitzat per la imponent R18 al catàleg dels bàvars, ja ha arribat al concessionari BMW Motorrad d’Andorra.

Com veieu a la imatge superior, la moto presenta el mateix estil clàssic de ruta que l’R18 i vist tot el que inclou i com ho inclou, tot apunta que serà un model important del catàleg alemany.

Si l’R18 va nèixer per coronar-se reina i senyora de la nova gamma ‘big size’ cruiser de tall retro, destacant entre moltes coses, per dur el motor bòxer més gran de la història de la marca, la nova R12, al seu nivell, va camí d’aconseguir el mateix, i això que, com qui diu,  tot just acaba d’arribar al mercat.

Motor bòxer amb 95 CV

Una de les majors garanties, més encara quan es tracta de models d’autèntic plaure amb els que fer tants quilòmetres com es vulgui no serà mai un problema, la trobem a l’inacabable  motor bòxer de dos cilindres, un motor que en aquest cas, a diferència del de l’R18, controla escrupulosament la balança. Aquest serà sens dubte un dels detalls  -juntament amb el preu-  que catapultaran la nova R12 a l’Olimp de l’èxit.

Com l’R18, la nova R12 desborda estil, elegància i un concepte minimalista tal, que fa que els dos cilindres del motor bòxer centrin gran part de l’atracció visual. En aquest sentit s’ha reduït a la mínima expressió tot, deixant que el bloc motor emergeixi per cada costat, imposant-se amb aquest estil que només BMW ofereix.

En primer pla l’R12 en color vermell ‘Red Aventurina’

En tot cas, hi ha molt més a destacar: el dipòsit en forma de llàgrima, el far davanter rodó o el particular seient central amb el parafang posterior emergint per darrere seu, també són detalls molt visuals que en part hereta de l’R18.

Més lleugera i molt dinàmica

El que sí difereix respecte de l’R18, principalment per millorar el caràcter esportiu de la moto sense restar gens del confort que tota cruiser retro ‘pota negra’ ha d’oferir, és la posició del manillar i dels estreps.

Amb 1107 CC, el bloc bicilíndric de l’R12 desenvolupa 95 CV a 6.500 rpm, amb un par màxim de 110 Nm des de les 6 mil voltes. És així que si valorarem el pes del conjunt, la potència i la posició als comandaments, en termes de dinamisme la nova cruiser destaca molt. Parlant de potència, també hi ha una versió limitada a 35 kW.

La nova R12 està muntada en el mateix xassís de l’R12 nineT. Es tracta d’una estructura  spaceframe a base de tubs d’acer. Aquest xassís ha permés eliminar diferents fixacions i per tant uns quants quilograms de pes.

El cert és que més enllà de l’estètica, entre el xassís, les suspensions ajustables, els frens Brembo, així com elements tecnològics com un sistema d’il·luminació LED, l’arrencada sense clau o la instrumentació digital (opcional), els arguments de la moto són molts.

BMW Motorrad Andorra

Pel que fa a colors, des de BMW Motorrad Andorra ens van comentar que hi ha tres: negre mat metalitzat ‘Blackstorm’, vermell metalitzat ‘Red Aventurina’ i plata ‘Avus Silver’, també metalitzat. L’Avus Silver només està disponible amb l’opció 719 Thorium, que inclou una sèrie de components extres que aporten un toc molt personal a la moto.

Precisament, al concessionari de Pyrénées Motors ja han rebut alguna unitat i actualment tenen en estoc una de color Avus Silver.

Pel que fa als preus, des del concessionari lauredià van dir-nos que la gamma arrenca des dels 12.945 euros.

Per a més informació, adreceu-vos a Pyrénées Motors BMW Motorrad. Els trobareu a Prat de la Tresa s/n. Tel +376 880750.

———

Per a més novetats de motos, feu clic en aquest enllaç directe o accediu a la secció ‘Novetats – Motos’ des del menú superior del blog.


Fotos: BMW