,

Excel·lent retrobament de Llovera amb les cronometrades d’asfalt

Albert Llovera – Claudi Ribeiro “Leites” van completar el Ral·li de Lisboa en l’11a posició de la classificació final, entre els equips que disputen la Toyota Iberian Racing Cup 2023.

Per a la dupla andorrana, la disputa de la prova del campionat portuguès va ser una forma excel·lent d’acabar una setmana intensa d’activitat, especialment per a l’Albert. I és que Llobera portava 7 dies frenètics de feina, primer amb la presentació de la nova gamma de cadires de rodes Sunrise Medical, després treballant en noves fòrmules i solucions en els sistemes d’adaptació de comandaments Guidosimplex per a vehicles. Finalment, tocava desplaçar-se a Lisboa per dura terme una conferència, rematant-ho tot plegat amb la disputa del ral·li!

Un cop finiquitada a l’agenda i amb molts quilòmetres a les espatlles, el pilot d’Andorra la Vella es mostrava molt satisfet de com va desenvolupar-se la setmana entre compromisos de feina i els de competició.

Tal i com ens ho explicava, “el repte era molt motivador encara que poder complir amb tot el que havíem de fer semblava molt complicat. Finalment tot va sortit i vam poder concloure la setmana fent un ral·li amb unes notes molt bones i solucionant els imprevistos que van anar sorgint. Per tot, tornem amb sensacions molt bones després de completar més de 3000 km en una setmana que ha estat molt llarga i en la què a més d’aprendre molt, amb Leites hem anat al límit”.

8 especials

Els reconeixements de la prova portuguesa es preveien molt exigents i així van ser. En total eren vuit les especials cronometrades de la part nord de Lisboa les que s’havien de reconèixer.

“El ral·li m’ha semblat molt bonic. A les especials hi havia diferents canvis de ritme constants i en algunes zones molts encreuaments continuats. A vegades costava orientar-se” – comentava el pilot d’Andorra la Vella.

Durant la disputa del shakedown l’equip PCR Sport va haver d’emprar-se a fons. A més, un problema tècnic va posar en perill que poguessin competir.

“L’accelerador no va funcionar bé. Els tècnics de PCR Sport van estar treballant fins la matinada del dissabte, motiu pel qual vam haver de passar per la cerimònia de sortida sense el Toyota. De fet, fins a la matinada no vam saber si finalment podríem prendre la sortida. Afortunadament, a l’hora de la veritat tot estava en ordre”.

Un Top10 molt disputat

Els possibles dubtes amb les què els pilots del Grupo La Grajera van iniciar la cursa van esvaïr-se ràpidament en els primers compassos de carrera. L’accelerador funcionava novament sense incidències. Entre això, i que Llovera va poder aplicar tota la seva experiència de quan pilotava en asfalt, van poder rodar a molt bon ritme.

En aquest sentit, van poder millorar els cronos a les segones passades per les especials, mantenint-se ferms molt a prop del Top10. A la part final el “pique” entre diversos equips va pujar molt la tensió entre els que volien formar part dels 10 primers. Així ho resumia Llovera: “Va ser complicat però molt divertit. A les especials més llargues érem nosaltres erem més ràpids, però a les més curtes ens retallaven una mica. Al final però, hem assolit el que havíem d’assolir. Ha estat un ral·li molt treballat i amb Leites hem après molt”.

Després de la cita portuguesa, arriben les vacances per als pilots del Grupo La Grajera, al menys fins a principis de setembre, quan arribarà el Ral·li Princesa d’Astúries.

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

 

Info original/fotos: Fotoesport