FERRARI SP1 i SP2: EVOLUCIÓ RETRO!

Els Ferrari SP1 i SP2 lluiran a París / Ferrari

A pocs dies de la celebració del saló de l’automòbil parisenc, la cita escollida per fer-hi la presentació oficial, Ferrari ha fet una prèvia presentant els Ferrari SP1 i SP2, les seves dues últimes creacions.

Així doncs Maranello s’ha vestit d’estrena amb el que ha estat la primera posada en escena dels Monza SP1 la versió monoplaça i l’SP2, el biplaça. Són dos esportius de tall retro, dissenyats al més pur estil dels models dels anys 50. 

Nou segment

Estem davant d’un nou segment denominat “Icona”. Neix d’un concepte inspirat en alguns dels models més mítics de la marca que van rodar durant la dècada dels cinquanta. Això sí, enguany arribaran equipats amb la millor tecnologia del moment.

El cert és que els SP1 i SP2 són simplement un somni del passat al que molt pocs clients podran optar. S’en fabricaran 500 unitats i els afortunats, a priori, es donaran a conèixer a partir de la cita de la capital francesa.

Imatge frontal del biplaça SP1 / Ferrari

812 Superfast

Basats en la plataforma del 812 Superfast, i tot i l’equipament o modificacions mecàniques i estructurals que s’han emprat per poder obtenir molt més de l’obtingut fa cinquanta anys, la fidelitat amb el concepte original ha estat màxima.

Estèticament l’exercici de disseny, fruit del cap de disseny de Ferrari Flavio Manzoni, ha estat excel·lent en tots els aspectes. Han mantingut els trets de personalitat naturals en tots els aspectes. El quart davanter, agressiu, llarg i punxagut dona pas a un dibuix estructural on les firmes i les línies flueixen al llarg de tot el perfil armoniosa i elegantment, però també amb aquest punt de sofisticació i quasi d’excés tan propi d’aquests cotxes. 

Manzoni, pare també del LaFerrari, ha evitat utilitzar tot allò que no fos imperativament necessari, tant tecnològica com estèticament.

Interior del Ferrari SP1 / Ferrari

V12 de 812 CV

Ara bé, amb el tema motor, les directrius han estat ben diferents. El motor dels SP1 i SP2 és un V12 de tracció posterior. Res a veure respecte dels models originals! Està col·locat longitudinalment. Registra 812CV i 719Nm de par motor.

Com no podia ser de cap altra forma, els SP prescindeixen de sostre, lluna o finestretes. Per evitar les molèsties conseqüents de l’aire, s’han seguit els principis d’aerodinamica dels models en els quals s’inspira, tot aplicant de nous. El resultat ha estat un sistema de cúpula de protecció anomenat «Virtual Wind Shield». Aquesta cúpula permet el màxim confort dins l’habitacle i elimina totes les turbulències.

Imatge aèria de l’SP2 / Ferrari

1500KG

La fibra de carboni, l’alumini són els materials de construcció principals. Gràcies en això, el pes del conjunt no supera els 1.500 quilos. El cuir i novament l’alumini,són els més presents a la cabina. 

Fulminant

En quant a prestacions, els Monza SP1 i SP2 pujen de 0 a 100 en poc més de dos segons. Arriben als 200 km/h en 7,9 segons i la velocitat punta supera lleugerament els 300 km/h.

El preu? Aquest és un altre misteri que, a priori, també desvetllaran a París.

Interior Ferrari SP2 / Ferrari