,

De la Casa i Plaus, els millors andorrans a Sant Feliu de Codines

El tercer lloc assolit per Gerard de la Casa en Turismes i el de Ramonet Plaus en CM-Promo, van ser dos els millors registres aconseguits pels pilots andorrans desplaçats aquest cap de setmana a Sant Feliu de Codines. Ian Porte, després d’un gran duel amb Plaus va quedar-se a tan sols 19 mil·lèsimes d’ell. Per la seva banda, Marcel Muxella (CM-Promo) no va acabar de trobar el ritme a la prova del Vallès Oriental.

Canvis per seguretat

En aquesta edició, per temes de seguretat els organitzadors de la prova van prendre la difícil decisió de fer un canvi al recorregut. En aquest sentit, van acabar endarrerint uns 300 metres la línia d’arribada perquè els pilots tinguessin més espai per reduir la velocitat abans de la rotonda d’entrada a Sant Feliu de Codines.

Un altra variació va recaure en el programa horari establert, doncs enguany només van disputar-se quatre pujades (dues d’entrenament i dues de carrera), una menys de les que habitualment s’han fet fins ara. El motiu no va ser cap altre que poder competir amb bones condicions de llum natural, quelcom impossible si s’havia de fer cinc pujades.

Gerard de la Casa

De la Casa apuntant al subcampionat

Amb el podi assolit a Sant Feliu de Codines, penúltima prova del Campionat de Catalunya de Muntanya, De la Casa va consolidant més i més les seves opcions de cara a fer-se amb un dels graons del podi del certamen.

Malauradament per a l’andorrà, les diferències de prestacions amb els Porsche de Gaig i Salvans van tornar a fer que el pilot de Gedith Center els hagués de cedir sí o sí els dos primers llocs. Sigui com sigui, aquest nou podi permet que l’andorrà avanci amb fermesa cap al subcampionat.

Tot i que els Porsche segueixen sent inassolibles  -quelcom que no és nou d’ara-  en acabar la prova el pilot de Gedith Center estava satisfet per la resposta del Ford Fiesta. “El cotxe va impecable, però segons en quins traçats seguir el ritme dels Porsche és del tot impossible. De tota manera seguirem lluitant”

Ian Porté VS Ramón Plaus

Com dèiem a la introducció, els dos pilots del Programa de Formació dels Joves Pilots de l’ACACLUB van concloure de forma ben diferent a Sant Feliu de Codines. Mentre Ian Porté i el seu Silver Car S2 van estar a un sospir del podi, Marcel Muxella no va aconseguir trobar el ritme en tot el cap de setmana.

Per la seva banda, el veterà Ramonet Plaus va haver de treballar de valent per defensar el tercer lloc del podi davant de Porté, que va acabar cedint per la mínima davant del veterà pilot d’Encamp.

Ian Porté VS Ramon Plaus

Diem això perquè el duel protagonitzat per Plaus i el germà gran dels Porté, va ser una de les grans atraccions de la matinal de dissabte. I és que Plaus, varies vegades Campió de Catalunya de l’especialitat, va mantenir una lluita aferrissada pel tercer lloc amb Ian Porté. Al final, en una segona pujada de carrera pilotant al límit, l’experiència de Plaus va acabar doblegant el crono del jove pilot de l’ACACLUB, tot i que per tan sols 19 mil·lèssimes!

Ian Porté

“He intentat anar el més ràpid possible, però al final no he pogut arribar a la tercera posició per 0”019. Ha estat una competició en la què fins el darrer moment no hi havia res decidit” – comentava Ian Porte un cop al parc tancat.

Respecte del seu desencert, un cop finalitzada la prova Marcel Muxella comentava: “Estic una mica decebut pel resultat. Feia tres mesos que no competia i això s’ha notat. M’ha faltat molta confiança i no m’he trobat a gust al cotxe. D’aquí dues setmanes hi ha la prova d’Ullastrell i anirem a per totes per acabar la temporada amb un bon regust”

Punt i final a Ullastrell

Com apuntava Muxella, la darrera prova del campionat que afrontaran els pilots del Principat arribarà el proper 2 de desembre amb la disputa de la Pujada Sta Maria de Villalba – Ullastrell.

————

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

Info original/fotos: Fotoesport