,

Vinyes-Mercader al podi final de la Copa d’Espanya de Ral·lis de terra

Amb la 6a. posició assolida a la classificació absoluta, en el marc del 10è Ral·li de terra ciutat de Pozoblanco, prova disputada aquest passat cap de setmana, Joan Vinyes – Jordi Mercader (Hyundai Rally2 – Team Rallycar) van aconseguir l’objectiu amb el què van desplaçar-se a la localitat cordovesa.

El ral·li, organitzat per l’Escuderia Sierra Morena, va posar el punt final als calendaris del Supercampionat d’Espanya (S-CER) i de la Copa d’Espanya de terra.

Un cop acabada la prova cordovesa, el pilot de Hyundai-Andorra es mostrava molt satisfet: “Per a nosaltres ha estat una temporada excel·lent. Hem après molt i els coneixements adquirits ens seran de gran ajuda si el proper any podem repetir en aquest certamen”

Respecte del Hyundai Rally2, Vinyes afegia: “Valoro de manera molt positiva haver tingut la possibilitat de pilotar un vehicle del nivell del Hyundai i20 Rally2. És una mecànica que et genera molta confiança, a més de tenir excel·lents prestacions. Ha estat una gran experiència”.

Inici amb bones sensacions

Durant els reconeixements, els del Hyundai Rally2 – Team Rallycar van poder prendre bona nota de les dificultats que es trobarien durant el cap de setmana, és a dir, la calor, la pols i les pedres soltes de les especials.

Després, en el transcurs del shakedown Joan Vinyes – Jordi Mercader van comprovar que el Hyundai funcionava a la perfecció, de manera que tot estava a punt per competir.

Les seccions matinals -les decisives de la prova-  van desenvolupar-se tal i com esperaven, amb Vinyes-Mercader situats de manera regular entre el Top10 de la classificació.

Un cop arribat el reagrupament de meitat de ral·li, els pilots de Rallycar estaven ubicats a la 9a. posició, però amb diferències mínimes, és a dir, les opcions de millorar eren possibles.

Previsions complertes

Als 23 km cronometrats que quedaven pel final, Vinyes va poder recuperar tres posicions, a més de quedar a només 15” del cinquè lloc final.

D’aquesta recta final del ral·li cal destacar l’excel·lent quarta posició scratch obtinguda a la segona passada per l’especial C.

Un cop al parc tancat, un Vinyes visiblement satisfet comentava: “Hem gaudit molt! Hem confirmat el podi final al CERT. Pere tot, molt satisfets per la temporada en general. Si hi ha la possibilitat de repetir, ho aprofitarem”

3r lloc final al CERT

A falta de la confirmació oficial, tot apunta que amb els 116 punts assolits, Joan Vinyes i Jordi Mercader ocuparan el tercer graó del podi final del CERT, amb “Cohete” Suarez amb 135 punts i amb Xavier Vidales amb 129.

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

Info original/fotos: Fotoesport