,

Honda CL500: digna successora de la CL72 scrambler de 1962

La nova Honda CL500 és juntament a la DAX, una de les novetats més esperades per a aquest estiu, dels de la marca de l’ala.

Tecnològicament la CL500 és una moto plena d’arguments, començant per l’indestructible motor de dos cilindres heretat de la CB500, degudament modificat per a l’ocasió.

Una moto sense fisures

Amb tot, la nova scrambler japonesa vol deixar l’empremta més gran possible, afegint a la seva bateria d’arguments, un de molt important, oferir un preu d’allpò més atractiu. I és que si a l’excel·lent motor, la qualitat global del conjunt, l’encertat disseny de tall clàssic tipus scrambler, la lleugeresa i capacitat de maniobra, més la fiabilitat natural de les Honda, hi sumem un preu que arrenca des dels 6.595 euros, la fòrmula de l’èxit està més que garantida. Ah! Els més joves també poden optar-hi, doncs la CL500 és apta per dur-la amb el carnet A2.

Des dels anys 60

La creació de la primera moto de tipus scrambler de la marca japonesa va arribar a principis dels 60, davant de la necessitat de fer una moto com les que més èxit estaven tenint llavors. I és que les motos que triunfaven ara fa més de seixanta anys eren motos potents, molt estètiques i molt confortables, preparades per anar tant per carretera com per pistes. En aquest context, durant la dècada dels 60 i 70 a Europa hi havia una forta tendència per aquest tipus de motos. BMW, Triumph o Norton, per dir tres marques punteres de moment, eren les que encapçalaven les vendes. Amb la CL72, Honda va endinsar-se en aquell mercat, assolint resultats prou satisfactoris.

Doncs bé, enguany Honda ha tornat a fer una moto que evoca inconfusiblement les CL que han anat engreixant aquest apartat del seu catáleg al llarg dels anys i certament ho han fet amb el mateix encert de sempre.

Una moto molt raonada

Adaptada a les tendències actuals, però amb una sèrie de detalls que la segueixen fent molt especial, com ara un manillar alt i un escapament amb doble sortida alineat en paral·lel amb el seient, ambdós detalls ineludibles en una scrambler, el disseny de la nova CL simplement, captiva!

El cert és que d’ença d’aquells daurats anys 6o, les motos han evolucionat molt. Honda però, volia conjugar el bo i millor de l’estil d’aquelles motos, amb tots els avenços que la indústria d’avui dia ofereix i a la vista està que ho han aconseguit!

Imatge d’una Honda CL72 dels anys 60

Un altre dels seus trets més distintius, per allò que difereix al que estem acostumats a veure en altres marques i més si són de tipus scrambler, ho tenim en el dipòsit. La CL500 portà un dipòsit en forma d’ungla, arrodonit per la part superior i disposat en posició inclinada vertical. Aquest és sens dubte el detall estètic més particular de l’scrambler dels japonesos.

ADN Scrambler

Més enllà del tema dipòsit, el seient folrat en dues seccions,  les gomes que cobreixen les suspensions davanteres, una única esfera digital equipada amb una pantalla LCD i evident el inconfusible tub d’escapament doble posicionat en la part alta de la moto, són detalls en sintonia amb les motos scrambler. El que no porta, al menys de sèrie, són pneumàtics de tacs exclusius per rutes offroad. Al seu lloc, com la majoria de marques, la CL500 proposa de sèrie unes gomes mixtes.

Més enllà de la pantalla LCD monocrom, la moto s’ha nodrit de molts avenços tecnològics actuals, com la il·luminació Full LED o un sistema de senyal de parada d’emergència.

Per a la part del cicle, entre altres elements la nova CL500 porta un bastidor d’acer multitubular, suspensions de llarg recorregut amb una forquilla telescòpica de 41mm al davant, un amortidor posterior ajustable, rodes de 19 i 17 polzades, davant i darrere respectivament i els pneumàtics mixtes que acabem de comentar uns paràgrafs més amunt.

Motor 471 cc

Respecte al motor, la CL500 ha heretat el motor de dos cilindres en paral·lel de 471 CC, 8 vàlvules i refrigeració líquida. Amb 45 CV i 43 Nm de par, és el mateix de la CB500, tot i que els enginyers han reajustat el mapa del motor i del bastidor.

3 paquets i 4 colors

Per acabar, dir-vos que hi ha 3 paquests disponibles de personalització. Per una banda hi ha el paquet Adventure. Inclou elements com els protectors de punys, el parafang davanter aixecat, una tapa a l’amortidor del darrere i reposapeus específics.

En segon lloc hi ha el paquet Travel, mes adaptat per fer llargues distàncies. Els principals elements que inclou són unes maletes toves, punys calefactables, carregador ACC, maneta de fre ajustable i protector del dipòsit. Finalment tenim el paquet Style, el més ‘fashion’. Inclou una sèrie d’adhesius a la visera del far i a les tapes laterals, dos elements específics d’aquest acabat. Val a dir que el seient de les CL500 Style està més alt que en els altres dos acabats

Finalment destacar que hi ha 4 colors disponibles: taronja, verd mat metalitzat, un blau de mig to i negre mat, també metalitzat.

Top Moto Honda

Pel que fa als preus, com hem comentat al principi de l’article, a Top Moto Honda van comentar-nos que arrenquen des dels 6.595 euros.

Pel que fa a la disponibilitat, tot i que la comercialització oficial està prevista per maig, a Top Moto Honda ja tenen alguna unitat disponible. Així doncs, si esteu interessats adreceu-vos a la botiga per tal de veure-la i acabar d’informar-vos. Podeu contactar-los al 869200 o apropant-vos directament a Top Moto Honda, al núm 91 de l’Av. Príncep Benlloch d’Andorra la Vella.

———

Per a més novetats de motos, feu clic en aquest enllaç directe o accediu a la secció ‘Novetats – Motos’ des del menú superior del blog.

Fotos: Honda