, ,

Husqvarna Norden 901 2024: la maxitrail es renova

Fa uns dies vam estar a Oxigen Motos amb l’Àlex Pallás per conèixer les novetats de la Husqvarna Norden 901 2024 i més concretament la versió Expedition, que és la més equipada de la gamma maxitrail de la marca amb seu a Estocolm.

Disponible a partir dels 13.100 euros, la nova Norden 901 estrena -tecnologies a part- una nova cosmètica feta a base de colors grisos i grocs. El cert és que aquest nou disseny l’afavoreix d’allò més, tot i que l’Expedition de color blau que vam veure en directe a la botiga, tampoc no es queda curta. El preu d’aquesta és de 14.700 euros.

889 CC amb 105 CV i 100 Nm

La gama Norden 901 equipa un propulsor bicilíndric en paral·lel de 889 CC amb 105 CV de potència màxima i 100 Nm de par, muntat en un xassís multitubular d’acer. La maxitrail sueca equipa elements com una suspensió WP APEX, així com tota una sèrie de components dissenyats per garantir les màximes prestacions pilotant allà on Déu va perdre l’espardenya!

Precisament per assegurar-se que qui vulgui, ‘pugui arribar on està l’espardenya’ o si més no, apropar-s’hi, la marca ha treballat intensament en tots els aspectes de la moto, tot i que hi ha elements com el control de tracció en fase de revolt (CMTC) sensible a l’angle d’inclinació, que han rebut una especial atenció!

Control a voluntat

També destacarem que aquesta nova entrega compta amb 10 nivells diferents d’intrusió a la roda posterior, tots ells seleccionables quan s’activa el mode ‘Explorer’. Husqvarna assegura que això donarà als usuaris la possibilitat de poder triar una configuració que s’adaptarà a totes les habilitats, és a dir, el pilot podrà delegar totalment el control de la tracció a l’electrònica, fent que la moto es comporti sense ensurts, o podrà asumir tota la responsabilitat i creuar la moto a voluntat, al més pur estil dakarià!

Altres característiques presents en aquesta nova entrega passen per la inclousió d’un endoll USB a la pinya esquerra del manillar on poder connectar tota mena de dispositius. També s’han inclós uns nous ‘warnings’ equipats amb un sistema d’encesa ràpida en cas d’emergència.

La línia d’equipaments disponibles de la marca inclou, entre altres, un kit dissenyat específicament per a l’aventura, sigui quina sigui l’època de l’any. Igualment, com passa amb la resta de models del catàleg, hi ha disponible un grapat d’accessoris per poder personalitzar i millorar la moto al gust de cadascú.

Norden 901 Expedition

Com dèiem, a la botiga de l’Av. Santa Coloma l’Àlex va mostrar-nos la Norden 901 Expedition, la versió més extrema d’aquest model d’aventura. Aquesta variant està preparada per poder cobrir aventures de més abast gràcies al fet que incorpora més capacitats off-road que la Norden 901 de base. Ho diem perquè si la Norden 901 és una trail orientada sobretot a l’asfalt, diguem-ne que en una proporció del 70% per a l’asfalt i un 30% per al fora pista, l’acabat Expedition ho equilibra tot a parts iguals. Per poder garantir aquest plus off-road Husqvarna l’ha dotat amb tot el necessari per tal que la moto sigui molt més resolutiva a l’hora d’afrontar reptes majors.

En aquest sentit, l’Expedition incorpora un joc de suspensions WP-Xplor ajustable en tres vies (compressió, extensió i precàrrega del molla) i amb 240mm de recorregut en els dos eixos. Això aporta 20mm més per a la forquilla ( i 25mm de recorregut per a l’amortidor. Amb això s’augmenta molt les capacitats fora de pista, augmentant també la distància lliure al terra fins a 270mm, quasi 20 més del normal. Això implica que inevitablement també augmenti l’altura del seient, passant dels 875 mm a 895. A més, per tenir més rigidesa i estabilitat, la forquilla és 5mm més gruixuda (48mm en lloc de 43).

Més confort i emmagatzematge

L’Expedition també inclou punys i seient calefactats ajustables en tres nivells i incorporar un seient d’una sola peça amb una funda més resistent.

Pel que fa a l’emmagatzematge, vital en viatges llargs, l’acabat Expedition inclou de sèrie un atractiu joc de maletes laterals semirígides de 18 litres cadascuna.

Respecte a la protecció, a més d’una pantalla frontal més alta per protegir millor al pilot, a nivell de protecció de la mecànica la moto equipa un cubrecàrter d’alumini de 4 mm de gruix. Aquesta coberta cobreix tant el motor com els laterals baixos del dipòsit.

El cavallet central també va inclós de sèrie, quelcom que més enllà d’assegurar bé la moto en zones irregulars, també facilitarà les tasques de manteniment, per no parlar de que facilitarà molt pujar-se a la moto quan el cansament apreti més del compte. La pota de cabra també és més llarga.

Oxigen Motosport

Completa l’equipament de sèrie el suport per fixar-hi el GPS i la connectivitat inalàmbrica amb el telèfon mòbil. El sistema inclou la navegació “Turn-by-Turn+”, també la gestió de les trucades, o l’accés a la biblioteca de mùsica des mòbil, entre altres funcions.

Voleu saber-ne més? Doncs acosteu-vos a Oxigen Motosport. Els trobareu a l’Av. Santa Coloma, 106 d’Andorra la Vella. Tel. +376 372 274

Acabarem llistat les principals característiques d’aquesta nova entrega:

  • Nous gràfics grisos i grocs
  • Nou control de tracció sensible en revolts i amb 10 nivells de control lliscament de la roda posterior, tots ajustables des del mode Explorer
  • Nou sistema d’escapament (Euro5)
  • Endoll USB a la pinya esquerre de la instrumentació
  • Nou sistema d’encesa del llum d’alerta de perill
  • ABS en revolts signat per Bosch
  • Xassís d’acer amb crom-molibdè perquè el motor actuï com a element portàtil
  • Motor bicilíndric en paral·lel de 889 CC
  • 105 CV de potència màxima i 100 Nm de par motor
  • Suspensions WP APEX ajustables
  • 3+1 modes de conducció seleccionables: Street, Rain, Offroad i Explorer (opcional)
  • Accelerador ride-by-wire amb resposta ajustable (només mode Explorer)
  • Funció Easy Shift per a un canvi de marxes ràpid)
  • Embragatge antirebot PASC
  • Llantes de radis sense càmera amb pneumàtics Pirelli Scorpion Rally STR
  • Dipòsit de gasolina de 19 litres amb una autonomia ampliada de fins a 400 km
  • Unitat de connectivitat opcional per a proporcionar navegació TbT+, trucades entrants/sortints i selecció de música des de el telèfon mòbil del pilot.

NORDEN 901 EXPEDITION

Fotos: Husqvarna