, ,

Porsche 718 Spyder RS: arriba l’RS amb motor central i convertible

Després de trenta anys, el temps que fa que els d’Stuttgart van presentar el Boxster quan tot just era un model conceptual, la marca presentava l’estiu passat el Porsche 718 Spyder RS, la versió cabrio més potent d’aquest popular model amb el motor central.

La gamma 718, molt aclamada pels amants dels esportius cabrio de la marca -nouoncistes radicals al marge- va completar-se a mitjans del juny de l’any passat amb aquest nou convertible, fent-ho de la millor manera possible gràcies a la incorporació al catàleg d’aquesta nova peça de tan alta volada.

Un GT3 Cup amb motor central i cabrio

El nou 718 Spyder RS, l’equivalent al 718 Cayman GT4 RS però en convertible, també equipa el mateix motor de sis cilindres atmosfèric de 500 CV, però com a bon Boxster ho fa amb el motor en posició central. Pels qui no esteu al cas, sapigueu que és el mateix propulsor del 911 GT3 Cup de carreres, així que poca broma!

El sostre extrafi de lona, d’accionament manual per allò de reduir el pes al màxim, fa que el suggeridor so del bóxer atmosfèric es percebi d’una manera encara més rotunda, donat que quan el sostre està posat, sent tan fi i lleuger (tot el conjunt, lona i peces, pesen 18,3 km)  permet que el so se senti d’allò més espectacular.

Val a dir que el disseny del sostre, molt compacte, consta de dues seccions: una que protegeix del sol i una altra que serveix com a deflector. Ambdues són totalment desmuntables i es poden guardar juntes o per separat.

L’experiència al volant  -seguim parlant del so però també de l’impate visual-  es veu realçada amb el lleuger sistema d’escapaments esportius d’acer inoxidable (de sèrie) i amb les entrades d’aire laterals que hi ha darrere dels recolzacaps, un detall d’allò més estètic, de fet, un dels detalls més destacats de tot el conjunt.

Un atmosfèric d’alta volada

Com queda dit, el propulsor que equipa lliura una potència màxima de 500 CV (368 kW) amb un par de 450 Nm. Aquest motor és capaç de girar fins a 9.000 rpm.

En combinació amb la transmissió de doble embragatge PDK de set velocitats, totes molt curtes, el nou roadster biplaça de la familia Boxster accelera de 0 a 100 km/h en 3,4 segons, assolint el 200 km/h en tot just 10,9 segons.

En comparació al 718 Spyder, aquesta versió aconsegueix els 100 km/h mig segon abans gràcies als 80 CV extres que té. Amb tot aquest arsenal, la velocitat màxima limitada és de 308 km/h.

Caixa PDK

La caixa PDK, part de l’ADN de qualsevol RS dels d’Stuttgart, garanteix les transicions més ràpides i solvents del sector, així com, lògicament, un plaer i un nivell de rendiment màxims. Si en això afegim les lleves del canvi al volant per fer anar la transmissió com si fos una caixa manual, el plaure al volant està més que garantit!  

Per als més entusiastes dels dos mons, vull dir els del canvi manual i el seqüencial, si sóu més de canviar des de la palanca, també teniu l’opció de poder fer-ho des de la palanca central.

1.410 kg de pes

Respecte de la millora de les prestacions, directament lligada a l’augment de la potència hi ha un altre factor igualment decisiu per poder assolir les xifres anunciades. Ens referim al pes del cotxe. En aquest sentit, amb 1.410 kg, l’Spyder RS pesa 40 kg menys que el 718 Spyder, igualment equipat amb la transmissió PDK.

Lògicament també és més lleuger que la versió equivalent del Cayman, però bé, aixó tampoc és tant d’extranyar donat que aquest és un model amb sostre rígid.

En el que sí coincideixen visualment el Cayman i el nou Spyder RS és frontalment: el capó fet a base d’un polímer reforçat amb fibra de carboni, l’àmplia presa d’aire disposada al damunt del paracops i els dos conductes que milloren la refrigeració dels frens són arguments comuns. Els deflectors dels extrems del paracops, també iguals entre els dos models, serveixen per augmentar la càrrega aerodinàmica. El que sí és lleugerament diferent és el llavi de l’aleró davanter, una mica més curt respecte del 718 Cayman.

Més enllà de l’obvietat del sostre, un element ben diferenciat entre els dos models el trobem al darrere, doncs el 718 Spyder presenta un spoiler completament diferent al del Cayman GT4 RS.

Configurat per somriure

El xassís del 718 Spyder RS utilitza components tant del 718 Cayman GT4 RS com del 718 Spyder. Ha estat dissenyat per a oferir el màxim plaer de conducció, sobretot en carreteres revirades, el seu entorn ideal.

El sistema Porsche Active Suspension Management (de sèrie), compta amb un ajustament esportiu i una altura rebaixada uns 30 mil·límetres.

L’esportiu també inclou el Porsche Torque Vectoring amb diferencial de lliscament limitat mecànic, coixinets de suspensió de ròtula i unes espectaculars llandes d’alumini de 20 polzades.

Esportivitat i plaure

El comportament del cotxe destaca sobretot per la precisió de la direcció, que facilita una entrada i sortida dels revolts molt directa i incisiva, així com per una dinàmica àgil i sense reaccions imprevistes.  A més, elements com l’altura de la carrosseria, l’angle de caiguda dels pneumàtics i la barra estabilitzadora, es poden ajustar individualment.

Les molles i els amortidors són menys rígids que els del 718 Cayman GT4 RS, bàsicament per equilibrar esportivitat amb comoditat i ‘relaxament’ al volant, quelcom molt valorat, per no dir indispensable en un esportiu descapotable.

Un RS a cel obert

Descapotable o no, l’esperit RS esportiu també impregna centímetre a centímetre tot l’interior del cotxe, el qual podríem resumir com a elegant, ergonòmic i funcional a parts iguals.

El volant esportiu RS està cobert amb Race-Tex i presenta una marca groga a les 12 en punt. Els seients baquet de sèrie estan fets de CFRP lleuger i estan acabats amb carboni. Les fundes són de cuir negre i duen la part central en Race-Tex perforat i en un color a contrast amb el negre de l’entorn. Aquests colors de contrast són el Grey Àrtic o l’Star Neo. Els recolzacaps porten el logotip ‘Spyder RS’ brodat en el color corresponent.

Com els seients o les portes, el panell frontal de la cabina, així com molts detalls de l’interior, també estan folrats amb cuir.

Kars Automòbils

Finalment, pel que fa als colors de carrosseria hi ha quatre opcions de pintura bàsica i algunes en acabat metal·litzat, inclòs el nou Grey Vanadium metal·litzat, així com les tonalitats especials Grey Àrtic, Blue Shark i Red Star Neo.

Respecte dels preus i disponibilitat, des de Kars Automòbils, especialistes entre d’altres en Porsche, marca en la que tenen una llarga trajectòria comercial, ens van comentar que el 718 Spyder RS se situa a partir d’uns 140 mil euros, tot i que actualment no hi ha disponibilitat, quelcom que catapulta els preus quasi a la demanda. En tot cas, tal i com van dir-nos, el millor que podeu fer és adreçar-vos a les seves instal·lacions de la Baixada del Molí, enfront del pavelló de bàsquet de l’Andorra, per tal de veure-ho tot en persona. Podeu concertar cita trucant-los al +376 800100

————

Si voleu accedir a altres novetats Premium, podeu fer-ho des de la secció  del menú principal del blog, o directament mitjançant aquest enllaç.

Marc Zorzano
Andorra Motoraldia