,

Joan Vinyes-Jaume Font guanyen al circuit Barcelona-Catalunya

Última cita del Campionat d’Espanya de Resistència 2021.- En un final d’infart, Joan Vinyes i Jaume Font (Porsche GT3 Cup – Baporo Motorsport) van aconseguir creuar la línia d’arribada del Circuit de Barcelona – Catalunya com a guanyadors, en la que ha estat la darrera prova del Campionat d’Espanya de Resistència (GT-CER) d’aquesta temporada.

Al final de la cursa, satisfacció dels de Baporo Motorsport

Victòria, però sense títol

En tot cas però, el tàndem de l’equip Baporo Motorsport va aconseguir el seu objectiu a mitges. I és que la parella va poder assolir el triomf, sí, però una vegada acumulats tots els resultats, el títol se’ls ha acabat escapant.

El cas és que Jaume Font i Arnaud Gomez-Olivier Gomez van empatar a punts en la classificació final del certamen, però l’equip d’Arnaud Gomez acumulava un triomf més en la temporada, de manera que el títol ha estat finalment per a l’equip francès.

La predicció de temps no va complir-se

Aquesta vegada la pluja no va acabar arribant al circuit de Barcelona – Catalunya. Així doncs, contra tot pronòstic, l’asfalt de la pista de traçat de Montmeló va mantenir-se sec durant tot el cap de setmana. En aquest sentit, els pilots que havien apostat per rodar amb el traçat sec van veure complert el seu desig, mentre els que desitjaven disputar la cursa amb  la complicació afegida de la pluja, van haver de adaptar-se a la realitat que va acabar dictant la metereologia.

Retrobament amb el circuit català

Per a Vinyes, els entrenaments eren especialment necessaris, doncs portava uns tres mesos sense competir amb el Porsche. A més, els entrenaments lliures van servir perquè l’andorrà també es retrobés amb un escenari que coneix molt bé, però en el qual feia molt de temps que no competia amb el Porsche.

Així doncs, recuperar el millor ritme al volant del 911 va ser l’objectiu a complir durant les dues sèries de 60’, una divendres i una més el dissabte.

Amb aquest bagatge Vinyes-Font van afrontar els entrenaments oficials. Van sortir amb la intenció de marcar uns temps que els permetessin estar en una posició de privilegi en la graella de sortida. I és que aquesta vegada es tractava d’una carrera de 2 hores, i sortir al capdavant de la graella era molt  important, bàsicament per poder evitar possibles tocs en l’inici de la prova.

El Porsche de Vinyes-Font va liderar la cursa en tot moment

En la primera sèrie, el pilot de Suzuki Ibèrica va aconseguir la segona posició després de parar el crono en 1’51”305, a set dècimes d’Arnaud Gomez. Vist el crono d’ambdos pilots, va quedar prou clar que la lluita pel títol va començar en aquests oficials, i que acabaria decidint-se -tal i com al final va passar- per diferències mínimes.

Amb temps de 1’50”068, la segona sèrie d’oficials la va dominar Jaume Font. Una vegada combinats els resultats dels dos pilots de cada equip, Vinyes-Font van acabar fent-se un lloc en la segona línia de la graella de sortida, una posició perfecte per als seus interesos.

Primeres declaracions

Un cop acabats els entrenaments oficials, en Joan ens comentava que “no estic satisfet dels temps que he aconseguit avui. M’ha faltat una mica de ritme. Ham estat massa dies sense pilotar el Porsche. De tota manera, la història de demà serà molt diferent, a més, comenten que ha de ploure i en aquesta ocasió no ens aniria malament una mica d’aigua en l’asfalt per complicar la cursa”

Respecte del tarannà previst de cara a la cursa, Vinyes va avançar-nos que “l’estratègia passarà per intentar sorprendre els rivals. Primer sortiré jo. Faré un relleu de més o menys una hora i en Jaume (Font) farà la part final. Després de pujar al Porsche i de completar tres o quatre voltes, pararà a fer gasolina i a canviar rodes. A veure com surt” 

Una carrera perfecta

Vinyes va fer una sortida impecable, situant-se al capdavant del grup de pilots. Durant el temps que va mantenir-se a la pista  -més o menys una hora-  no va deixar anar la primera plaça, malgrat els intents de superar-lo que va protagonitzar Arnaud Gomez.

Amb Font al volant del Porsche, la situació no va canviar massa.

Joan Vinyes pssant el relleu a Jaume Font

Relleu de pilots sense sorpreses

Amb el canvi de pilots, Olivier Gomez va situar-se al darrere de Font, però tot i els repetits intents de sorprendre´l, tampoc no va poder aconseguir superar-lo. Així doncs, l’estratègia plantejada per Vinyes-Font els va acabar sortint impecable.

Una vegada realitzada la cerimònia de lliurament de trofeus, Vinyes ens resumia d’aquesta manera les dues hores de carrera:

“Ens hem mantingut fidels a l’estratègia que havíem previst i tot ha sortit com havíem planejat. Imprimir un ritme exigent era l’objectiu per provocar l’error del rival i ho hem aconseguit. No obstant això, aquest error ha arribar massa tard. A dues voltes del final, després d’un toc amb un altre vehicle s’han sortit de la pista. En aquells moments la segona plaça de la cursa la tenien assegurada”

Al final, satisfacció general

El pilot de Suzuki Ibèrica es mostrava molt satisfet amb el desenllaç general de la carrera. Aquest era el seu comentari al respecte:

Ha estat un triomf treballat. Llàstima que no ha tingut el final que tots desitjàvem. Com comentava, en la carrera ens hem situat al capdavant des de la mateixa sortida i hem mantingut la posició pràcticament durant les dues hores. Malgrat tot, estem contents perquè hem competit fins al final. El Porsche s’ha comportat de manera impecable i el Jaume ha acabat igualat a punts amb els campions”.

Imatge del Porsche de Vinyes-Font en plena cursa

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor, feu clic en aquest enllaç directe, o si ho preferiu, accediu des del menú superior del blog.

Info original/fotos: Fotoesport