,

JOAN VINYES TANCA L’ESPANYOL D’ASFALT GAUDINT AL MÀXIM

“A l’inici tenia els meus dubtes, però m’ho he passat genial” – així podem resumir el que Joan Vinyes va viure en el transcurs de l’onzena edició del Rally Comunidad de Madrid – RACE, prova que va tancar el Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt 2020.

Com la resta de competicions, l’espanyol de ral·lis d’asfalt també ha viscut un any atípic i molt complicat i aquesta darrera prova no ha estat una excepció. En aquest sentit, els únics que van mantenir-se de manera permanent al volant de les seves mecàniques van ser els pilots. I és que pel que fa al backet de la dreta, van haver-hi canvis en cadascuna de les especials disputades.

Mercader, Perez i Carreras

En el cas del pilot de Suzuki Motorsport, va haver de canviar de copilot fins a tres vegades. L’andorrà va disputar la primera i l’última de les especials amb Jordi Mercader, el seu copilot habitual. La segona la va fer amb Adrián Pérez, copilot de Javier Pardom company seu en l’equip Suzuki Motorsport. En la tercera especial va compartir cabina amb Ferràn Carreras, president de Motul Europa i espònsor de l’equip Suzuki Motorsport.

Gaudir al màxim

El cas és que amb tots tres copilots Vinyes va mostrar-se espectacular. A l’andorrà no va importar-li gens perdre alguns segons, sinó gaudir al màxim en tot moment, tant com ho van fer els seus tres copilots i tots els presents al Jarama.

He gaudit molt. Crec que des del primer moment he entès la filosofia de la prova.  M’he tret del damunt la pressió habitual d’haver de pensar en una classificació i l’objectiu ha canviat de manera radical: ‘ pilotar molt de pressa i sobretot fer-ho de manera espectacular’”

A més, Vinyes afegia que “es tractava d’un motor-show, no d’un ral·li convencional. Sé que vaig penalitzar per tocar alguns cons que marcaven el traçat i que per la classificació hagués pogut ser millor. Per una vegada però, aquests detalls van passar a un segon pla”

Un Swift R4lly S excel·lent

Una vegada més aquesta temporada, Joan es va mostrar encantat amb les prestacions del Swift R4lly S. Aquestes eren les seves paraules:

“L’estrena del nou Swift ha coincidit amb una situació sanitària molt complicada. Els de Suzuki Motor Ibèrica, que tenien un calendari ben definit de cara a la temporada, van haver d’improvisar per poder fer front a tots els inconvenients que es van plantejar davant d’un 2020 tan incert i imprevisible.
Per tot plegat és d’agrair l’esforç majúscul que ha fet tant la marca com l’equip tècnic per oferir-nos un vehicle tan competitiu en l’any del seu debut”

L’any vinent, més i millor!

La jornada va finalitzar amb l’habitual sopar de final de temporada de tot l’equip de Suzuki Motorsport.

Com de costum, l’ambient distès i el “bon rotllo”, van ser el denominador comú de la vetllada.

En els ulls de tothom podia llegir-se la certesa o si més no el desig que l’any vinent tot torni a rutllar tal i com hauria d’haver-ho fet aquest 2020 de no ser per aquesta pandèmia que a tots ens ha capgirat la vida.

Per tot plegat no solament ells, també nosaltres, aficionats, premsa… tots i tothom fem més que mai nostra la dita:  “L’any que ve, més i millor”

Més notícies dels nostres pilots en l’àmbit de l’esport internacional, aquí

Info original/ Fotos: Fotoesport