,

Knockout de Vinyes-Mercader tot just començar el Princesa d’Astúries

Ral·li Princesa d’Astúries.- Després de superar els primers compassos en la 1a secció de la 59a edició del Princesa d’Astúries, Joan Vinyes-Jordi Mercader no van poder evitar el toc amb una “arqueta” (ben camuflada) en el segon pas per l’especial de Bimenes. Malauradament, en aquell instant i com a consequència de l’impacte, acabava la participació de l’equip Suzuki #9 en la primera etapa.

Un cop avaluada la situació, l’objectiu va passar a ser l’opció “super-ral·li”, sempre però, que a l’assistència poguèssin reparar la mecànica.

Excel·lent treball dels mecànics

Afortunadament, després de treballar fins ben entrada la nit per deixar el Swift en condicions, els tècnics de l’equip Suzuki Ibèrica van tenir el cotxe a punt de cara a l’endemà.

És així que Vinyes-Mercader van poder reprendre la marxa de cara a la 2a etapa, una segona etapa en la què -pensant de cara al RACC-Catalunya Costa Daurada de la segona quinzena d’octubre-  la principal finalitat passava trobar la millor posada a punt del Swift.

Una prèvia optimista

La fase prèvia de la cursa la van completar amb normalitat. Així ho comentava l’andorra:

“Després de les tres passades de reconeixements estàvem convençuts que malgrat l’excel·lent inscripció que hi havia al Princesa 2022, aconseguir un Top10 era possible. En l’entrenament lliure i en el tram de qualificació vam anar millorant els nostres cronos. En la primera secció (tres primeres especials), tot va sortir segons el que havíem previst. Tan va ser així que vam arribar a la primera assistència en una magnífica 8a posició i amb possibilitats de continuar millorant. El nostre ritme era força competitiu”

L’incident

La continuació però, no va tenir el mateix desenllaç. I és que en pocs minuts la situació va canviar de manera radical a causa del cop amb l’arqueta:

”La roda davantera esquerra va quedar molt tocada i va ser impossible continuar. En l’assistència, els mecànics -que van fer un treball immillorable durant la nit-  van posar-se a reparar el cotxe amb la intenció de poder estar llestos de cara al súper-ral·li. Així doncs, al final en la 2a etapa vam poder continuar treballant en la posada a punt del Swift, tot pensant en l’última cita de l’ERC a Catalunya”.

Ral·li RACC Catalunya – Costa Daurada

Com bé diu en Joan, el Ral·li RACC Catalunya – Costa Daurada (dies 21 al 23 d’octubre), serà la prova que tancarà totes les competicions FIA de l’especialitat i entre elles estarà l’Europeu de Ral·lis.

Cal esmentar que Vinyes és el clar favorit per a aconseguir el títol europeu de la categoria ERCOpen, així que gas Joan!

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

Font original/fotos: Fotoesport