,

De la Casa i Ian Porté fan podi a XII Pujada Sta Maria Vilalba-Ullastrell

Aquest passat cap de setmana,  Gerard de la Casa (Ford Fiesta WRX) va poder mig completar la Pujada Sta Maria Vilalba-Ullastrell. L’andorrà va acabar situant-se en la 2a. posició de la classificació final de Turismes, a 2”336 del Porsche GT3 R de Jordi Gaig. Entre els joves pilots del programa formatiu de l’ACA, el millor resultat va ser el del pilot Ian Porté (Silver Car S2), que va acabar en un meritori 3r lloc.

Quan al parlar de Gerard de la Casa hem dit “mig completar” ho hem fet perqué un cop finalitzada la primera pujada de carrera, el canvi de marxes del Fiesta WRX va dir prou, acabant amb qualsevol opció perquè De la Casa pogués  millorar el seu crono en la pujada final.

3,5 km de tram

La carretera BV-1202 va ser l’escenari que van preparar els components del grup esportiu + Gas Factoy, en concret amb sortida en el PK.7,880 i arribada en el PK.4.350. Així doncs, un traçat total de 3,530 km, amb un desnivell de 269 metres i un pendent mitjà del 7% .

El format de la prova constava de 3 pujades d’entrenaments i dues de carrera. Val a dir que finalment el programa previst va ser lleugerament modificat a causa de problemes d’horari. La 3a pujada d’entrenaments no va disputar-se.

En lloc de pluja, calor

Les previsions meteorològiques per a la jornada del dissabte eren d’inestabilitat. Finalment però, les previsions no es van complir. I és que mentre va disputar-se la pujada, la climatologia es va mostrar condescendent per la majoria de pilots participants i aficionats que van desplaçar-se a la cursa, tot i que la calor, sí que va ser forta, especialment a les hores centrals del dia.

El Ford Fiesta de Gerard de la Casa sortint d’un revolt

Un 2n lloc molt valuós

Millor que els problemes hagin sorgit aquí, que en quinze dies a Totana “- sentenciava De la Casa un cop superat l’atrafegat final a Ullastrell. I és que després del viscut, l’andorrà donava per molt bona la segona plaça del podi.

El pilot de Gedith Center explicava d’aquesta manera el succeït al final de la primera pujada de carrera: “Fins al moment de l’incident, tot anava tal i com ho havíem previst. Érem conscients que superar el Porsche era molt complicat, doncs en les zones ràpides de la pujada ens superava amb claredat. Amb tot, vam poder completar la primera pujada de carrera marcant un registre que ens va deixar en la 2a. plaça de Turismes, així que molt bé”

“Malauradament, just al final d’aquesta pujada, al posar la primera es va sentir un soroll que ‘no tocava’. S’acabava de trencar el canvi i en conseqüència també la nostra participació a Ullastrell”

“A Totana ens juguem el campionat”

De la Casa i el seu equip (Baporo Motorsport) afronten la recta final d’aquest 2022 amb dos objectius. Per una banda, aconseguir una plaça de podi al català de l’especialitat. Per l’altra i encara més important, fer-se amb el títol del campionat espanyol, un títol que fa varies temporades que se li escapa a l’andorrà.

Next Stop: La Santa

En qualsevol cas, amb dues pujades pel final, Gerard de la Casa segueix liderant la seva categoria.

“En quinze dies disputarem a Totana (Múrcia), la penúltima cita del calendari espanyol. Després de mes i mig sense competir, la prova d’Ullastrell ens ha servit per reconnectar amb les carreres”

La prova a la què es refereix en Gerard és la 36a Pujada a la Santa (dies 23, 24 i 25 de setembre).
No hi ha dubte que allà es tornaran a viure nous duels entre De la Casa, López-Fombona i el malagueny Humberto Janssens.

Més emoció, impossible!

Gran actuació del jove Ian Porté

Ian Porté i Marcel Muxella, ambdós pilots del programa dels joves pilots de l’ACA, també van estar presents en la dotzena edició de la Pujada Sta. Maria de Vilalba-Ullastrell.

El millor resultat dels dos va recaure en el debutant Ian Porté, que va signar un excel·lent tercer lloc.

Ian Porté en plena cursa

IanIan Porté (Silver Car S2), que debuta aquest any sota la tutela de l’ACA, va protagonitzar una molt bona actuació. El jove andorrà va acabar tercer en CM PR Classe 14, just per darrere de pilots amb molta més experiència, com són Antoni Arrufat Bote (Silver Car S3, P2) i Javier Rodríguez Jarfe (Speed Car GTR Evo).

Muxella signa dos 10s llocs

Per la seva banda, Marcel Muxella, que competia en la categoria E/D Monoplaces Classe 12, va acabar desé en ambdues mànegues.

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

Font original/fotos: Fotoesport / F.Ruiz